Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Helenius jeszcze "głupszy" niż Szpila, bez gardy poszedł prosto pod Wildera [emoji1751]

I padł podobnie[emoji23] Szpilka tyle lepszy że dociągnął walkę prawie do końca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Thomas-xXx
  • Like 1

Zaciśnięta pięść i "jazda!". Z taką Igą ciężko będzie wygrać. Ósmy wygrany turniej w tym roku. Możemy być dumni. Mamy nie tylko świetną tenisistkę. To jest aktualnie dominatorka globalnej dyscypliny. To nie skoki narciarskie, wspinaczka sportowa, czy żużel. W tenisa gra cały świat. I zawodowo i amatorsko. Prestiżem mógłby przebić Igę tylko Hurkacz, ale gdzie mu tam do jej osiągnięć. Porównania z naszym najlepszym piłkarzem? Nie wiem czy to ma sens, chodziażby po wczorajszym Gran Derbi. Sport drużynowy pokazuje, że rządzi się innymi prawami. Nie masz drużyny, popadasz w niebyt. Tu jest czytelniej. Umiejętności, głowa, kondycja, talent i przeciwniczka po drugiej stronie siatki. Polka już nie wygrywa wszystkich spotkań w dwóch setach, ale nie wiem, czy to nie wpływa jeszcze bardziej frustrująco na rywalki. Mecz z Vekic jest tego przykładem, mówiła też o tym Pegula po półfinale. Chorwatka po wygraniu drugiego seta mogła mieć nadzieję. Tym bardziej, że wcześniej wygrała z Sakkari, Pliskovą, Sabalenką i Collins. Tenis kobiecy stał się bardzo wyrównany i nieprzewidywalny. Z jednym, radosnym dla nas wyjątkiem. Jasne, że trudno przystępuje się do trzeciego seta z liderką rankingu, z presją finału i po zakończonym kilka godzin wcześniej półfinale. Ale to była egzekucja na korcie. Polka robi postęp w grze, nabiera doświadczenia wygrywając kolejne mecze, a przede wszystkim dojrzewa mentalnie. Teraz Masters, ale ja już czekam na Melbourne. Brawo!

• Like 4

Najman walczy, koniecznie trzeba obejrzeć.

Wynik tej walki moim zdaniem jest przesądzony, nie daje mu za wielu szans [emoji23] Jedyne co można Marcinowi przyznać to jednak kosi z tego całego rabanu niezłą kasę a w jakich okolicznościach i z kim to pozostawię bez komentarza… Bardziej interesuje mnie niskich instynktów brutalne mordobicie na takich galach choć w.w gala do to poziom średni , są „mocniejszych wrażeń”[emoji6] Co kto lubi.

Panowie, od 20:00 główna karta UFC 280. Oby Gamrot dał radę.

Zaraz zobaczymy, trzymać kciuki za Gamera[emoji1320][emoji1303]

Edit: Moim zdaniem mało brakowało, szkoda Mateusza ale nie tym razem….

2-1 w rundach dla Dariusha - ok, ale nie 30-27. Zyebane sędziowanie...

Z innej strony Dariush to było wiadomo, że będzie ciężki matchup dla Gamera. Mocny fizycznie. Moim zdaniem łatwiejszym rywalem dla Mateusza byłby Makhachev. Dla mnie jest przehypowany i w sumie nie sprawdzony przez czołówkę dywizji.

Edytowane przez Bartek_C
  • Like 1

Islam mógłby rozbić Mateusza w pierwszej odsłonie...Gamer raczej nie ma startu do top 5, obiektywnie to wygrana z Tsarukyanem była mocno naciągana. Jestem kibicem Bronxa ale obowiam się, że nie da rady dagestańczykowi...

Edytowane przez guciolucky
  • Like 1

Islam męczył się z debiutującym w ufc Tsarukyanem, nie wszedł on wtedy w zastępstwo do tego ? Jak dla mnie Gamrot łatwiej poradził sobie z Armanem. Jednak "style makes fight". Dalej będę twierdził, że Makhachev byłby łatwiejszym rywalem dla Gamera.

Sędziowie do wy.ebania. Nie ma opcji, żeby O'Mallej wygrał dwie rundy...

6 obaleń Yana i do tego 5 minut kontroli w parterze. Wałek

Edytowane przez Bartek_C
  • Like 1

W top 5 trzeba być wybitnym uderzaczem lub cholernie silnym zapaśnikiem nie wystarczą dobre zapasy bez dużej siły fizycznej. Mistrzem zostaje silny striker z dobrymi zapasami, taki jest Charles ale Islam wydaje się podobnie dobry tylko fizycznie na pewno silniejszy. Za chwilę zobaczymy czy mam rację.

• Like 1

Sędziowanie pozostawiam zawsze bez komentarza, kasa kasa i kasa rządzi niestety na „komercyjnych” eventach. Co widza kibice, ludzie przed telewizorami mało kiedy odzwierciedla decyzje sędziów…

• Like 1

Tłuszcza pragnie zakończeń przed czasem, wyniki punktowe zostają bez większego zainteresowania. Zawodnicy zbijają wagę aby w dniu starcia ważyć 5kg więcej, robią to tylko dla tego aby jeden drugiego mógł ubić jak kotleta. Cały cyrk opiera się na schemacie areny, nie potoczy się łeb nie ma zabawy...

• Like 1

Tłuszcza pragnie zakończeń przed czasem, wyniki punktowe zostają bez większego zainteresowania. Zawodnicy zbijają wagę aby w dniu starcia ważyć 5kg więcej, robią to tylko dla tego aby jeden drugiego mógł ubić jak kotleta. Cały cyrk opiera się na schemacie areny, nie potoczy się łeb nie ma zabawy...

Wiec jestem tłuszcza chyba dlatego wole walki „mocniejszych” klimatów, schodzi jeden i sytuacja rozwiązana ale to ze sportem w 75% mało ma wspólnego ze wg choćby na zasady. Bez zbędnego „@&€)-€;! , sędziów i t.p. Dwie osoby, przegrany vs wygrany i tyle - czyste mordobicie.