BOB1 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Kolejny raz kot na Saharze ..."nie ogarniam tej kuwety"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 A ja pamiętam jak Novis tatulą 100 ciskał klockami do 100 gr i multik przeżył wiele lat i pewnie nadal działa.Teraz ludzie się zastanawiają czy 200 hd da rade.Co do zetki to każdy musi sam spróbować.Ja miałem okazję kupienia ale wyszła sprawa.Ja zażekałem się że nie kupię okrąglaka a teraz Ryga 2020 jest moim nr 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Tylko pytam niczego nie tłumaczy, zabrakło najważniejszego, słowa przepraszam A wracając do tematu, łowiłeś Tatulą 200?Za co? Za zadanie pytania ? Łowiłem i łowię, masz na zdjęciu - to klon 200 różniący się detalami, przedtem miałem 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Tatula żyje i ma się dobrze, Krzyś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Czesc Daiwa tatula do przynęt w zakresie 10- 30g lepsza będzie SV TW 103hl model 2020, czy zwykła klasyczna 100 hl tez model 2020? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 CzescDaiwa tatula do przynęt w zakresie 10- 30g lepsza będzie SV TW 103hl model 2020, czy zwykła klasyczna 100 hl tez model 2020? Pozdrawiam. Najmocniej przepraszam za post niezgodny ze tematem, omyłkowo na telefonie napisałem w tym właśnie temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk116 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dlatego napisałem, że odpuszczam dyskusję. Ten kto wie jaki jest "rodowód" zetki, wie również skąd ta różnica w wadze i jakie ma to znaczenie. A na stwierdzenie, ze Zillion to złom nie mam odpowiedzi bo i tak autor takiej tezy nigdy nie zmieni zdania. Więc pozostawiam kolegę z jego przekonaniami do których ma prawo PS dla porządku muszę dodać, że mam również Tatulę HD200 i uważam że to zajebisty multikPytanie o Tatulę HD 200. Jak wyciąga się szpulę? Jakimi ciężarami można rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Odkręć śrubę na regulacji hamulca magnetycznego. Potem przesuń polik z przodu w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 ... praktycznie w każdej Daiwie z magnetykiem jest ten sposób zdejmoowania panela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Tu masz od 2:00 min jak wyjąć szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Czy ktoś spotkał się z takim problemem jak straszny wręcz jazgot szpuli podczas wyrzutu przynęty ? Multik praktycznie nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 ... wadliwe łożysko na szpuli... pierwsze do sprawdzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Czy ktoś spotkał się z takim problemem jak straszny wręcz jazgot szpuli podczas wyrzutu przynęty ? Multik praktycznie nowy...Ja miałem taki problem w tym 2 tygodnie temu z nową Tatula. Przy rzucaniu multik zaczął ni stąt ni zowąd wyć...W pierwszym odruchu zakropiłem łożyska szpuli. Nie pomogło więc poprawiłem raz jeszcze ale nic z tego, dalej wyje. Po dwóch kolejnych rzutach multik trafił pod lupę i okazało się, że od strony przycisku zwalniania szpuli był kawałek folii (pradwopodobnie coś z fabrycznego pakowania), który tarł o szpulę [emoji6] Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek71serwus Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 Witam .Odgrzeję kotleta,właśnie kupiłem daiwę tatule type hd 200 hsl .czy pod verta i trola będzie ok.Moje wędkowanie rozwija się w kierunku casta i trola,więc jestem zielony w tym temacie,mam patyka rozemajera do 120gr. i nie wiem czy ta tatula podejdzie pod ten kij,mam zamiar łowić esoxy 100cm+, a przyłowem będą też sumy 150+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Mam taką tatulke do gum 20cm , 25cm z dopałem 80 gr w trolu i spokojnie daje rade mam z 3 lata i nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Witam .Odgrzeję kotleta,właśnie kupiłem daiwę tatule type hd 200 hsl .czy pod verta i trola będzie ok.Moje wędkowanie rozwija się w kierunku casta i trola,więc jestem zielony w tym temacie,mam patyka rozemajera do 120gr. i nie wiem czy ta tatula podejdzie pod ten kij,mam zamiar łowić esoxy 100cm+, a przyłowem będą też sumy 150+ Na szczupaki te najwieksze na pewno da rade ale na suma wzialbym rozmiar 300 , chociazby przez pojemnosc szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Hej,z tego co się zorientowałem w tym wątku to pod łowienie jakiego zamierzam się uczyć czyli głównie jerki do 80g powinno być przełożenie 7:3:1 ale może ktoś przybliży jak duży problem stworzy mi przy jerkowaniu przełożenie 6:3:1? Rozumiem że chodzi o szybsze wybieranie linki ale chciałbym wybrać optymalniejszą wersję bo gumami też zamierzam łowić takimi max 18-20cm i tu kolejne pytanie czy do takich wag wziąć 100 czy 200? Bo to w sumie też dochodzi kwesta zmieszczenia większej ilości linki o odpowiedniej grubości. PozdrawiamDaniel Edytowane 3 Lutego przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Weź 200 HSLPojemność szpuli na pewno docenisz, a jeżeli chodzi o nawój to zdecydowanie łatwiej jest kręcić multikiem powoli jeśli jest taka potrzeba, niż machać jak poparzony za doganiającą przynętą. Sprawdzone na Żarnowcu i nie tylko. Edytowane 3 Lutego przez drChlubicz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Dzięki. Tak myślałem ślę po spinningowemu ???? Ostatnio sporo dodróbek się podobno pojawiło na rynku wtórnym. Jak odróżni" oryginalne tatulę od tych z alli? Edytowane 3 Lutego przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Wszystkie moje Tatule są/były z Aliexpress i na pewno nie były to żadne podróby.Kupowałem m.in. w tym sklepie:https://pl.aliexpress.com/item/1005006454569024.html?algo_pvid=e0cb2c3f-6874-45c2-b1d1-c92a5c57e42d&algo_exp_id=e0cb2c3f-6874-45c2-b1d1-c92a5c57e42d-0&pdp_npi=4%40dis%21PLN%21554.07%21515.99%21%21%21962.93%21896.75%21%402103864c17386128903121788e96fd%2112000037256206207%21sea%21PL%212195285903%21X&curPageLogUid=KlAVBPSGvRHT&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A Edytowane 3 Lutego przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Czyli co zjechały "bokiem" z linii produkcyjnej daiwy? Sprawdzałeś je w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Ale po co miałem sprawdzać? Nie twierdzę że na Ali nie ma podróbek, ale tak jak pisałem wyżej, ten sklep jest pewny, kupowałem tam kilkukrotnie, z resztą sprawdź opinie. Poza tym, nie namawiam Cię do zakupu na Ali, możesz przecież kupić w polskim sklepie z pełną dwuletnią gwarancją itp. i to będzie ten sam kołowrotek, tylko zapłacisz za niego 3 stówy więcej. Edytowane 4 Lutego przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Spoko. Nie czuję się namawiany po prostu wiem że ktoś sprawdził i w tatuli jest przekładnia aluminiowa a w tej z Ali była z jakiegoś dziwnego stopu. Nie ma co się denerwować. Też wolę zapłacić mniej za ten sam produkt pod warunkiem, że jest taki sam w 100%. Dlatego dopytuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Spoko. Nie czuję się namawiany po prostu wiem że ktoś sprawdził i w tatuli jest przekładnia aluminiowa a w tej z Ali była z jakiegoś dziwnego stopu. Nie ma co się denerwować. Też wolę zapłacić mniej za ten sam produkt pod warunkiem, że jest taki sam w 100%. Dlatego dopytujęW Tatuli 100/200 nie ma alu przekładni. Stop mosiądzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Ja bez nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi