barwena1977 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Chłopaki mam problem :. .Dałem swojego Team Daiwa-S 3500Cu do przeserwisowania do fachowca i w weekend majowy zabrałem go nad wodę.Kilka godzin wędkowania na deszczu i na następny dzień,po przeschnięciu, przy kręceniu na sucho zaczął mi szumieć.Pytanie czy nastąpił błąd w smarowaniu(nie naoliwione łożysko oporowe?) czy tak ma być na początku i minie.Dodam że kołowrotek przed i po smarowaniem chodził gładziutko,prawie jak nóweczka.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A skąd dobiega ten szum??,z przekładni?, czy z rolki kabłąka??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Kręcąc na sucho więc z przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zukiet Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam posiadam identyczną Daiwe jak i 2500 też zawsze smaruje je sam bo to nic trudnego jeżeli trzyma pewnych zasad. Szumienie w mojej 3500 pojawiło się jedynie w rolce od nawijania na skutek wodowania całości. Uważam że akurat ten model jest najbardziej szczelny i moczenie deszczowe nie jest im straszne. W twoim przypadku pewnie woda gdzieś dostała się do mechanizmu i jak nie ustanie to szumienie dobrym rozwiązaniem będzie powtórka smarowania.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi