Skocz do zawartości

Zmiana koła zebatego w Curado E7

TwinPower

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanie do uzytkowników zielonego cyrado E7,czy ktos z was wie ,czy jest mozliwośc zmiany koła zebatego tj. włozenie do modelu z przeł 7-1 koła z modelu 5-1? czy te koła zebate maja zabki prosto czy sa one pod katem?

,pasuje mi curado ale wolałbym z mniejszym przeł,a takowe wystepuje tylko w modelu na prawa rekę.

liczę na pomoc

pozdrawiam

juz w przypadku CU seri D pojawialy sie takie pytania na zagramanicznych forach. nie wiem jak jest z zielonymi curadosami ale w przypadku poprzedniej serii taka opcja byla do osiagniecia, jednak wiazalo sie to ze zmiana nie tylko glownego kolo zebatego ale i tego mniejszego tuz obok (jesli sie dobrze orientuje to oba kola maja po prostu inaczej rozmieszczone zeby - stad rozne przelozenie)

z tego co wiem w modelu e5 czyli prawym jest odwrotnie scięta częśc stykowa małej zebatki która styka się z trzpieniem przymocowanym na osi szpuli.

w modelu 5 jest prawy w modelu 7 lewy.mogły by wystapic problemy z płynnoscia wskoczenia ,trzpienia w rowek.

Niema tez pewnosci jak jest ze stykiem zamych zębów.

Mifek to o czym Ty mówisz jest mozliwe w wersjach jak domniemam na lewa ręke,ale częsci z praworęcznego do miltu leworęcznego moga byc problemy :unsure:

.

post-83-1348914754,1544_thumb.jpg

a jesli tak jest faktycznie to mea culpa - widac nie ejstem na bieząco... pewnie przez to ze ja jestem juz zamultikowany :mellow:

tak, moim zdaniem - choc moge sie oczywiscie mylic - wielkosc zebatek jest podobna, tyle ze maja inne naciecia.... tak czy siak swego czasu czytalem na TT ze wymiana tych dwoch zebatek jest recepta na sukces tutaj omawiany