grayo Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Może ktos z forumowych kolegów lowi na rosiu... Planuje wyskoczyć tam pare razy jesienią za bolkiem i sandaczem. Da rade polowic? Macie może jakies info na temat tamtejszych drapieżników ewentualnie jakies ciekawe wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) http://www.ww.media.pl/?page=PArticleViewer&nid=5638 Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Pewnie zaraz wyjdzie ,że nie potrafię szukać , ale szalenie interesuje mnie to jezioro bo mam z niego piękne ( i praktycznie jedyne ) wspomnienia z Mazur. Ktoś wie co się teraz nad nim dzieje /co się działo w poprzednim sezonie. Ja nad nim nie byłem 15 lat i takiej porażki , jak wtedy nie doświadczyłem nigdy na rybach . Byłem tam prawie miesiąc i złowiłem tylko 1 ok. 18cm okonka mając do dyspozycji łódkę. U innych były bardzo podobne wyniki ( a wędkarzy był naprawdę ogrom ) .Widzę też ,że ceny za wędkowanie na tym jeziorze poszybowały w górę , za moich czasów wędkowanie tam kosztowało grosze (nawet wtedy porównując z Nowym Sączem) . Edytowane 9 Maja 2019 przez Misiek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Koledzy z koła jeżdżą tam od dwóch lat ... Rybostan troszkę chyba się poprawił z wyników są zadowoleni okoń szczupak o innej rybie nie słyszałem .dużo nie pomogę bo sam tam nie byłem ale od jakiegoś czasu przewala mi się te jezioro w rozmowach coś tam łowią bez szału ale idzie coś złowić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike1 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Pewnie zaraz wyjdzie ,że nie potrafię szukać , ale szalenie interesuje mnie to jezioro bo mam z niego piękne ( i praktycznie jedyne ) wspomnienia z Mazur. Ktoś wie co się teraz nad nim dzieje /co się działo w poprzednim sezonie. Ja nad nim nie byłem 15 lat i takiej porażki , jak wtedy nie doświadczyłem nigdy na rybach . Byłem tam prawie miesiąc i złowiłem tylko 1 ok. 18cm okonka mając do dyspozycji łódkę. U innych były bardzo podobne wyniki ( a wędkarzy był naprawdę ogrom ) .Widzę też ,że ceny za wędkowanie na tym jeziorze poszybowały w górę , za moich czasów wędkowanie tam kosztowało grosze (nawet wtedy porównując z Nowym Sączem) . Przez miesiąc jednego okonka. Zainwestuj w echo, chyba, że masz. Zacznij "czytać" wodę i będą ryby. Weź sobie urlop w maju, czerwcu lub wrześniu. Szału nie będzie ale wyniki mogą być ciekawe. Pozdrowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Natknąłem się na jakiś artykuł w olsztyńskiej gazecie, że niejako odłowy prowadzone przez rybaków na Rosiu zaprzestane od 2018 roku ....prawda to ?W zeszłym roku w lipcu podczas wielkiej nieznośnej lampy pływaliśmy tam z Żoną bez echa i połowiliśmy sporo drobnego okonia. Był to jeden z nielicznych dni kiedy będąc tam Boleń walił jak gupi w okolicach najgłębszej i najszerszej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 (edytowane) Onegdaj, albo jeszcze dawniej, był w WŚ artykuł o łowieniu boleni na trolling na Rosiu. Już wtedy ( 15lat?) chyba boleń był najatrakcyjniejszą wędkarską rybą w jeziorze. Edytowane 10 Maja 2019 przez slawek_2348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Olbrzymie szczupaki również.M.Szymanski łowił Bolenie w trollu i wziął Szczupak 100+ przy prędkości prowadzenia przynęty około 16-18km/hŚwieca w górę jak szalejącą Żaglica ????Niczym big gamę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Czy ktoś z was łowił w ostatnim czasie na tym jeziorze?Będę tam na początku sierpnia i zastanawiam się jak tam z rybostanem, z drapieżnikiem... W czerwcu byłem nad j. Nidzkim i totalna kaszana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Za okonkami można tam popływać. Może ktoś będzie wiedział gdzie tam można teraz się zwodowac? Jest Róża, Hotel a na końcu jeziora betonowy slip nieopodal kąpieliska i pola działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Ja się zawsze woduje w Energetyku w Rybitwach . Moje ulubione jezioro mazurskie to i ciągle mam kontakt z nimi co łowią słabo jak wszędzie .Jak się trafi coś się wydłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Nawet nie wiedziałem że mają tam slip. Kilka razy chowałem się tam przed burza ale slipu nie widziałem.Dzięki Wolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek88 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) WitamNie znalazłem tematu więc zakładam.Szukam łodzi do wynajęcia czy macie jakieś namiary?? Połączone z istniejącym wątkiem Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Słabo szukałeś :http://jerkbait.pl/topic/62577-jezioro-ro%C5%9B-pro%C5%9Bba-o-opinie/Każdy ośrodek ma wypożyczalnie sprzętu pływającego -ja polecam ( bo tylko tam byłem) Energetyk w miejscowości Rybitwy . Idziesz do gościa i przedstawiasz sprawę ja poszedłem powiedziałem ,że chce łódź na 3 tygodnie i dostałem cenę jakbym wypożyczał na tydzień , jak podzieliliśmy na 2 osoby to cena była znośna. Z tym ,ze z tego co wiem teraz maja lepsze łodzie ale przedtem były strasznie wąskie i chybotliwe ( pychówki) .Wodnik miał chyba lepsze i większe ale chyba tez droższe i z tego co wiem trudniej się z nimi dogadać co do ceny .Ale próbuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 https://m.facebook.com/wypozyczalnia.mazurskiewedkowanie/ Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 W najbliższy weekend wybieram się w okolice tytułowego jeziora. Podglądając je przy użyciu mapy Google niewiele można wywnioskować. Dlatego chciałem zapytać czy jest szansa by połowić tam na spinning z brzegu? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirej Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 hejEnergetyk, stabilne łódki choć ciężkie ale na silniku 6 km chodzą dobrze, można też większy. cena 30 pln za dobę, za 5 zyla dostęp do hangaru obok żeby klamotów nie nosić (dostajesz kluczyk) no i domki tanie, w czerwcu tego roku za domek na dwóch płaciliśmy 120 za dobę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Wojtku Pan o Orzysz pyta ,a nie Roś hejEnergetyk, stabilne łódki choć ciężkie ale na silniku 6 km chodzą dobrze, można też większy. cena 30 pln za dobę, za 5 zyla dostęp do hangaru obok żeby klamotów nie nosić (dostajesz kluczyk) no i domki tanie, w czerwcu tego roku za domek na dwóch płaciliśmy 120 za dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 …mimo pomyłki, obecnie Roś wydaje się lepszym wyborem niż Orzysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 …mimo pomyłki, obecnie Roś wydaje się lepszym wyborem niż Orzysz Uzasadnij proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego W najbliższy weekend wybieram się w okolice tytułowego jeziora. Podglądając je przy użyciu mapy Google niewiele można wywnioskować. Dlatego chciałem zapytać czy jest szansa by połowić tam na spinning z brzegu? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu TapatalkaJak się udało wędkowanie na Jeziorze Roś. Prawdopodobnie będę w tym roku dwa tygodnie i zbieram informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Cześć Wybieram się w sierpniu nad Jezioro Roś. Do dyspozycji mam ponton z silnikiem spalinowym i elektrycznym. Chętnie wysłucham osoby znające to łowisko. Co ze sobą zabrać, na jakie gatunki się nastawić itd. Wszelkiego porady mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Cześć Wybieram się w sierpniu nad Jezioro Roś. Do dyspozycji mam ponton z silnikiem spalinowym i elektrycznym. Chętnie wysłucham osoby znające to łowisko. Co ze sobą zabrać, na jakie gatunki się nastawić itd. Wszelkiego porady mile widziane. PozdrawiamSierpień to okonie i leszcze nie wiem co cię bardziej kręci i gdzie konkretnie będziesz nad tym jeziorem bo to duża woda.Elektryka zostaw w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Będę od północnej strony miejscowości Pilchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Jezioro Roś (i ośrodek Energetyk -dziadkowie mieli tam wejścia i się jeździło na długie wakacje. Podobno od 30 lat ten sam właściciel ) to jedno z trzech Mazurskich Jezioro mojego dzieciństwa - i jedyne na którym łowiłem (mój ojciec z kolegą w latach 70-tych i 80-tych sporo innych odwiedzili).Inne to Nidzkie i Niegocin. I jedyne , które mnie tak upokorzyło do tej pory ( kilka dobrach tygodni na nim spędziłem i trafił się jedynie okonek i widziałem przez ten czas jednego naprawdę ogromnego szczupaka a przede wszystkim grubego złowionego przez wędkarza -fakt ,że głownie w sierpniu tam bywałem i łódka z napędem wiosłowym typu pychówka ) . Nawet białoryb nie współpracował - był wtedy Czorsztyn i Rożnów i tam maiłem zdecydowanie lepsze wyniki , nawet mając tam tylko przynęty roślinne a tutaj robaki. Mam ochotę wreszcie wrócić tam i wyrównać rachunki a przede wszystkim powspominać stare, dobre czasy. I jak już ktoś rozpoczął to zadam kilka pytań:1. Chciałem do Energetyka - dobre miejsce wypadowe? ( ja chyba jednak postawie na silnik elektryczny + ponton , chyba ,ze się dorobię spaliny ew. ogłasza się gość chyba z Pisza ,ze na Rosiu bardzo sensowny zestaw w bardzo sensownej kasie wypożycza)? Czy szukać innej części jeziora ? Trochę mnie korci właśnie Energetyk ,żeby spotkać się z właścicielką i powspominać bo na pewno pamięta moich dziadków ( i chyba mnie też ) Z tego co kojarzę to jest najgłębsza część jeziora. 2. Sprawa .Które miesiące polecacie ? Bywałem tam właśnie w sierpniu no i było dramatycznie źle. Lepszy lipiec czy początek września ? Wiem ,że najlepszy maj , październik i listopad ( a nawet grudzień) , ale chciałbym trochę jeszcze popluskać się w jeziorze. Jak wszędzie mam pęd wędkarski za rybą to tam ba być kilku dniowy chill . A tak nawiasem wiele dobrego słyszałem o zimie i lodzie na Rosiu i zapraszali mnie właśnie do Energetyka na kwaterę i na lód. 3.Ceny spore -bo zwykle brało się roczną. W tej składce np. 7 czy 14 dniowej dozwolony jest trolling? Edytowane 25 Czerwca przez Łukasz90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi