Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

On się dopiero rozpoczyna. Jeśli nie będzie tragedii trenerskiej... mamy kapitalną młodzież. Teraz za wcześnie ją wpuszczać ale będzie kim grać. W zasadzie na każdej pozycji oprócz rozgrywającego. Śliwka, Szalpuk, Bednorz, Muzaj, Bieniek. Dojdzie Leon. Mika i Kubiak nie są starzy.

Póki co widać niestety trudy długich kwalifikacji i sezonu. 

Skoro piłkarze po 2h meczu muszą odpoczywać 4 dni na ME, to jakie spustoszenie jest w ciele siatkarzy gdzie na 10 dni potrafia grać 7 meczów :)

W 3 secie już lepiej. Tylko oby tak dalej. 

Zaczął się finał Ligi Światowej w siatkówce. Nasi grają z Francją,.....tzn. próbują grać. Coś mi się wydaje, że czas naszej, dobrej siatkówki chyba się skończył.

To jak Artek... teraz są faworytami do medalu? A jak Francja zagra lepiej i przegramy za 15 minut tiebreaka i mecz to znów koniec naszej siatkówki ?:) 

To jak Artek... teraz są faworytami do medalu? A jak Francja zagra lepiej i przegramy za 15 minut tiebreaka i mecz to znów koniec naszej siatkówki ? :)

No i gdzie masz tych faworytów do medalu? Trzeba sobie jasno powiedzieć, że Polacy są w kiepskiej formie i z taką grą to na olimpiadzie będzie kompromitacja. 11 meczów w LŚ zagrali Polacy, z tego tylko 4 wygrali. To chyba nie przystało na aktualnych mistrzów świata. No, ale ja się nie znam, Ty wiesz lepiej.

No i gdzie masz tych faworytów do medalu?

To było z ironią. Przeczytaj uważnie moje wypowiedzi :)

Wskoczyłeś z komentem po 2 setach, że jesteśmy do dupy, gdzie daleko było do skończenia spotkania. Gdzie wiele razy mecz miał się skończyć 3:0 a skończył się 2:3. To jest piękno tego sportu. Dlatego śmieszy mnie takie nagłe ferowanie opinii. Po 2 setach dupy a po 5 gwiazdy. Ani tak ani tak. Trzeba myśleć i analizować to co się dzieje a nie tylko patrzeć na wynik.

. No, ale ja się nie znam, Ty wiesz lepiej.

Wiesz... po tym co piszesz, taka jest prawda kolego. 

Na Olimpiadzie będzie się liczyć jeden mecz - ćwierćfinał. Mamy dosyć łatwo grupę, co sprawia, że wpadamy na potęgę w 1/4. W takim meczu nawet drużyna MŚ14 nie gwarantuje zwycięstwa. Co nie zmienia faktu, że ten mecz można wygrać. To jedno spotkanie i wiele może się zdarzyć. 

Jeszcze jedna sprawa. Skład. Nie mamy gwiazd. Gdy jesteśmy w formie tego nie widać, ale gdy do niej brakuje, spada mocno nasza gra. Nie ma indywidualności, jednostki, która zrobi atak 70% w meczu albo 10 asów. 

I jeszcze jedno. Warunki fizyczne. Wystarczy popatrzeć (i posłuchać mądrzejszych - vide Wojciech Drzyzga) jak dużo nam brakuje do USA czy BRA. Gdzie my do nich pasujemy w tej chwili? Można sobie bez tego poradzić, ale tak jak wyżej, potrzebna jest mega forma. 

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcyś

Trwa. Tour de France. Dla fanów kolarstwa to rzecz wiadoma i obowiązkowa. Dziś wjechali w Alpy. Piękne widoki, Majka ucieka( wraz z kilkunastoma kompanami) i niezawodny duet Jaroński-Wyrzykowski. Czego chcieć więcej? Do zobaczenia w eurosporcie( jak by ktoś nie wiedział). Le Tour!!!

• Like 1