Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zasnąłem trochę po drugim golu. Wygląda, że dobrze zrobiłem :)

Niedziela będzie super ciekawa, mam nadzieję, że zwycięska. Ale raczej wygrana/remis z Macedonią i przegrana z Brazylią.

Edytowane przez korol

Oni prezentują styl południowamerykański więc na nich możemy trafić na mistrzostwach świata. Jak awansujemy :P.

Będzie to jedyny przeciwnik, którego pokonamy - walkower z powodu nie stawienia się na boisku... ;)  :D

Rasiak wirtuozem nie byl ale zdecydowinie broni sie statystykami. Wielu po nim gralo na wyspach. Nielicznym sie udalo zaistniec...

Mecz wczorajszy To kompletny piach. Awans na euro bedzie ale o sukcesie juz teraz mozemy zapomniec

No,ale przecież tu od dekad nic sie nie zmieniło.Awans do ćwiartki na poprzednim Euro otrąbiono jako wielki sukces.W zasadzie prawie półfinał,no bo przegrana w karnych,z Portugalią...Wiele razy tak to było przedstawiane.Szkoda że nikt obiektywnie nie spojrzał na poprzedni mecz ze Szwajcarią,który skończył się podobnie,tyle że dla nas...Tak samo jak moliśmy(faktycznie)być w półfinale,tak równie dobrze mogliśmy skończyć na 1/8.

No i machina nadmuchująca balon ruszyła.Do dziś na twarz bezwiednie wypełza mi(tak,wypełza-żeby pasowało do poziomu naszej piłki)  uśmiech politowania gdy sobie przypomnę tekst Szpakowskiego po frajerce na start MŚ 2018-papierowi faworyci przegrali :huh: .

Kibicuje naszym sportowcom zawsze,niezależnie od tego czy to koszykówka,siatkówka,brydż czy piłka nożna.Jednak-ile można?

Wiem że serce kibica nie działa racjonalnie ale przecież bez Lewandowskiego(z rzeczy których on nie robi na boisku to zostało chyba tylko bramkarzowanie)my jesteśmy zespołem właśnie na poziomie Łotwy.I to jest logiczne,wytłumaczalne,ma podstawy.Nasza Ekstraklasa(mój Boże)to jest poziom dna,piach i mułu.Tego nawet nie ma co rozbierać na części pierwsze.Oprócz tego(co jest bardzo ważne)że patałachy i słabeusze są opłacani kompletnie niewspółmiernie do chęci i umiejętności.

Poza tym wytłumaczcie mi proszę takiego Zielińskiego.Ja  konkretnie o nim bo to wręcz symbol.Ile ja się naczytałem o jego talencie,technice użytkowej,kierunkowych przyjęciach itp.Dlaczego on w meczach reprezentacji wygląda jak mops na środkach uspokajających?Gdzie ten cały talent,technika ,to wszystko?Czy to nie jest po prostu kwestia motywacji i chęci?

Twierdzę że nasza piłka jest totalnie zepsuta zbyt dużymi pieniędzmi w nią pompowanymi.Żeby było jasne,nie mam na myśli szkolenia młodziezy,nie tylko pod kątem stricte sportowym ale także,a może przede wszystkim motywacyjnym i wolicjonalnym.Tu duże nakłady są akceptowalne i potrzebne.Programy telewizyjne,eksperci,oceny, diagnozy,predykcje-to jest mielenie ciągle tego samego piachu,tyle że na coraz mniejsze ziarenka.I od lat to jest smarowanie czekoladą tego samego g...a.Za potężną kasę.

• Like 3

Przegraliśmy naszymi błędami. Kłos numer 1. Leon dobrze. Zatorski obrony ok, ale 2-3 dogrania do Drzyzgi na kontrze fatalne. Bieniek serwis slabo, reszta ok. Muzaj się pod koniec obudził i przestał kiwac miękką dłonią. Kubiak falował. Śliwka dobra zmiana i niestety fatalny atak na czystej siatce przy 23-23

Brazylia nie taka wielka jak się wydaje. Zabrakło tych paru punkcików które można wypracować. Muzaj bardzo dobry, jak by się zresetował po tym bolesnym upadku :) . Bo wcześniej czysta siatka i antenka, a piłka nawet w boisko nie trafiła. Lucas w trzecim secie wbija nam piłkę z krótkiej którą dostaje z za pleców. Blok po takim zagraniu reaguje dosyć nerwowo i to jest rzecz, której moim zdaniem trochę nam brakuje. Środkowego, który by straszył krótkimi w każdej sytuacji. Bieniek ma w tym kierunku potencjał, ale może musi jeszcze trochę nabrać rutyny.

Był już "Basen Narodowy", a od dzisiejszego wieczoru mamy "Lodowisko Narodowe"... Brak słów na stan murawy...

Ale wynik i przebłyski gry zadawalające :)

No tak ,nawet z najlepszego meczu naszych orłów w tych eliminacjach znajdujesz minusy -a  nie lepiej sie cieszzyc z  dobrej  gry calej ekipy włącznie z trenerem ,ktory cos wreszcie dobrego  zrobil - zaplanowall i zrealizowal ,a gra  Kychowiaka  taka jak byc powinna ,a juz stawiałem nad nim krzyżyk.Teraz krzykacze odszczekają to  ze gdy zabraknie Lewego to nie bedzie komu strzelac goli .Buda Arka przepiekna. Mam nadzieje ze ten mecz da do myslenia każdemu w sztabie repezentacji jak i samym zawodnikom  .Dzis widac bylo ze kazdemu sie chce.Gratulacje.

ps

I takie moje spostrzeżenie ,nie umiemy sie cieszyc z sukcesów ,przykład nawet tu ,gdy nasi dali dupy w 2 meczach poprzednich to komentrzy pomeczowych bylo duuuuzo wiecej a teraz gdy wywalczyliśmy 3 wejście z kolei na duża imprezę i jak na razie najlepszy mecz eliminacji -to jest cisza ..

A może lubimy-wolimy  krytykować .

Edytowane przez Viking
  • Like 3