Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Piłkarze się wypowiadali,że to najlepszy obóz od lat, zgranie jak nigdy

Właśnie widać w tym meczu

Obrona dno dna

Środek dno dna

Atak może nie dno dna ale dużo poniżej oczekiwan

Przecież oni nawet przyjąć piłki nie i umieją czy dokładnie wrzucić

Chyba można śmiało obstawiać już 3xplecy na Euro ????????????

Piękny, szybki mecz naszej drużyny. Dużo gry kombinacyjnej, a co ważne - podania z pierwszej piłki. Szwankuje trochę wykończenie, ale to przyjdzie przy pierwszym meczu na Euro. W końcu kibice mogą być optymistami przed mistrzowską imprezą!

Ty chyba nigdy nie widziałeś pięknego szybkiego meczu ????????????????

Oglądałem cały i myślałem, no ok trening sobie chłopcy robią, ale jak zobaczyłem wybuch radochy i serduszka po golu na 2:2 to zamarłem. No i jeszcze ta ostatnia walka przez ostatnie 5 minut,wstyd. Wstyd mi po prostu. Jestem zażenowany. Nic ich nie usprawiedliwia, no za wyjątkiem komentatora, którego debilizmów nie idzie po prostu słuchać.

Ja rozumiem taki styl, gdybyśmy grali z Włochami. Od środka boiska gra z przyjęciem jak za czasów, kiedy bramkarz mógł lapać podanie od swojego. Wolno holowana piłka do boku i wrzutka - taką "taktykę" boczni obrońcy Szwecji bez komendy od trenera nakryją czapką. A Hiszpanie środkiem i grą z pierwszej zrobią z nas salami....

Po pierwsze, nie rozumiem narzekań w kierunku komentatorów. Wystarczy usłyszeć " mecz skomentuje Dariusz Szpakowski" i wszystko jasne. Najwyższy poziom światowy od kilkudziesięciu lat. I to zaraźliwy, bo były reprezentacyjny piłkarz siedzący obok zapomniał, że po rzucie rożnym nie ma spalonego. Po drugie nie rozumiem tych obraźliwych i krzywdzących komentarzy pod adresem naszych reprezentantów. Przecież gołym okiem było widać, że to perfidnie przygotowany kamuflaż. No bo czy takiemu Świerczokowi piłka po pięknym przyjęciu może, ot tak sobie, odskoczyć na dziesięć metrów? Czy najlepszy piłkarz świata może zgubić się gdzieś na boisku? Czy selekcjoner na pięć dni przed ważnym meczem może kiwać z zatroskaniem głową, podczas gdy wspomniana gwiazda instruuje drużynę po kolejnym przebiegle skonstuowanym kiksie? Sprytnie ukartowana intryga. Słowacy na bank narobili w szorty. Hiszpanie szykują się do walki o drugie miejsce w grupie. Szwedzi, po zarażeniu Kulusevskiego, zastanawiają się nad skorzystaniem z okazji i rzuceniem ręcznika przed meczem z Polską. Wróciły demony spod Kircholmu. Francja, Anglia, Belgia i nasi zachodni sąsiedzi modlą się do swoich świeckich bóstw o ominięcie naszego dobrze naoliwionego walca w turniejowej drabince. Kupujcie, moi drodzy, bilety na finał. Ceferin rzygnie po meczu biało czerwonym konfetti.

• Like 6

Na żartach się nie znasz? Historia lubi się powtarzać, ale tu raczej będzie powtórka z ostatniego mundialu. Tylko Szwedzi, jako trzeci w kolejce, mogą być mniej litościwi od Japończyków. U buków bardzo zachęcające kursy. Z podpórką na remis ze Słowakami płacą 9:1. Kuszące. Tylko czy korzystać z podpórki?