Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

To co, tradycja zostanie zachowana ? Ćwierćfinał i do domu?

Uff udało się  :) . Bardzo dobrze zdopingowałem Polaków  ;)  :D . Na pewno wśród nich są wędkarze i przeczytali mój wpis  ;)  :lol:

Gratuluję polskim siatkarzom awansu do półfinału :)  :)  :) .

• Like 1

Nie wiem, czy widzieliście, ale Aleksandra Mirosław w kwalifikacjach do wspinaczki na szybkość dwukrotnie pobiła rekord świata - najpierw na 6,21 s, a w drugiej próbie 6,06 s! Nasza druga reprezentantka Aleksandra Kałucka też świetnie się zaprezentowała i wykręciła życiówkę 6,38 s.

Dla przypomnienia w tym roku wspinaczka na szybkość jest osobną dyscypliną, a nie jak w Tokio elementem 'trójboju', więc szanse medalowe mamy ogromne.

• Like 6

Nie wiem, czy widzieliście, ale Aleksandra Mirosław w kwalifikacjach do wspinaczki na szybkość dwukrotnie pobiła rekord świata - najpierw na 6,21 s, a w drugiej próbie 6,06 s! Nasza druga reprezentantka Aleksandra Kałucka też świetnie się zaprezentowała i wykręciła życiówkę 6,38 s.

Dla przypomnienia w tym roku wspinaczka na szybkość jest osobną dyscypliną, a nie jak w Tokio elementem 'trójboju', więc szanse medalowe mamy ogromne.

Jak powiedziała Shauna Coxsey o Aleksandrze - ona przyjechała tylko po złoto :)

• Like 4

Chcieliśmy łatwiejszą Japonię czy łatwiejsze Niemcy a zlaliśmy trudniejszą Słowenię 3:1. Doceńmy ten wynik i grę.

A USA i Brazylia anty mecz dzisiejszego dnia. Oczywiście cisnienie wisi bo to dwie marki, ale już przeterminowane.

• Like 1

Stany naszym przeciwnikiem. Szczerze to gdybym miał wybierać spośród tych dwóch drużyn wolałbym żebyśmy trafili właśnie na USA. To wcale nie znaczy, że będzie nam łatwiej…

Jutro dziewczyny z USA o 17:00.

Edytowane przez coma
  • Like 1

Do końca igrzysk bliżej niż dalej, a coś mi się zdaje, że polska reprezentacja pobiła swój rekord. Jesteśmy na ppięćdziesiątym pierwszym miejscu w klasyfikacji medalowej. W Tokio nie było różowo, w Paryżu nic nie zapowiada poprawy. Wręcz przeciwnie. Chociaż może stać się jakiś cud...

14. 4 złote, 5 srebrnych i 5 brązowych.

17 to mieliśmy miejsce w klasyfikacji medalowej.

A podsumowanie czy jest źle czy dobrze, to zostawiłbym na czas po igrzyskach.

Edytowane przez Mysha

W przypadku Polaków zazwyczaj drugi tydzień był dużo lepszy. Ten też będzie, bo kajaki są mocniejsze od wioseł, a kobieta pająk ma mniejszą konkurencję od Igi Świątek. Smutne, że w królowej sportu będzie szalenie trudno o złoto, a z Tokio przyjechały trzy. Siatkarze są wielką niewiadomą, a jest więcej niż pewne, że gdyby zostali mistrzami samouwielbienie nad Wisłą przerosłoby ludzkie pojęcie.

• Like 1