Pickerel Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 A jaki jest mniej więcej ten dół? W setce producent podaje 5 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 W setce może. W 200 raczej dycha z gumą 10-12cm bo przecież to zestaw nie na okonki. Główka 5gr może być ... z Pigalakiem 20cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Żarty na bok .2 setka to już kawał porządnej maszyny . Zatem i plecionka powinna być przyzwoita. Jak dla mnie przy lince rzędu 1,5 PE 20g skupionej masy to absolutne minimum .Ale zaznaczam że na 200hl mam 2,5PE i jak dla mnie 30g to dolna granica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Czyli jednak setka dla mnie. Potrzebuje korby od mniej więcej 15 do 60 max 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 No to bez sensu celowac w 200ke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Sens jest już dla samej pojemności szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Żarty na bok .2 setka to już kawał porządnej maszyny . Zatem i plecionka powinna być przyzwoita. Jak dla mnie przy lince rzędu 1,5 PE 20g skupionej masy to absolutne minimum .Ale zaznaczam że na 200hl mam 2,5PE i jak dla mnie 30g to dolna granicaŻarty na bok, 200 to prawie to samo co setka. Ciut większa szpulka i większa korba. Bebechy i wielkość obudowy takie same - mówię o pierwszej generacji Tatulek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Żarty na bok .2 setka to już kawał porządnej maszyny . Zatem i plecionka powinna być przyzwoita. Jak dla mnie przy lince rzędu 1,5 PE 20g skupionej masy to absolutne minimum .Ale zaznaczam że na 200hl mam 2,5PE i jak dla mnie 30g to dolna granicaBez przesady, mam nawiniętą fine braid 0,16 i przy kiju 20-80 rzuca w tym przedziale bardzo sprawnie.Setkę miałem przez chwilę i nie zrobiła na mnie pozytywnego wrażenia, przy kiju powyżej 15-20 gramów w ogóle nie zawracałbym sobie nią głowy i od razu szedł w 200, no ale co ja tam wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/daiwa-tatula-tws-301.html Już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Widzialem wlasnie w kilku sklepach w SE i FIN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 W tym tygodniu będzie w polskich sklepach i po przeliczeniu z euro, u nas raczej wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 W tym tygodniu będzie w polskich sklepach i po przeliczeniu z euro, u nas raczej wyjdzie taniej.I to jest dobra wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 W końcu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gzenek Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 WitamCzy kupując z tego sklepu w SE, https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/daiwa-tatula-tws-301.html trzeba doliczyć jeszcze jakieś koszty poza przesyłką (chodzi mi o podatek albo inne opłaty)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 WitamCzy kupując z tego sklepu w SE, https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/daiwa-tatula-tws-301.html trzeba doliczyć jeszcze jakieś koszty poza przesyłką (chodzi mi o podatek albo inne opłaty)?Nie . Unia Europejska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Dostane na dniach 200Hd hsl. Czy można zamienić jakieś tulejki na łożyska? Jeśli tak to jakie wymiary łożysk.Z góry dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Dostane na dniach 200Hd hsl.Czy można zamienić jakieś tulejki na łożyska? Jeśli tak to jakie wymiary łożysk.Z góry dzięki.Wodzik z dwóch stron 4x7x2,5 i ewentualnie do knobów. Trzeba sprawdzić co jest w knobach bo na schemacie nie jest to ujęte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W knobach sa takie same łożyska jak na wodziku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W knobach sa takie same łożyska jak na wodziku.To wiem, tylko nie wiem czy są 4 tulejki tam czy też 2+2 łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 2 + 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Gdzie kupić płytszą szpule?Na fabryczną weszło 300m 0.20 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Pytanie mam takie. Maiłem już kupować 200 setkę do kija do 100g ale pojawiła się opcja dodatkowych funduszy. Na jaką półkę w Daiwie musiałbym sięgnąć aby znaleźć mutlik odpowiadający 200setce a wyraźnie od niej lepszy. Ciężej jak 100g nie przewiduję w tym zestawieniu i lżej niż 30g też nie będzie.Zillion?Z2020?Morethan? Jakieś inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Na Marethana nie łowiłem, ale Zillion i Z200 to zupełnie inna liga w porównaniu z Tatulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ja rozumiem, że to inna liga. Pytanie jest raczej takie który z nich byłby naturalnym nastepstem dla tatuli. Najbliższym odpowiednikiem ze wzgledu na parametry takie jak pojemność szpuli, gramatura przynęt itp. Najbliżej mi bylo do nowego Zilliona ale tu szpula nie gwarantuje odpowiedniej pojemności i trochę jestem w rozterce co dalej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zilliona 1516 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi