Skocz do zawartości
  • 0

GIEŁDA - ZMIANY od 7.09.2015

admin

Pytanie

Od 7.09.2015 nastąpią znaczące zmiany na giełdzie jerkbait.pl. Dział ten zostanie zmieniony w tzw. tablicę ogłoszeń. Każdy z forumowiczów będzie mógł tworzyć tam wątki sprzedażowe ulegnie jednak zmianie sposób wymiany informacji między sprzedającym a kupującym - nie będzie udzielania odpowiadzi w wątku ogłoszenia. Ustalenia dotyczące transakcji mogą być dokonywane za pomocą wiadomości prywatnych, emailowych lub telefonicznych (po podaniu odpowiednich danych w treści ogłoszenia).[/size]

NOWE ZASADY:

• Forumowicz z odpowiednimi uprawnieniami (grupa Forumowicze+) będzie mógł utworzyć wątek w dziale Giełdy - tak jak do tej pory.
  • Po utworzeniu wątku będzie można edytować wpis (treść oraz tytuł wątku) - tak jak do tej pory.
  • Wszelka obsługa sprzedaży następuje poza wątkiem - prywatne wiadomości, emaile, telefony - NOWE PODEJŚCIE.
  • Wątki starsze niż miesiąc będą kasowane - NOWE PODEJŚCIE.
INNE ZMIANY:
  • Sekcja "Nowe tematy" nie wyświetla nowych wątków z Giełdy oraz Cafe
WYKUPIONE WĄTKI:
  • Bez zmian - będzie możliwość dodawania wpisów do wątków komercyjnych.
Od 7.09.2015 nastąpi również zmiana Regulaminu działu Giełdy jerkbait.pl.

Od 7.09.2015 nastąpi rozszerzenie pojemności skrzynek prywatnych wiadomości.

• Like 32

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

skoro giełda jest jak czytam taka zła to czemu nie zamknąć giełdy całkowicie...

ciekawe ilu kolegów przestałoby logować się na forum...

ja jestem przeciwny zmianą na giełdzie,

uważam, że jest duże prawdopodobieństwo że pojawią się na niej oszuści którzy sprzedadzą przedmiot kilku osobą tak jak to ma często miejsce na tablicy... 

na forumowej giełdzie kupiłem sporo a zdarzały się także ogłoszenia jak z archiwum X znikające nagle z giełdy...

jaki portal taki kram - tak to się mówi?

Pozdrawiam wszystkich forumowych kolegów zaglądających na giełde!!! ZIKU

• Like 3

• 0

Szkoda klawiatury na kontynuowanie wątku, przecież właściciel forum podjął już jedynie słuszne decyzje i się  tego nie wycofa, nic nowego.

W czym problem---zakładaj swoje forum i tam wprowadzaj swoje zasady

mi pasuje a mi nie pasuje--jak baby

Edytowane przez martek
  • Like 1

• 0

Ciekawe kiedy zaroi się tu od różnych cwaniaczków bo klimat takim teraz po zmianach sprzyja. Np wystawi taki 10 przynęt na próbę - dostanie kilku chętnych na PW, obieca wszystkim i gazu do hurtowni bo jest zapotrzebowanie. Zacznie się handel towarem, którego koleś nie posiada, odpisze na PW że musi wyjechać na 3 dni i wyśle po powrocie a przez ten czas zorganizuje towar.  Wszystko będzie ok pói w hurtowni będzie towar, później zaczną się kłótnie.

• Like 1

• 0

Ja też uważam że nowe zasady są do d... i pewnie wielu innych ale nie wszyscy to napiszą!

Załóżmy konta naszym żonom,dziewczynom albo kochankom :ph34r: trochę się popisze i więcej towaru można wystawić :D :D :D

Ale my lubimy narzekać i kombinować  :(  Szkoda tylko, że nikt do tej pory nie zaoferował swojej pomocy do moderowania działu Giełda !? 

• Like 2

• 0

Załóżmy konta naszym żonom,dziewczynom albo kochankom :ph34r: trochę się popisze i więcej towaru można wystawić :D :D :D

Przy takim podejściu Giełda zostanie usunięta ;) Tak jak wielokrotnie pisałem - punkt koncentracji kładziemy na jakość, merytorykę dyskusji, bo celem tego forum jest promowanie wiedzy z zakresu połowu ryb drapieżnych.

• Like 1

• 0

Zmiany na pewno lepsze dla moderatorów bo mniej roboty będą mieli i więcej czasu na inne rzeczy. Trzeba to uszanować. Forumowicze nie będą mogli już nabijac komentarzy  i zgłaszać podbijania ogłoszenia  :D Na minus w tych zmianach jest to że utrudniają komunikację, stwarzają większe możliwości dla oszustów i kombinatorów. Zmiany nie ulepszyły giełdy ale może ulepszą forum z czasem się okaże. 

• 0

Niektórych działów to się nawet czytać nie chce!ani na nie wchodzić np spinning i wiecznie gorący temat zaubera i jego klonów!.Dział hand made trzyma formę! :Dwieści z nad wody wieczne kłótnie! przykładów jest wiele nie jest dobrze!

• 0

Już - wprowadziłem limity 4 ogłoszeń na 14 dni. Co to znaczy. Przez 14 dni można utworzyć na tym forum tylko 4 wątki. Nawet kiedy ktoś sprzeda wszystko w jednym dniu limit nadal jest trzymany.

Czy prawo działa wstecz ? Co z ogłoszeniami sprzed godziny 0? 

I proponowałbym wyłączyć dział kupię z tego ograniczenia.

Edytowane przez godski

• 0

proponuję ZAKUPY to robić w sklepach i nie narzekać

problem , to mają Ci, co albo chcą pozbyć się jakiś chorych ilości sprzętu, albo Ci co liczą na "interes życia", dla jednych i drugich są lepsze miejsca do Handlu

Piszesz tak jakbyś nic nie sprzedawał????

• 0

Remek locuta, causa finita :rolleyes: Lepiej, gorzej...na pewno inaczej, a za pół roku nikt nie będzie sobie starym systemem głowy zawracał. Jedno ale - Koledzy, nie oszukujcie siebie i innych, nie w giełdzie tkwi problem! "Merytoryka dyskusji" w działach tematycznych w najmniejszym stopniu nie jest uzależniona od tego, czy ktoś akurat przegapił życiową szansę i sprzątnięto mu sprzed nosa Stellkę Millenium w stanie tip top za 950 zł i to z dwoma zapasowymi szpulami B) Chyba po prostu nie da się stricte technicznie, profesjonalnie, nowatorsko prowadzić dyskusji przez 10 i więcej lat o tak błahej sprawie jak łowienie ryb. Na pewno nie w formacie ogólnodostępnego forum, chyba nawet jakiegokolwiek forum, chociażby ograniczonego do grona najbliższych przyjaciół...bo w końcu któryś i tak będzie chciał iść na vódkę, inny rzuci niepolityczny żarcik, kolejny zapragnie wymienić Morethana na Zaubera i powstanie zalążek bazarku. Walczycie z wiatrakami.

Myślenie o najlepszym wędkarskim forum w Polsce jak o "skończonej formule" wydaje się niepoważnie przesadne. Zapewne nie jest tak jak na początku, ale naiwny, który wierzył, że po dekadzie żadnych zmian nie będzie. Są...i bardzo dobrze!

Bałagan jakiś tam jest, to zrozumiałe. Proponowałem już dawno, coby założyć odpowiedni dział dla "głupich" pytań. Linkowałem inne tematyczne fora. Pytania o inkryminowanego Zaubera czy innego Team Dragona pojawiać się będą, ale gdyby w przeznaczonym do tego miejscu, nikogo by to nie drażniło. Dodatkowo zrobić należy ściągę - kołowrotki do 500, 1000, 1500 zł...itd. 

Przydałoby się także usprawnić wyszukiwarkę. A może ja nie potrafię jej obsługiwać za dobrze? Chyba warto gdzieś w widocznym miejscu zamieścić instrukcję obsługi.

Pozdrawiam ;)

cristovo

• Like 1

• 0

proponuję ZAKUPY to robić w sklepach i nie narzekać

problem , to mają Ci, co albo chcą pozbyć się jakiś chorych ilości sprzętu, albo Ci co liczą na "interes życia", dla jednych i drugich są lepsze miejsca do Handlu

Wstawiając post do działu "kupię" jak wiekszość tutaj obecnych nie liczę na interes życia. Szukam nietypowych przynet lub na przykład dzisiaj wrzuciłem post na temat silnika.

Używany silnik wolę kupić od kogoś z jerkbait.pl niż z innego źródła . I nie chodzi o cenę.

Edytowane przez godski