moja yamaha 8HP wyposażona jest w wyjście alternatora jak na poniższej fotce. czy jest jakieś praktyczne zostawanie dla alternatora w silniku zaburtowych. czy można nim np. doładowywać baterię silnika elektrycznego czy echosondy? jak musiała by wyglądać taka ewentualna instalacja? czy potrzebne będą jakieś dodatkowe urządzenia. jako że kompletnie jestem zielony w tym temacie będę wdzięczny za wszelkie informacje/praktyczne porady.
Pytanie
peresada
witam!
moja yamaha 8HP wyposażona jest w wyjście alternatora jak na poniższej fotce. czy jest jakieś praktyczne zostawanie dla alternatora w silniku zaburtowych. czy można nim np. doładowywać baterię silnika elektrycznego czy echosondy? jak musiała by wyglądać taka ewentualna instalacja? czy potrzebne będą jakieś dodatkowe urządzenia. jako że kompletnie jestem zielony w tym temacie będę wdzięczny za wszelkie informacje/praktyczne porady.
pozdrówka
Uploaded with ImageShack.us
Top użytkownicy dla tego pytania
25
12
11
7
Popularne dni
15 Lis
16
18 Gru
16
8 Cze
9
18 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 25 odpowiedzi
jerry 12 odpowiedzi
Bartek1989 11 odpowiedzi
mercoss 7 odpowiedzi
Popularne dni
15 Lis 2017
16 odpowiedzi
18 Gru 2016
16 odpowiedzi
8 Cze 2020
9 odpowiedzi
18 Mar 2020
8 odpowiedzi
Popularne posty
crizz100
Obniżamy napięcie , a do jakiego poziomu? 14 a może 13,5V ? I skąd wiadomo jaki popłynie prąd do akumulatora , skoro nie da się tego określić. Silnikiem możemy bezpieczne ładować tylko akumulatory kwa
jerry
Z silnika potrafisz uzyskać nawet 70V - gdzieś w wątku było. Raczej bez regulatora nie będzie chadziać.
womaly23
musisz mieć regulator
Opublikowane grafiki
128 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi