Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Polska piłka to taka dziadowska prowizorka. Skrzyknąć sponsorów, podpompować balonik, posadzić gawiedź na stadionie i przed telewizorami i czekać, aż Robert Lewandowski strzeli hattricka Mołdawii. Wygórowane ambicje i wysoko zawieszona poprzeczka. Decydenci, zadowoleni z tego że ten system działa od lat bez zarzutu, nie zauważyli że zmierzają prostą drogą do poziomu prezentowanego obecnie przez Rumunię, czy Bułgarię. A to piłkarski niebyt.

• Like 2

Dobre porównanie  Kazachstan -  Dania   do  ca  75 min  0:2    później  1:2   bramka   kontaktowa   dla gospodarzy , ca  86 min   piękne  uderzenie   z ca  20 metrów   w  okienko   i  jest  już  2:2  , ca  trzy minuty później 

centra  w pole karne   i 3:2 . To co  działo się na  boisku   przypominało   grę  o  medal  czy awans   do ważnej  imprezy, gdzie  przegrywający  odpada  . Nikt  nie  stał ,nie  unikał aktywnej   gry , jeszcze   jeden Kazach

zdążył   wylecieć  z  czerwoną  kartką  ( druga żółta )  w końcówce  meczu  . 

I tak   sobie  zestawiłem   z  Naszą  kadrą  i wypada  to  niestety blado  . Krycie  na  radar ,unikanie  gry   jeden  na  jeden , podania  najczęściej  do  tyłu   , lęk  przed  utratą piłki .Może   jest  coś  w  tym  stwierdzeniu , 

że  unikają  gry   w  obawie  przed  kontuzją  i wyłączeniem  lub  lub utratą  szansy  zaistnienia  w swoim  klubie  .Tam   wynagrodzenie /premie   są   nieporównywalnie większe i  uzależnione od ilości występów  w  meczach -

procentowym udziale wyjść  w pierwszym składzie  ? 

• Like 1

Czyli co ?

Mamy szansę wyjść z grupy ? ;)

Czyli nic.

Polska wyjdzie z 1 lub 2 miejsca. Pan trenejro jest na tyle inteligentny, że nie sądzę, by mu się przydażył drugi taki mecz jak w Pradze.

Mam swoje lata, pierwszy raz w hostorii nie mam zaufania do naszej kadry. Nie mówię tu o trenerze. Nie wierzę w wyjście z tej grupy, chyba że zrobi z niektórymi zawodnikami to co z Ronaldo. Rozumiem, albo i nie, że Lewemu się wczoraj nie chciało znowu grać, bo dziś ma premierę filmu o sobie, ale dla dobra wszystkich powinien usiąść na ławie i poczekać na powrót do formy. Dla mnie kuriozalnym jest, że piłkarze tego pokroju gubią piłkę, lub im odskakuje. Grałem w futsal ponad 20 lat, prowadziłem własną drużynę i uwierzcie, tacy zawodnicy przy spadku formy po prostu grzali ławę. Zostawiasz na boisku pot, zaangażowanie i łzy, albo siedzisz w domu przed telewizorem. Zaufam tej kadrze w momencie gdy zdobędą ME, czyli czas na totalne zmiany.

• Like 3

Trwa wieczór pierwszej serii półfinałowych meczów LM siatkarzy.

W pierwszym Jastrzębie wygrało na wyjeździe z Halbank Ankara 3:1 i jest od krok od finału.

Teraz trwa drugi mecz, w którym grają ZAKSA Kędzierzyn Koźle nasz dwukrotny zdobywca LM z ostatnich lat oraz Perugia, czyli galaktyczna drużyna z Semeniukiem i Leonem. Perugia, która tyle wygrała w sezonie a ... to my prowadzimy po świetnej grze w pierwszym secie 1:0.

• Like 1