Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ się spompowałem, a jeszcze na noc do roboty :( Ale warto było, choć nie ukrywam, że uwielbiam koszykówkę...Cała drużyna na medal, ale ten Ponitka... Choć chylę czoła przed "bestią' Hrycaniukiem na którego, powiem szczerze już jakiś czas temu postawiłem krzyżyk a on jak wino, bardzo dobry mecz Kuliga w obronie, no i mamy diament do szlifowania w postaci młodziaka Balcerowskiego. Smutne tylko to drukowanie, była to wspaniała lekcja dla młodych adeptów z gwizdkiem którzy tak planują dorabiać...wręcz poglądowa. Oczywiście w drugiej rundzie będzie już bardzo ciężko o jakieś punkty, ale miejsce w 16 to sukces naszego kosza.

Szczerze polecam też finały nasze męskiej ligi PLK, oglądam od lat,i naprawdę jest czym się emocjonować.

No i cieszy mnie, że jednak znalazło się paru kolegów, którym ten kosz podszedł. Trzymajmy kciuki za naszych!

Edytowane przez maggot
  • Like 7

Świetnie,pięknie :rockon: :good: .

Nie mamy wybitnych koszykarzy,z wielu powodów o których możnaby pisać godzinami.

Szkoda że nie ma Lampego,jestem pewien że będzie go brakować.

Ja jednak napiszę to co moim zdaniem chyba najważniejsze-MIKE TAYLOR.

To on zrobił ze zlepka średnio ogarniętych koszykarzy grupę ludzi która ma cel,wie czego chce i umie dązyć do tego celu.Jestem absolutnie przekonany że gdyby nie on(nie odbierając niczego graczom-wykonawcom),w ogóle nie byłoby nas na tych mistrzostwach.

Koszykówkę mam w sercu i jak na razie,po tych dwóch meczach jestem k...a w euforii :clappinghands: .

Brawo!!!

• Like 3

Koszykarze porobili WKS dzisiaj, teraz weekend z Argentyną i Rosją.  Mike Taylor to świetny motywator. Legendarny już wjazd prezesa do szatni chłopaków. 

A co do naszych eksportowych gwiazd? MG zrezygnował z kadru już dawno, teraz kwas sieje trochę wrzutkami sieciowymi- nie wiem, być może z zazdrości? ML nie pojechał do Chin, bo jak twierdzą wtajemniczeni....obraził się na PZKosz.

W sumie wolę underdogów naszych szarpiących się o każdą piłę i masujących pod obręczą, niż ludzi, który monopolizowali grę i jak pokazała przeszłość- nie do końca odnajdywali się w przypadku europejskiego grania.

• Like 3