Skocz do zawartości

Kij pod opad - 2.4-2.7, xfast/fast, cw max 28g?

bymes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem że tematów na forum sporo, właściwie wszystkie przeczytałem ale dalej mam dylemat

szukam kija pod opad, same gumy, główki od 10g do 24g maksymalnie,

kij pod sandacza, często zdarzają się sumy więc dobrze by było gdyby to wytrzymał

z brzegu, wody stojące do 12 m głębokości ( zazwyczaj mniej)

fajnie by było żeby dało się nim miotnąć dość daleko

czytam wątki o St.Croix i jakoś podobają mi się te kije

cena między 700 a 1500 pln

doradzicie?

Dlaczego kij do 3/4 oz skoro sam piszesz, że główki będą do prawie 1 oz + guma?!

używam pod opad teraz kij drop shotowy Shimano Yasei 2.70 do 28 gr i zakładając 10 gr głowkę plus gumę nie ma takiego "czucia" - dlatego zostanawiam się czy nie jest to za dużo

pracuje normalnie dopiero przy 14-16 g głowkach

Witam,

wiem że tematów na forum sporo, właściwie wszystkie przeczytałem ale dalej mam dylemat

szukam kija pod opad, same gumy, główki od 10g do 24g maksymalnie,

kij pod sandacza, często zdarzają się sumy więc dobrze by było gdyby to wytrzymał

z brzegu, wody stojące do 12 m głębokości ( zazwyczaj mniej)

fajnie by było żeby dało się nim miotnąć dość daleko

czytam wątki o St.Croix i jakoś podobają mi się te kije

cena między 700 a 1500 pln

doradzicie?

Elitka 12lb bedzie za słaba do 24gr głowek plus guma  -ja swoja złamałem ze dwa tygodnie temu strzeliła szczytowka przy 8gr głowce plus lunatic 8cm kij pracowniany -jeszcze czasu nie miałem zeby do st.croix napisac wiec nie wiem jak bedzie wyglądała gwarancja i ile $ trzeba bedzie zapłacić za nową częsc szczytowa :) kijek był ze mna trzeci raz nad woda i pewnie to była jego 3 albo 4 godzina pracy :) 17 lb elitka powinna spokojnie dac rade 24gr plus gumka

Natomiast mam i moge polecić PHENIX SP862MH 17LB 2.60 7-28 GR   ten spokojnie opad pokazuje od 10 gr i daje rade podbić głowke 22 gr plus 3 calowa gume

Edytowane przez grzegorz1975

Elitka 12lb bedzie za słaba do 24gr głowek plus guma  -ja swoja złamałem ze dwa tygodnie temu strzeliła szczytowka przy 8gr głowce plus lunatic 8cm kij pracowniany -jeszcze czasu nie miałem zeby do st.croix napisac wiec nie wiem jak bedzie wyglądała gwarancja i ile $ trzeba bedzie zapłacić za nową częsc szczytowa :)

Daj znac jak dostaniesz odpowiedz co do gwarancji :) Sam jestem ciekaw jak to sie odbywa.

Dzięki za duży odzew - przeszukuję właśnie Wasze propozycje

a co do pracowni to już widzę moje problemy z wyborem pracowni itp, chociaż może to jest sposób

jak masz problem z wyborem pracowni to kup fabrycznego -myśle ze mniej bedziesz miał póżniej bujania sie w razie ew gwarancji-prześlesz do sklepu w ktorym kupowałeś a oni załatwia pewnie reszte -co nie jest jednoznaczne ze nie poniesiesz ew kosztow uszkodzonej części :)

Elitka 12lb bedzie za słaba do 24gr głowek plus guma  -ja swoja złamałem ze dwa tygodnie temu strzeliła szczytowka przy 8gr głowce plus lunatic 8cm kij pracowniany -jeszcze czasu nie miałem zeby do st.croix napisac wiec nie wiem jak bedzie wyglądała gwarancja i ile $ trzeba bedzie zapłacić za nową częsc szczytowa :) kijek był ze mna trzeci raz nad woda i pewnie to była jego 3 albo 4 godzina pracy :)

3-4 godzina pracy to praktycznie nówka sztuka - wyszła wada lub wcześniejszy mikrouraz - loteria niestety - daj znać w wątku o St.Croix jak z gwarancją.

jak masz problem z wyborem pracowni to kup fabrycznego -myśle ze mniej bedziesz miał póżniej bujania sie w razie ew gwarancji-prześlesz do sklepu w ktorym kupowałeś a oni załatwia pewnie reszte -co nie jest jednoznaczne ze nie poniesiesz ew kosztow uszkodzonej części :)

właśnie wybrałem pracownie - rozmawialiśmy i padła propozycja jednak bardziej na lekko - pytanie czy decydować się na cw do 18g i pracownie czy np brać avida w cenie 100 droższej ale w oryginale....

właśnie wybrałem pracownie - rozmawialiśmy i padła propozycja jednak bardziej na lekko - pytanie czy decydować się na cw do 18g i pracownie czy np brać avida w cenie 100 droższej ale w oryginale....

aaaa... na to pytanie to musisz odpowiedzieć sobie sam :) jeśli pracownia zobowiazuje się do załatwienie wszystkich formalności związanych z ew gwarancja na blank (a nie tylko na komponenty,wykonanie) to ja bym wybrał pracownie,natomiast jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego -bierz śmiało kijek fabryczny, według mnie az takiego wielkiego skoku (przepaści) nie ma miedzy zbrojonym a fabrycznym ;) a jeśli chodzi o kijek do 18 gr to ni jak nie widze podbijania nim głowek 24gr plus guma :D  może pomyliłeś 1 z 2 a to wtedy tak :)

Edytowane przez grzegorz1975