Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie tylko zależy na tym, abyśmy nie byli mądrzejsi od trenerów nawet, jeśli ktoś z nas coś tam liznął sportu. Nie znamy wszystkich faktów, szczegółów, decyzji itd. Zatem skoro tak trener twierdzi, to należy przyznać Jemu rację. Rok temu jakoś nikomu nie przeszkadzało jak grała w debla, bo wygrała w singlu. A teraz jak przegrała w singlu, to dopatrujemy się winy porażki w grze w debla. Zaufajmy trenerowi, bo On jest najbliżej tego wszystkiego.  

Nie znam się na tenisie, nie znam się na treningu, mam jakieś pojęcie o działaniu organizmu. Jeśli występują takie objawy jak u Igi oznacza to najprawdopodobniej przetrenowanie/zbyt duże obciążenie/ niewystarczający czas na regenerację. Po prostu. Nie ważne czy przyczyną jest gra w debla, czy mocny trening. Jeśli jest to coś innego to Iga kwalifikuje się do kompleksowej diagnostyki, żeby nie powtórzyła się historia Kamili Skolimowskiej.

A co do trenera.... jego życiorys wydaje się zbyt piękny. Ma 28 lat. W wieku 13 lat zaczął trenować siostrę, chyba w wieku 15 lat zatrudnił go klub, z tego co zrozumiałem przez kilka lat studiował na kilku jak nie kilkunastu uczelniach, również amerykańskich i jednocześnie pracował jako trener.... Skończył jakieś studia? Czy ma mature i kursa niektóre? Jak klub sportowy może zatrudnić 15latka na stanowisku trenera? Jakby ktoś mógł podrzucić, namiar na jego życiorys taki mniej medialny a bardziej realny to byłbym wdzięczny.

Czeszka wygrywa w Paryżu i to piękny dzień dla Czechów. Nie doszacowałem jej sił i wytrzymałości psychicznej. Skład finału, nie do obstawienia przed turniejem, pokazuje ślad jaki zostawiają na sporcie pandemiczne zawirowania. Najmocniejsze zawodniczki pogrążyły się w kryzysie formy. Wybite z rytmu treningowego i turniejowego, dały szansę outsiderkom. Czeszka to wykorzystała, ale to se ne vrati. Życie wróci do normy, powrócą z formie Barty, Osaka, Świątek, Halep, Pliskova, Sabalenka. Triumfatorka tak sensacyjna, jak niegdyś greccy piłkarze. Jutro zapowiada się pasjonujący finał mężczyzn. Novak może na krok zbliżyć się do Federera i Nadala. W takiej formie może zakończyć rok, jako najbardziej utytułowany tenisista. Młodzi naciskają, ale stara gwardia się nie daje.

Edytowane przez Maciej W.

Krejcikova udowodniła że debel i singiel w jednym turnieju nie przeszkadzają w osiągnięciu celów...

Brawo Iga,finał w deblu to też ogromny sukces.

Novak wszedł na obroty,wygrał 3 sety z rzędu.(3-2) i został triumfatorem Rolanda...

Edytowane przez chlodnica

Tym razem niczego sobie nie obiecuję jeśli chodzi o wyniki naszej reprezentacji. Nie wierzę, że potrafimy dobrze grać jako zespół. Oczywiście będę kibicował i trzymał kciuki za Polaków ale każdy wynik powyżej remisu ze Słowakami będzie dla mnie zaskoczeniem. Chcę się miło rozczarować, nie sądzę jednak by tak się dzisiaj stało. 

Wczoraj znów Tomek Fornal najlepszy na boisku. Chłopak zrobił wszystko żeby pojechać do Tokio, ciekawe czy wystarczy.

Prawda :) Świetnie gra całą VNL .

Sam nie wiem jakbym widział kadrę na IO na przyjęciu.

W historii medale zdobywały drużyny przede wszystkim z doświadczonymi zawodnikami - stąd dziadki Priddy czy Tietiuchin w kadrach na imprezach.

Stąd konieczna według mnie jest obecność Kubiaka. Do tego Leon. Oprócz tego bufor w postaci Śliwki jakby coś się stało Zatorskiemu.

No i Semeniuk wzbił się na top światowy.

Gdzie tu miejsce dla Fornala? Sam nie wiem. Może zamiast Śliwki.... 

Obiektywnie gra lepiej niż Semieniuk, Śliwka czy Bednorz. Po tym co pokazali w VNL to do Kubiaka i Leona wziąłbym Semeniuka i Fornala. 

Lepiej niż Semeniuk to się nie zgodzę. Inni rywale. A Semeniuk z Brazylią był u nas najlepszy a to już jest wykładnik.

Też bym tak wziął :)