Skocz do zawartości

Spirity Hunter

patzaw26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Mam do was takie pytanko jak wam się sprawdzają spirity 3 generacji bo na 2 generacje nie mogę narzekać bo tylko nie łowię, ale ostatnio zakupiłem 3 generację i juz miały troszkę inną pracę tzn troszkę ostrzej pracowały już nawet przy wolniejszym prowadzeniu zachowywały się tak jak te z 2 generacji tylko, że prowadzone już szybkim tempem.

• 10 miesięcy temu...

Właśnie kupiłem 5 sztuk Spirit 3 (7 i 9 cm) i dzisiaj przetestowałem na Wiśle.

Wykonanie - exxxcellent!!! Malowanie, wykończenie detali - super! Najwyższy światowy poziom.

A nad wodą:

7-centymetrowe wydaje mi się, że słabo pracują - niezależnie od szybkości zwijania suną prosto jak kawałek ołowiu. Nawet szybko zwijane, a mam szybki kołowrotek GTX. Piszę "wydaje mi się", bo przejrzystość wody była niezła jak na Wisłę, ale pod koniec zwijania trzeba być ostrożnym, żeby nie zmiażdżyć szczytówki :) i może trochę zwalniałem na ostatnich metrach. Przeciągane przy brzegu w poprzek - nie zapracowały.

Dwa 9-cm widać było, że lusterkują - nawet przeciągane szczytówką przy brzegu. Czuć to też podczas ściągania - stawiają nieco większy opór. Jeden - słabo pracuje.

Z kolei z tych, co dobrze pracują, jeden jest bardziej spłaszczony, przez co podczas rzutu wiruje ustawiając się w poprzek i rzut jest krótki. W dodatku zaczepia tylną kotwicą o żyłkę.

Zatem - z 5 sztuk, idealnie spisuje się JEDEN. To słabo.

Nie przekreślam ich jednak, bo może trzeba dłużej nimi porzucać, nauczyć się prowadzenia, rzucania, etc.

Nie wiem też, czy te woblery można jakoś regulować - steru raczej nie, tylko przednie uszko, ale czy to coś da?

• Like 1

Niestety wobki made in Hunter mają w moim odczuciu małą powtarzalność, ja lubię Spirity za tą delikatną akcję, ale często na kilka kupionych sztuk tylko jeden lub dwa sie sprawdzają. Jak ktoś sie nie boi eksperymentów to stery można delikatnie podginac rozgrzanymi szczypcami, ale efekty bywają rożne Ale wersja 2 chyba rzeczywiście była lepsza ..