Skocz do zawartości

Kij 2,5-2,6m Extra fast, cw. do 14 i 21

marchem2

Rekomendowane odpowiedzi

No to wahania między avidem, a phenixem, hoc słyszałem opinie ze pxenix nie jest tak wytrzymały jak avid, łamie sie........

Swoją drogą mam dwa  legend turnament i widze że kije nie do zdarcia, ale avid troche chyba słabszy, czy jednak ten proponowany przrez kolegów obsłuży sandokana z brzegu czy jest dośc szybki.......

Lamiglas Certified Pro XSH1022MT

Nie wiem czy nie najlepszym wyborem byłoby właśnie to. Bardzo uniwersalny kijek.

Raz łowiłem tym kijem , z x-fastem to on ma niewiele wspólnego , dodatkowo nie rozumiem zachwytów nad tym blankiem.

Zdecydowanie avs 86mf2 choć triumph też jest super mam oba i nie widzę większej różnicy bierz triumpha

Ten Triumph jest fajny , ale jak wyżej nie jest to x-fast (warto przezbroić i oskrobać - robi się z niego super wędka , polecam).Nie wiem do jakich zastosowań potrzebny jest ten kij St.Croix i skoro autor takie preferuje to polecam po prostu Elitke 260 do 21 g , najszybsza z tych wszystkich i po sprawie Edytowane przez Szymon82

http://www.fishingart.pl/restaffine/blanki-spinningowe/

Jak dla mnie jedyny to 83M i nic innego :) .Nie wiem czy Krzysiek je jeszcze ma, chyba już tylko ze swojej produkcji, ale czucie i transmisja drgań, praca pod rybą są perfekcyjne.

Zapewniam, że nie zmieniłbym na żadnego st.croix czy M1 :) .

Nawet nie próbujcie mnie przekonywać do innych, bo wiem co mówię.

Edytowane przez Jozi

Jak do 3/4oz to zcustomizowana elitka 8`6, lekko zbrojona na szczycie jest bardzo cięta...

Najszybszym kijem jaki posiadałem (w długości circa 8`6), był stary BlueRapid 8`3 20lb...M1 jest bardzo szybki ale BR szedł bardziej szczytem ( typowa sandaczówka).

Jak do 3/4oz to zcustomizowana elitka 8`6, lekko zbrojona na szczycie jest bardzo cięta...

Najszybszym kijem jaki posiadałem (w długości circa 8`6), był stary BlueRapid 8`3 20lb...M1 jest bardzo szybki ale BR szedł bardziej szczytem ( typowa sandaczówka).

Patryk jak pod sandacza to elitka będzie git.