Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Oj widzę, że nie jesteś na bieżąco!

Tam już dwa lata temu skończył się jemu kontrakt.

Raków ale ten to jeszcze do zniesienia jest.

Ale Oyedele to chyba ze 4 kontakty z piłką miał.

Ale jak to w naszej kadrze jest ma dobre popychadło i będą go teraz na siłę za uszy wyciągać.

Ps. Dawidowiczowi to chyba asystę zapiszą ? Gol padł z pięknej asysty :-)

Edytowane przez przemo_w
  • Like 2

Macieju tylko mogę pogratulować wnikliwego komentarza...

Jaki jest stan naszej kopanej wszyscy widzą.

Jak ktoś się nie czuje kibicem...trudno...

Ja kibicuje wszystkim polskim sportowcom, niezależnie od dyscypliny, a że piłka nożna jest bardzo popularna, a mamy jak mamy... życie.

Ale najłatwiej krytykować przecież

Macieju tylko mogę pogratulować wnikliwego komentarza...

Jaki jest stan naszej kopanej wszyscy widzą.

Jak ktoś się nie czuje kibicem...trudno...

Ja kibicuje wszystkim polskim sportowcom, niezależnie od dyscypliny, a że piłka nożna jest bardzo popularna, a mamy jak mamy... życie.

Ale najłatwiej krytykować przecież

Za gratulacje szczerze dziękuję. Widzisz, mam już swoje lata. Pamiętam te dobre czasy polskiej piłki. Minęło już tyle czasu, że miast patrzeć na to jak kibic, nabrałem dystansu i postrzegam polski futbol w kategoriach oferowanego produktu. Dlatego właśnie konsumentów obarczam główną winą za to, że produkt jest niestrawny i raczej skłania do puszczenia pawia, niż poklepania się po brzuchu. Nie będziecie wymagać (Wy kibice), by producent (PZPN) zadbał o przyzwoitą jakość tego, co Wam serwuje (reprezentacji, klubów...), będziecie dalej mieć boleści w trakcie każdego seansu, okraszonego pseudopolszczyzną i nowomową Szpakowskiego, czy Borka. Co do prawa do krytyki, to polska piłka nożna jest chyba modelowym przykładem dyscypliny spełniającej wszystkie wymogi, by robić sobie z niej bezustannie jaja. Osoby traktujące poważnie to "dobro narodowe" albo sprawnie odgrywają swoja rolę w medialnym teatrzyku, wcielając się w znawców i wnikliwych analityków, albo nie bardzo kojarzą, że są miejsca gdzie oglądanie piłki sprawia przyjemność i jest emocjonujące.
  • Like 1

(....)

Jednak siły na zamiary mierzymy.

Za każdym razem się zastanawiam, co piszący te słowa miał na myśli.

Skoro mierzę siły na zamiary, to porywam się z motyką na słońce - nie ważne czy mam możliwości, najpierw zamiar, potem się zobaczy czy wystarczy sił.

Mierzę zamiary na siły, analizuję czy siły, które mam, wystarczą na zamiary.

Zwykle z kontekstu wynika odwrotnie.

ps.

Żeby nie było, że to tylko mnie się tak wydaje

https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Mierz-sily-na-zamiary;1659.html

Edytowane przez witeg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...