Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli się ma taki zespół jak My, jeśli się ma taką taktykę jak My (murowanie bramki i ewentualną kontra lub stały fragment) czyli defensywną to nie ma co liczyć na dużo okazji do strzelenia gola w związku z czym należy wykorzystywać KAŻDĄ okazję

I w tym aspekcie RL niestety nie uniósł ciężaru odpowiedzialności i dał dupy po prostu

W ten sposób mimo może nie najgorszej taktyki przegraliśmy tak naprawdę ten mecz

Z tego co widzę to mecz zremisowaliśmy a nie przegrali ....

I tego się trzymajmy

Szanse na wyjście z grupy są

Nie tacy zawodnicy karnych nie strzelali to po pierwsze a po drugie jak by kto inny strzelał a by nie trafił to było by jeszcze więcej pier....nia dlaczego nie Lewy

To też tylko człowiek, sportowiec który oddał by wiele żeby strzelić w końcu swoja pierwsza bramkę na MŚ

Trudno

Gramy dalej ...

Edytowane przez Kaczor Donald
  • Like 1

"Szkoda Roberta", "nic się nie stało" itd, itp

Panowie Robert Lewandowski jest piłkarzem, taki ma zawód i z tego żyje

I z tego jak ten zawód wykonuje jako kibic laik i dyletant mogę go oceniać gdyż zdecydował się na grę w reprezentacji

I jako ten kibic oceniam iż nie dał rady

Gdyby strzelał kto inny i nie trafił oceniłbym go dokładnie tak samo

Edytowane przez jajakub
  • Like 1

"Szkoda Roberta", "nic się nie stało" itd, itp

Panowie Robert Lewandowski jest piłkarzem, taki ma zawód i z tego żyje

I z tego jak ten zawód wykonuje jako kibic laik i dyletant mogę go oceniać gdyż zdecydował się na grę w reprezentacji

I jako ten kibic oceniam iż nie dał rady

Gdyby strzelał kto inny i nie trafił oceniłbym go dokładnie tak samo

Kolego masz racje zawiódł...w tym momecie

i inni wielcy zawodzili....

Szkoda ze nie mamy wiecej takich pilkarzy co czasem zawodza ale graja na takim poziomie jak on

tyle odemnie--do meczu z Arabia

Jeśli się ma taki zespół jak My, jeśli się ma taką taktykę jak My (murowanie bramki i ewentualną kontra lub stały fragment) czyli defensywną to nie ma co liczyć na dużo okazji do strzelenia gola w związku z czym należy wykorzystywać KAŻDĄ okazję

I w tym aspekcie RL niestety nie uniósł ciężaru odpowiedzialności i dał dupy po prostu

W ten sposób mimo może nie najgorszej taktyki przegraliśmy tak naprawdę ten mecz

Jak dla mnie-okazjonalnego oglądacza kopanej-to najgorsza taktyka. Odlądam od święta mecze dla przyjemności, dla radosnego futbolu, a w tym niczego takiego nie zobaczyłem. Destrukcja i zniechęcenie do oglądania. Kojarzy mi się to z niedawną Szwecją-flaki się wywracały od tych widoków. Nie będę się cieszył z takiej piłki tylko dlatego, ze Polska nie przegrała.

Ale co kto lubi oczywiście. I nie mam o to pretensji do zawodników, bo ci grają to, co mają nakazane.

• Like 1

Trochę przysypiałem na meczu, mogłem przeoczyć, więc się zapytam. Czy, oprócz niewykorzystanego karnego, w całym meczu był jakiś strzał w światło meksykańskiej bramki?

W światło był, zdaje się jeden, chyba że się mylę?

Jak mamy wygrać mecz, jeśli strzałów na bramkę nie ma? A stracić bramkę/i musimy przecież kiedyś, bramkarz i obrońcy to nie jest pełny mur ceglany.

• Like 1

Kurde zabrakło mi popcornu, tylu tu specjalistów...

Oceńcie ich po mundialu ok ?(...)

:good: :clappinghands: :highfive:

(...) Nie tacy zawodnicy karnych nie strzelali to po pierwsze a po drugie jak by kto inny strzelał a by nie trafił to było by jeszcze więcej pier....nia dlaczego nie Lewy

To też tylko człowiek, sportowiec który oddał by wiele żeby strzelić w końcu swoja pierwsza bramkę na MŚ (...)

:good: :highfive:

Czy ktoś pamięta MŚ w Meksyku 1978 r.? Wówczas w meczu z Argentyną, "olimpijski król strzelców" K. Deyna nie strzelił karnego. Nie ma co ronić łez nad rozlanym mlekiem, gramy jak gramy, jednym Lewandowskim meczu się nie wygra. Podziękujmy Szczęsnemu, Glikowi i Bereszyńskiemu za remis.

Od lat nie mamy selekcjonera z prawdziwego zdarzenia, a obecny to chyba największa klęska i nie odszczekam nawet jeśli wyjdziemy z grupy, bo to nie będzie jego żadna zasługa tylko zawodników.

• Like 2

Michniewicza zespoły zawsze grają to samo: autobus plus kontra. To bardzo skuteczne (pamięta ktoś Grecję w 2004) jak się nie ma artystów i nie trzeba wygrać (przeciwnik może poczekać = dlatego w Legii nie wyszło). Niestety ogląda się to ciężko (choć niektórzy cmokali na drużyny Mourinho). Niestety nie udało się w tym meczu przeprowadzić żadnej kontry (takiej klasycznej: 3 podania), wykorzystać karnego i rzutów rożnych. Przegrana Argentyny to dla nas bardzo ale to bardzo zła wiadomość, bo ostatni mecz nie będzie o pietruszkę i oszczędzanie sił na fazę pucharową + urosła Arabia Saudyjska.

• Like 2