NERO Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Witajcie. Trafiło i na mnie, trzeba powolutku stworzyć zestaw castingowy. Cel - szczupakPrzeszukałem forum,przeczytałem mnóstwo stron postów i ciekawych tematów. Dzięki temu określiłem troszkę swoje kryteria i co nieco się dowiedziałem. Muszę jednak założyć osobny wątek,ponieważ troszkę sprecyzowałem swoje poszukiwania i będę pytał o konkretne rzeczy więc proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki Chyba,że coś konkretnego przeoczyłem. Tak jak mówię,jest tego na prawdę dużo,mam nadzieje,ze nic nie przeoczyłem.Przynęty - średnie/duże jerki , gumy 12,5cm+ , woblery o sporej gramaturze. Łowienie z łódki na wodzie stojącej,możliwe,że czasem (bardzo sporadycznie) kij będzie użyty też do trollingu szczupak-sum. (Wiem,troszke krótko,ale trudno) Poszukuje kijka dł. ok. 1,90m-1,95m, dwuskład, cw ok 25/30 - 60/do oporu Najbardziej interesuje mnie Dragon Millenium HD Fatso Jerk Cast 1,95m, 25-60g, z opinii wycztałem,że jak na początek bardzo fajny kijek. Czy polecicie coś innego w tej gramaturze? Jakiś budżetowy st.croix z drugiej ręki w dobrym stanie? Fenwicka chyba nie znajdę w tej gramaturze, oprócz starych serii Teraz sprawa multika - tutaj nie mam swojego typu. Chce aby był niskoprofilowy, budżetowy. Rozważam coś typu Dragon hs200il / jakiś abu / shimano / daiwa. Sprzęt chce aby był budżetowy jako,że to początek przygody, ale oczywiście wolę dołożyc jak sprzet będzie tego warty niż kupic jakiś szmelc,który nie da przyjemności podczas łowienia. Więc tak cenowo szukam z umiarem,bez jakiegoś ustalonego budżetu. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Często ten "budżetowy" sprzęt zniechęca szybko, zwłaszcza multik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Wiem,że cast to nie spin i ten sprzet jest troszkę droższy,ale na początek nie chcę kupować mutlika za 700-1000zł Jeżeli połowię sezon, spodoba się,wejdzie w krew to będzie można o tym pomyśleć, ale na start wolę coś z "średniej półki", nie łowię tak dużo,aby to był sprzęt który musi znosić niemiłosierne katowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 To lepiej poszukaj używki, ale sprawdzone konstrukcje np.Abu,Shimano,Daiwa...... można trafić w dobrych $ na giełdzie.Miałem HS200 i naprawdę nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Dlatego jak możecie, to podawajcie mi nazwy tych sprawdzonych konstrukcji, które można w sensownej cenie kupić z drugiej ręki w dobrym stanie. Wtedy już będę miał w głowie zestaw i będę cierpliwie czekał,aż coś się trafi na sprzedaż Tak jak mówię, nie mam parcia,że musi być już,więc teraz przede wszystkim trzeba ustalić co kupić,a potem będzie się szukało i czekało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) Shimano Scorpion 1501, Curado 201E, Citika201Abu Revo S,SX,STX Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez maniek1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Dziękuje, właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło.A swoją droga. Co Ci nie pasowało w HS200? Wiem,że półka nizej, ale czasami lepiej kupić niższe,ale nowe niż lepsze ale niewiadomego pochodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Shimano Scorpion 1501, Curado 201E, Citika201Abu Revo S,SX,STX W/w multiki to sprawdzone konstrukcje w boju przez rzeszę wędkarzy, jak Ci nie podejdzie najpiękniejsza metoda połowu ryb to te multiki sprzedaż bez najmniejszego problemu, a Dragonowski HS200 po kilku miesiącach się po prostu rozsypał(zgrzyty i trzaski z środka ), a i sprzedać potem b.trudno, także przeanalizuj Sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Shimano Scorpion 1501, Curado 201E, Citika201Abu Revo S,SX,STXsiemka Mam stx 3 generacja .Na początku łowienia porażka z multikiem nie odbija spust blokady szpuli ,serwis .Po servisie miałem sprzedać ale postanowiłem sprawdzić .Wyszło na plus i dalej polecam ABU REVO STX .Zero usterek po serwisie jak do tej pory 2 latka śmiga i nie plącze plecki jak poprzednik megaforce 100shl.Polecam też ze stajni Daiwę Tatule 100hsl.Moje zdanie takie jak masz we krwi wędkarstwo to dozbieraj grosza i kup sprawdzony sprzęt nie mówię że nowy ale może być używka .Pozdrawiam udanych zakupów i połowów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja również niedawno zacząłem przygodę z castem i mogę polecić Daiwe tatule a jeśli chodzi o o kije to Xzoga wymiata Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Z budżetowych multików Okuma VS/ okuma aveon lub daiwa procaster/rojo. Ze sprawdzonych używek szukaj citica 201E, scorpion 1501, curado 201, abu stx, sx. Miałem wszystkie multiki minimum pół roku. Używałem na zmianę i zostały mi okumy i citica. Z okumy jerki lecą bardzo daleko i ma dużą, wygodną korbę. Okumy są największe z tych multików, ja mam sporą rękę (rękawiczki 11) i mi najlepiej leżą w łapce Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No cóż nie wypada się nie zgodzić. Faktycznie poczciwa OKUMA VS 200 to maszyna, która potrafi przyprawić o ból głowy nie jeden nowiutki i błyszczący multiczek z nowości rynkowych, jeśli chodzi o zasięg rzutu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Ja również niedawno zacząłem przygodę z castem i mogę polecić Daiwe tatule a jeśli chodzi o o kije to Xzoga wymiata Kolega chciał budżetowy, lekko 2k to chyba ni3 budżetowy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Kolega chciał budżetowy, lekko 2k to chyba ni3 budżetowy sprzęt.Spokojnie można zejść w okolice tysiąca, z kijem i multikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jak nie kupiłeś jeszcze niczego to poniżej masz link, może warto się zainteresować http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=13043.0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi