Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Austria? Nie trzeba przedstawiać. Naszpikowana gwiazdami, z kolegą Roberta w składzie. Macedonia Północna i Słowenia? Z bałkańskimi zespołami zawsze było nam pod górkę. Izrael? Wszak nieprzypadkowo został zaproszony do udziału w europejskich rozgrywkach. Łotwa? Pozornie outsider. Tacy potrafią sprawić niespodziankę. Zresztą, jak mówił zawsze Dariusz Szpakowski, w Europie nie ma piłkarskich słabeuszy. A on wie, co mówi. Awans dwa mecze przed końcem z tak silnej grupy, to chyba największe osiągnięcie polskiego sportu od czasu awansu na MŚ. A pamiętać należy, ile radości i dumy przyniósł nam czempionat w Rosji. Minimalna, jednobramkowa przegrana z piekielnie silnym Senegalem, wkalkulowana, po wyrównanym meczu przegrana z dwukrotnymi mistrzami świata, w końcu wiktoria ze świetną Japonią. O poprzednim Euro szkoda gadać. Koncertowa gra naszych chłopców, aż do pechowego konkursu jedenastek z późniejszym mistrzem. Można sobie wyobrazić, jak roznieślibyśmy Francję w finale, gdybyśmy w nim zagrali. Defetystami i hejterami należy nazwać tych wszystkich szczekaczy, którzy negują fakt, że jesteśmy piłkarską potęgą. Fakty świadczą dobitnie, że jesteśmy. A siatkówka jest dyscypliną niszową.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

Defetystami i hejterami należy nazwać tych wszystkich szczekaczy, którzy negują fakt, że jesteśmy piłkarską potęgą. Fakty świadczą dobitnie, że jesteśmy. A siatkówka jest dyscypliną niszową.

Szczerze powiedziawszy to nie bardzo rozumiem całej napinki siatka vs piłka nożna? Kibicuję jednym i drugim. Mieszkam w Ostrołęce- tutaj zawsze chodziło się na siatkę i jej kibicowało (drużyna Pekpolu, Gołaś i Łomacz to ostrołęczanie). Nie przeszkadza mi to kibicować piłkarzom Narwi (w sobotę wygrana na wyjeździe 4-1 z Glinojeckiem  :D )  i oglądać mecze reprezentacji w piłce nożnej.

• Like 1

No tak ,nawet z najlepszego meczu naszych orłów w tych eliminacjach znajdujesz minusy -a  nie lepiej sie cieszzyc z  dobrej  gry calej ekipy włącznie z trenerem ,ktory cos wreszcie dobrego  zrobil - zaplanowall i zrealizowal ,a gra  Kychowiaka  taka jak byc powinna ,a juz stawiałem nad nim krzyżyk.Teraz krzykacze odszczekają to  ze gdy zabraknie Lewego to nie bedzie komu strzelac goli .Buda Arka przepiekna. Mam nadzieje ze ten mecz da do myslenia każdemu w sztabie repezentacji jak i samym zawodnikom  .Dzis widac bylo ze kazdemu sie chce.Gratulacje.

ps

I takie moje spostrzeżenie ,nie umiemy sie cieszyc z sukcesów ,przykład nawet tu ,gdy nasi dali dupy w 2 meczach poprzednich to komentrzy pomeczowych bylo duuuuzo wiecej a teraz gdy wywalczyliśmy 3 wejście z kolei na duża imprezę i jak na razie najlepszy mecz eliminacji -to jest cisza ..

A może lubimy-wolimy  krytykować .

Ja nie lubię krytykować.Wolę się cieszyć z sukcesu.A awans na imprezę typu Euro żadnym sukcesem nie jest.Zagrali dobry mecz?-nie oglądałem.To bardzo dobrze.

• Like 1

I tu, pewnie niechcący, poruszyłeś ciekawą kwestię. Można uznać zwycięstwo Narwi nad Glinojeckiem i wczorajsze zwycięstwo na Narodowym za porównywalne sukcesy. Oba nie dały znaczącego sportowego sukcesu. Jedynie frajdę publiczności.

I o to wlasnie chodzi ,niektórym daje frajdę a niektórym zwieracze puszczają -taka maja bekę 

Śmiech na sali. Kto to?[emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Kto to? Przeciwnik pocieszenia! I biały, żeby "urazy" przełamać ;) . A w skrócie - przyjechał, wziął po mordzie za dobre pieniądze i pojechał.