Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego Wisła Płock w ćwierćfinale LM w ręczną! Dobry dzień polskiego sportu :)

Bardzo dobry dzień, ale wszystko przyćmił film o Lewym, czyli polska wersja bajki o kopciuszku. Nie oglądałem, żeby była jasność, i nie mam zamiaru. Dla mnie tytuł powinien być: ... albo nie, powstrzymam się od komentarza.

• Like 1

Wczoraj po wcale nie łatwym meczu Jastrzębie zameldowało się w finale LM pierwszy raz w swojej historii.

A teraz ZAKSA jeden set od tego by grać z Jastrzębiem w polskim finale Ligi Mistrzów Siatkarzy.

Wiadomo że będzie trudniej we Włoszech ale jesteśmy mocni!! 

Do boju!! 

• Like 3

No i Perugia z Semeniukiem i Leonem odpadła z walki o Scudetto w payoffach z 8 drużyny po rundzie zasadniczej Milano.

Nawet mi tak bardzo nie szkoda Polaków - poszli zarabiać pieniądze, tylko granie im nie wyszło. Ciągle są dobrymi siatkarzami i pod dobrym trenerem wrócą do formy.

Za to jednak fajnie gdy pieniądze same nie zagrają - a tak się dziś stało, gdy finansowy Hegemon Perugia nic nie ugrał w tym sezonie, co ciekawy - w następnym nawet nie zagra w Lidze Mistrzów.

Mnie szkoda Semeniuka, nie wierzę, że do Perugii poszedł dla kasy, raczej w nadziei na rozwój w super klubie. Niestety ten rok ma w zasadzie zmarnowany, Trudno się rozwijać siedząc prawie cały sezon na ławce. Leon jest zawodnikiem już całkowicie ukształtowanym, czego miał się nauczyć to się nauczył, teraz kwestia utrzymania formy i umiejętności na na osiągniętym poziomie, Semeniuk do swojego szczytu jeszcze nie doszedł, jak w klubie nie będzie grał w podstawowym składzie to nigdy nie dojdzie.

Edytowane przez witeg
  • Like 2

• 2 tygodnie później...