Skocz do zawartości

Problem z Abu Orra s20 !!

cabage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Mam problem z hamulcem w kołowrotku abu Garcia Orra s20. Mianowicie podczas zmieniania szpuli nad wodą wypadło mi pokrętło regulujące siłę hamulca na ziemię i się posypały części z niego :(. Nie ma ktoś na stanie może z używanego kręcioła przeznaczonego na części odsprzedać / oddać uszkodzonego elementu ? Ewentualnie wskazanie miejsca gdzie coś takiego dostanę . 

Wydaje mi się że pokrętło będzie pasować z modeli Orra s10 i s30.

Z góry dziękuję za pomoc.  :)

Numer oryginalny : 1252750 (wyczytane z kartki umieszczonej w pudełku razem z kołowrotkiem. Powiedz mi Tomku czy jesteś w stanie dowiedzieć się jaka cena tego knob-a jest? Bo jak ma to wyjść 100 złotych to wolę nowego kręcioła szukać :)

• 1 rok później...

Moje zdanie na temat tego kołowrotka jest bardzo wulgarne powiem tak chińszczyzna jakich mało niewarta tych pieniędzy , kołowrotek  powinien kosztować max 40zł .

Dolna pokrywa tkz. dupka jest jedynym tworzywem zabezpieczającym cały mechanizm . Żeby było zabawniej jedna śrubka trzyma  małej plastikowej tulejce . Tulejka z gwintem się załamała w moim egzemplarzu i woda deszczowa hulała sobie do zatarcia mechanizmu . Hamulec jest pod wzdręgi na pełnym skręceniu  okoń 30cm  wyciąga plecionkę bez problemu  jest bardzo słaby . Jakość wykonania słaba . Kołowrotek Porażka   nikomu go nie polecam . 

• Like 1

• 5 miesięcy temu...