bymes Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 fakt, zmniejszyłem rozmiary główek do max 16 gr plus guma, tylko opadowe - stąd ten pomysł na cw nie 28g a 18g dylemat pozostłą jedynie pracownia czy st.croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB87 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Witam, wraz z nadchodzącym nowym sezonem chciałbym zakupić nowy kij do łowienia z opadu, ale którym też da się poprowadzić wobler lub blachę. Długość kija jak i cw opisane w temacie, rzeka w jakiej chce łowić to Bug z brzegu. Do tej pory posiadałem Dam Yagi Light Jig 2.7 m z cw 8-35, chwilowo przewinął się mpp2 221 z cw 12-35 jednak żaden z nich mi nie podpasował. Na kijek chciałbym przeznaczyć 200 zł, oczywiście jak najbardziej biorę pod uwagę używkę. Współpracował będzie z nim zauber 3000 ale spodobała mi się Daiwa Legalis i w przyszłości planuję go nabyć. Znalazłem :Konger stalion zander 259 5-28Dragon Xtreme 235 do 28 grRozważam Black Rocka albo Mpp2, niestety nie mam możliwości pomacania interesujących mnie kiji więc pozostaje zakup w ciemno licząc na Wasze cenne porady.A może ktoś z użytkowników ma kij na zbyciu w moim przedziale cenowym i pasującym w opis ? Z góry dziękuję za pomoc Aha w moim podstawowym arsenale są cannibale 8 cm, relaxy 8cm i cannibale 10 cm. Główki od 5 do 15 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Z mpp2 221 12-35 byłem bardzo zadowolony, łapałem od 6g+4" Ale to było trochę mało gram na ten kij, 8-10g już było lepiej. Trochę długi dolnik do typowego sandaczowania ale jako uniwersał świetny budżetowy kij. Wersja oczko delikatniejsza sprawdzi Ci się lepiej i chyba 221cm będzie krótko z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Panowie a długość min 270 cm i wyrzut do 30 gram. Budżet do 400 zł co możecie polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB87 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Chyba pokusze się o stalliona 259 5-28, miał ktoś styczność a może użytkuje ten kij do tej pory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi