TwinPower Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 witammam pytanie do uzytkowników zielonego cyrado E7,czy ktos z was wie ,czy jest mozliwośc zmiany koła zebatego tj. włozenie do modelu z przeł 7-1 koła z modelu 5-1? czy te koła zebate maja zabki prosto czy sa one pod katem?,pasuje mi curado ale wolałbym z mniejszym przeł,a takowe wystepuje tylko w modelu na prawa rekę.liczę na pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie mam i nie miałem curado E7, ale na chłopski rozum nie ma takiej możliwości. Koło po prostu będzie za małej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 juz w przypadku CU seri D pojawialy sie takie pytania na zagramanicznych forach. nie wiem jak jest z zielonymi curadosami ale w przypadku poprzedniej serii taka opcja byla do osiagniecia, jednak wiazalo sie to ze zmiana nie tylko glownego kolo zebatego ale i tego mniejszego tuz obok (jesli sie dobrze orientuje to oba kola maja po prostu inaczej rozmieszczone zeby - stad rozne przelozenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 z tego co wiem w modelu e5 czyli prawym jest odwrotnie scięta częśc stykowa małej zebatki która styka się z trzpieniem przymocowanym na osi szpuli.w modelu 5 jest prawy w modelu 7 lewy.mogły by wystapic problemy z płynnoscia wskoczenia ,trzpienia w rowek.Niema tez pewnosci jak jest ze stykiem zamych zębów. Mifek to o czym Ty mówisz jest mozliwe w wersjach jak domniemam na lewa ręke,ale częsci z praworęcznego do miltu leworęcznego moga byc problemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 no ja zakladalem ze chodzi o zmiejszenie przelozenie a nie przekladki czesci z wersji lewo na praworeczna... czy odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 a jak zmiejszyć przeł niezmieniajac częsci? bo przeciez niema wersji 5 w modelu leoręcznym curada Edo wyboru mamu 2 czesci sugerujesz ze mniejsze przeł tota sama srednica tylko mniej zebów? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 a jesli tak jest faktycznie to mea culpa - widac nie ejstem na bieząco... pewnie przez to ze ja jestem juz zamultikowany tak, moim zdaniem - choc moge sie oczywiscie mylic - wielkosc zebatek jest podobna, tyle ze maja inne naciecia.... tak czy siak swego czasu czytalem na TT ze wymiana tych dwoch zebatek jest recepta na sukces tutaj omawiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 widać tylko przemiana na zywca cos pomoze.ale znajac TT to pewnie wkładali bebechy z prawego E5 do prawego E7 i tak to wszystko by pasiło,dziwne ze niewprowadzono leej piatki tak jak w poprzedniej curado D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinPower Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 dzieki za pomoc wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi