marchem2 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Jak w temacie, czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć, jakie kije o takich parametrach są godne uwagi, mogą być same blanki, preferowałbym coś ze stajni st.sroix......Za wskazówki z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) Phenix M1 SP862MH 8-17lb, mega szybka i szczytowa konstrukcja. Mam na nim ukręconymi kij sandaczowy na Wisle z brzegu. Ogarnia tak do 30g. Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 AVS86MF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzas Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Lamiglas Certified Pro XSH1022MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No to jeszcze Talon MXF2 VI+, 2,60, cw. 7- 28 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zdecydowanie avs 86mf2 choć triumph też jest super mam oba i nie widzę większej różnicy bierz triumpha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchem2 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No to wahania między avidem, a phenixem, hoc słyszałem opinie ze pxenix nie jest tak wytrzymały jak avid, łamie sie........ Swoją drogą mam dwa legend turnament i widze że kije nie do zdarcia, ale avid troche chyba słabszy, czy jednak ten proponowany przrez kolegów obsłuży sandokana z brzegu czy jest dośc szybki....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 do 14 gramow polecam talona MLXF2 8'6" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zdecydowanie avs 86mf2 choć triumph też jest super mam oba i nie widzę większej różnicy bierz triumphahmmm, może i tak, ale Triumph jest bliżej Premiera (II), niż Avida (III)ja widzę różnicę i to sporą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No skoro chcesz X-Fast to raczej Avid do 28g do takich nie należy. Zdecydowanie szybszym i bardziej szczytowym jest wspomniana przeze mnie M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Tak dokładnie ale jak wezmę oba kijki do ręki to do wobkow itp lepszy nawet jest triumph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Lamiglas Certified Pro XSH1022MTNie wiem czy nie najlepszym wyborem byłoby właśnie to. Bardzo uniwersalny kijek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Lamiglas Certified Pro XSH1022MTNie wiem czy nie najlepszym wyborem byłoby właśnie to. Bardzo uniwersalny kijek.Raz łowiłem tym kijem , z x-fastem to on ma niewiele wspólnego , dodatkowo nie rozumiem zachwytów nad tym blankiem.Zdecydowanie avs 86mf2 choć triumph też jest super mam oba i nie widzę większej różnicy bierz triumphaTen Triumph jest fajny , ale jak wyżej nie jest to x-fast (warto przezbroić i oskrobać - robi się z niego super wędka , polecam).Nie wiem do jakich zastosowań potrzebny jest ten kij St.Croix i skoro autor takie preferuje to polecam po prostu Elitke 260 do 21 g , najszybsza z tych wszystkich i po sprawie Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 ..............................dodatkowo nie rozumiem zachwytów nad tym blankiem. To tak, jak ja...................... Nad Feniksami i tymi kochanymi BM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jeżeli budżet nie ma tu większego znaczenia to Elita będzie najlepszym rozwiązaniem. Bardzo szybki i czuły blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 ja polecę tańszą alternatywę MHX ST 1023 F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 To tak, jak ja...................... Nad Feniksami i tymi kochanymi BM Ja się nie zachwycam, zachwycać się mogę zdrową 20 letnią d.... .Bardziej widzę go jako uniwersalny patyk.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Blue Rapid 2,75m 5-21g 6-12lb x-fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Blue Rapid 2,75m 5-21g 6-12lb x-fastTomku, przekroczyłeś zakładaną długość. Może lepiej CD XLS w dług. 2,6m (blank BLRXLS2102ML) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 no faktycznie do 2,6m to BR się nie łapie.XLS jest w zakładanej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) http://www.fishingart.pl/restaffine/blanki-spinningowe/Jak dla mnie jedyny to 83M i nic innego .Nie wiem czy Krzysiek je jeszcze ma, chyba już tylko ze swojej produkcji, ale czucie i transmisja drgań, praca pod rybą są perfekcyjne.Zapewniam, że nie zmieniłbym na żadnego st.croix czy M1 .Nawet nie próbujcie mnie przekonywać do innych, bo wiem co mówię. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jak do 3/4oz to zcustomizowana elitka 8`6, lekko zbrojona na szczycie jest bardzo cięta...Najszybszym kijem jaki posiadałem (w długości circa 8`6), był stary BlueRapid 8`3 20lb...M1 jest bardzo szybki ale BR szedł bardziej szczytem ( typowa sandaczówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jak do 3/4oz to zcustomizowana elitka 8`6, lekko zbrojona na szczycie jest bardzo cięta...Najszybszym kijem jaki posiadałem (w długości circa 8`6), był stary BlueRapid 8`3 20lb...M1 jest bardzo szybki ale BR szedł bardziej szczytem ( typowa sandaczówka).Patryk jak pod sandacza to elitka będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Patryk jak pod sandacza to elitka będzie git.Dla mnie ta Elitka to rzeczny uniwersał na lekko.Ktoś mi ją zresztą polecił i szczęśliwie wszystko się zgadza Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Bo to typowy uniwersał, bardzo szybki ale z fajnym,płynnym,wzorowym wręcz ugieciem. Typowo pod sandacza wybrałbym inny blank... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi