psiatek Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzień dobry.Wybieram się w październiku nad jezioro Fegen w Szwecji.Czy ktoś posiada może mapę batymetryczną tego jeziora?Mogę się odwdzięczyć mapą Hedesundy oraz Hjalmaren.Pozdrawiam Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez psiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Byłem 3 lata temu w czerwcu,fajnie ale szału nie ma.Rekordowy nasz szczupak z tygodniowej wyprawy 1.65kg Drobiazgu sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Podbiję bo interesuje mnie to jezioro w kontekście sandaczy....ktoś? coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Byłem tam dwa lata temu , przez 2 dni sandacza 0 jakieś szczupaki , ale bez szału. Pływaliśmy po północnej części Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Ok dzięki - tego co się udało znaleźć, to raczej mało optymistycznie. Dużo domków, spora presją z zagranicy...ośrodki wędkarskie obok - to raczej nic dobrego nie wróży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adsobar Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Byłem tam w zeszłym roku, przez tydzień w 2 osoby 8 sandaczy i tyle samo szczupaków do 2kg. Raczej nie polecam. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) A to jesień czy wiosna? Byłem tam w zeszłym roku, przez tydzień w 2 osoby 8 sandaczy i tyle samo szczupaków do 2kg. Raczej nie polecam.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Lipca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adsobar Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Początek października.Presji wędkarskiej specjalnie nie uswiadczylismy. Więcej widzieliśmy tam łosi niż wędkarzy Miejscowi mówią, że jezioro jest zdominowane przez sandacza, uważają go tam za chwast i proszą o nie wypuszczanie z powrotem. Tyle że jakiś ten sandacz nie skory do współpracy. Najlepsze rezultaty ponoć na troling. Myśmy głównie z opadu łowili i rezultaty raczej słabe. Największy miał 70 cm, reszta pod 50 cm. Jezioro głębokie, do 30m. Dno kamienne, roślinności niewiele, trzciny zero. Jeśli chodzi o szczupaki to z całą pewnością nie jest to woda na bicie rekordów. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Adsobar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inżynier Kot Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Dzień dobry,drugi raz wybieram się nad jezioro Fegen. Ostatnim razem bez znajomości struktury jeziora obławialiśmy małe zatoki w poszukiwaniu szczupaków i okoni (efekty mierne, prawdopodobnie przez duże zmiany pogodowe). Jezioro słynie z bardzo dużej ilości sandacza, lecz nikomu nie udało się go zobaczyć. Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora, aby móc wypłynąć na otwarte wody w poszukiwania tej zacnej ryby.Za pomoc z góry dziękuje i jeżeli ktoś ma pytania odnośnie jeziora - chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Dzień dobry,drugi raz wybieram się nad jezioro Fegen. Ostatnim razem bez znajomości struktury jeziora obławialiśmy małe zatoki w poszukiwaniu szczupaków i okoni (efekty mierne, prawdopodobnie przez duże zmiany pogodowe). Jezioro słynie z bardzo dużej ilości sandacza, lecz nikomu nie udało się go zobaczyć. Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora, aby móc wypłynąć na otwarte wody w poszukiwania tej zacnej ryby.Za pomoc z góry dziękuje i jeżeli ktoś ma pytania odnośnie jeziora - chętnie pomogę.Pojechałeś na jezioro 2500ha bez batymetri?? ...Szacun ???? Mapę tego jeziora masz na Genesis Map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Masz tez w dzale Batymetria mape Navionics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 echosonda z mapowaniem i sam zrobisz najlepszą mapę, te navionicsowe czy inne typu social są obarczone błędami. Ostatnio ściągnąłem na HB socjalkę i tragedia, ktoś mapował w ślizgu i udostępnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Ostatnio ściągnąłem na HB socjalkę i tragedia, ktoś mapował w ślizgu i udostępnił.Jeśli to jest rzeczywiście możliwe, to nie najlepiej świadczy o producencie sprzętu, który takie mapowanie w ogóle przetwarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Jeśli to jest rzeczywiście możliwe, to nie najlepiej świadczy o producencie sprzętu, który takie mapowanie w ogóle przetwarza.a co ma producent sprzetu do tego ?? to uzytkownik tworzy mape danym urzadzeniem... jesli uzytkownik ja zrobil zle , to do kogo zale ? stan wody , predkosc , gestosc siatki jest kluczem do map . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) OK, ale wydaje mi się, że w Garminie jeśli prędkość łodzi przekracza zakres prędkości dopuszczony przez Garmina dane do mapy przestają być zbierane. Jaki sens ma tworzenie mapy w ślizgu? Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez radeqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Zdarzają się duże babole w social maps z lowrance. Niby bardzo dokładna mapa (jezioro w SE), wiele miejsc się pokrywa idealnie, całe zmapowane. W jednym miiejscu na mapie dołek 20m a w pratyce wystające ponad powierzchnię głazowisko. Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi