Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Widać mamy inny pogląd na kibicowanie.

Ja widzę, że ci w szalikach to zapewne główny "młyn", ale słowo "sezonowcy" ciśnie się na klawiaturę, bo wg mnie prawdziwy kibic tak nie postępuje. Ale skoro tacy z nich wielcy kibice, a chcą skarcić (wtf?) swoją drużynę, to mogliby to zrobić w inny sposób, a nie poprzez prostackie wyzwiska. 

Jakiś tam pogląd mam na ten temat ale mnie to nie rusza bo przestała mnie bawić ta cała piłka już dobrych kilka lat wstecz.Zdecydowanie wolę sporty indywidualne dlatego się nie wypowiadam już.

Generalnie na stadionach chamstwo ma się doskonale ;)

Edytowane przez Szymon82

Rozumiem wkurzenie, wręcz załamanie po kolejnej (dodajmy- w beznadziejnym stylu) porażce drużyny będącej dla niektórych swego rodzaju "bóstwem", któremu wręcz podporządkowane jest całe życie. Ale jak wspomniałem, są pewne granice. 

A jakby kibice wyszli na murawę i wypłacili drużynie i trenerowi po kontrolnym "liściu na otrzeźwienie", to też byłoby ok? No co? Taka motywacja...

Akurat o piłkarzach mam bardzo złe zdanie , nie przepadam za nimi ... Nie chcę nikogo urazić , ale mam swoje zdanie o tych ludziach - Na 10-ciu , 75 % to najczęściej wyjątkowe dupki.Nie ważne czy to w Barcelonie czy na hali w amatorskim klubie sportowym.

Co do ich zaangażowania to też w pewnym momencie największe mają w podbojach sercowych i lansie niż w walce do upadłego - a tylko to jest dla mnie wyznacznikiem prawdziwego sportowca.

Akurat o piłkarzach mam bardzo złe zdanie , nie przepadam za nimi ... Nie chcę nikogo urazić , ale mam swoje zdanie o tych ludziach - Na 10-ciu , 75 % to najczęściej wyjątkowe dupki.Nie ważne czy to w Barcelonie czy na hali w amatorskim klubie sportowym.

Co do ich zaangażowania to też w pewnym momencie największe mają w podbojach sercowych i lansie niż w walce do upadłego - a tylko to jest dla mnie wyznacznikiem prawdziwego sportowca.

To zupełnie inna (choć jak najbardziej prawdziwa i masz tu rację) strona medalu.

Wygrana Podbeskidzia mnie, rodowitego bielszczanina, cieszy. Styl - już mniej. Do końca pierwszej połowy Podbeskidzie nie oddało żadnego (celnego lub niecelnego) strzału na bramkę Jagiellonii, a jednak prowadziło 2-0. Moi bardziej zaznajomieni z tajnikami piłki kopanej znajomi podpowiedzieli mi, że w "Jadze" twa konflikt piłkarzy z trenerem i to może tłumaczyć zarówno wynik, jak i styl gry. Gdy zespół chce coś trenerowi przekazać, ma do tego masę różnych sposobów. Takich jak ten mecz - również... A kibice patrzą, rozmawiają, analizują. I nie lubią, gdy ktoś - za ich pieniądze - markuje walkę. 

• Like 1