Dawid Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 padły 2 sumy 118cm i 126cm niestety po ostatnim cholu kiepski hamulec i wrażenie jak by za chwile miał się rozpaść w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 To znaczy, ze to nie jest Penn Slammer...to nie sa na tyle duze ryby, zeby zniszczyc mechanizm. Hamulec jest zdaje sie w nim 10KG. No i jeszzce sposob holowania moze miec tu znaczenie - prawidlowo - podciagniecie kijem - zwijanie nadmiaru - itd. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 @Dawid, zagiąłeś mnie teraz. Też kupiłem sllamera od tego sprzedającego, jak do tej pory od czerwca wyciągnął 4 sumy, 100-150cm, holowanych było więcej. Ogólnie złego słowa nie powiem. To mój drugi, ale pierwszy od nowośći, model China. Katowany z główkami 20-40 gram. Może trafiłeś ten jeden na 1000, który wymiękł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 witam ,mam 6 pennow ,wlasnie od anastezji,wyjelem sporo duzych sumow na nie , i to w silnym pradzie, lowie na ciezko i bez cackania , i powiem , ze niewidze lepszgo kolowrotka za ta kase ,poprostu sprzet na duze ryby. jak zajade slammerka ,to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 nie wiem może dlatego że mój jest made in china ja łowie dużymi woblerami typu dorado lake czy salmo boxer. dodam że nie jestem niedzielnym wędkarzem i w lipcu byłem prawie dzień w dzień po 3-4h w sierpniu trochę mniej ale też często.i teraz się zastanawiam czy trafiłem na taki wadliwy model czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwoFlower Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Również posiadam Slamera 360 od Anastazji69 i jestem ciekaw czy masz te same objawy które pojawiły się u mnie mianowicie podczas nawijania plecionki szpula porusza się w przód i w tył normalna sprawa ale zwłaszcza podczas ruchu w przód dochodzi z kołowrotka dźwięk terkotania a gdy używam agresywnie pracujących woblerów w silnym nurcie szpula potrafi zacząć tak podskakiwać że aż dzwoni.Czym to może być spowodowane?? Proszę o opinie i poradę jak emu zaradzić. Kiedyś ktoś na tym forum pisał o luzach chyba tego typu i polecono dokręcić śrubę znajdującą się w miejscu z którego wychodzi ten bolec na który nakłada się szpulę. czy to może pomóc w moim przypadku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 miałem tak samo dokręć śrubkę a przestanie dziś to już wo gule zaczął hałasować to chyba będze jakieś łożysko bo szumi że własnych myśli nie słyszę na wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Podłączę się pod ten wątek, bo nie chcę ich mnożyć. Jaki młynek poza Slammerem polecalibyście na suma? Slammer zraził mnie paroma brodami - może jestem fajtłapa, ale tak mi się zdarzyło. Nie chcę wydać więcej niż 400-450PLN. Obecnie na sumka używam Daiwa Emblem TD-Z 3500. Ale trochę mi jej szkoda - dlatego zastanawiam się, czy np. Penn Battle, Fierce albo Captiva nie byłby wystarczająco mocny jak Slammer, a bardziej kulturalny / mniej brodotwórczy? Nie dyskutujmy teraz o moich preferencjach, tylko o Waszych wrażeniach / rekomendacjach z używaniu z sukcesem innych młynków na suma niż Slammer. Mam na myśli tylko kołowrotki stałoszpulowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Mam na myśli tylko kołowrotki stałoszpulowe . A właściwie dlaczego? Wydaje mi się, że zdecydowanie łatwiej wdrożyć się do używania multiplikatora, niż kupić trwały, mocny, precyzyjny kołowrotek spinningowy do takich zastosowań za 400, czy nawet 500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ruchoma szpula wydawałaby się najrozsądniejsza, z tym że jeśli miałoby być to sumowanie z ręki, to wybór się zawęża (moc hamulca kontra gabaryty i erogomia operowania). Co do brody w stałoszpulowcu, to zdaża się w każdym. Warto pamiętać o ciasnym układaniu linki, nie tylko moc i trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja do spina dokupiłem do moich Slamerków kołowrotek, który ma i polecił mi Marek Szymański i powiem , że jest to dobry kołowrotek a jest to Spro Blu Arc 7500 i bedzie słuzył do spina do Shimano Baest Master 3 części z pierwszej serii. Czyli sprzęt sprawdzony .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (...) Spro Blu Arc 7500 i bedzie słuzył do spina (...)575 gram Szczery respect. Traf chciał, że właśnie odebrałem paczkę z czymś takim: http://abugarcia.com/products/reels/low-profile-baitcast-ree ls/revo/revo-toroRozmiar 61. 311 gram. Bo ja to jestem cherlak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 No fakt Piotr do maluszków sie nie zalicza wiec ta waga to pestka Ja do swoich Slammerkow 460 dokupiłem TP SW 4000PG i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 575 gram Szczery respect. Tak , sumowanie to nie bajka, jak chcesz skutecznie łowić z brzegu to nie ma lekko . Zawsze powtarzam ,że łowienie sumów na pałe kończy się zle. Liczy sie nie ilość żutów a jakość łowienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Okuma salina 55 w zasięgu Twojego przedziału cenowego jest. Waga ok.480g. 3 lata dość intensywnie używałem ten model do cieżkiego (25-80g główki) spina i nadal chodzi ok. Bałtyk i Ebro też zaliczył ten młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (...) Spro Blu Arc 7500 i bedzie słuzył do spina (...)575 gram Szczery respect. Traf chciał, że właśnie odebrałem paczkę z czymś takim: http://abugarcia.com/products/reels/low-profile-baitcast-ree ls/revo/revo-toroRozmiar 61. 311 gram. Bo ja to jestem cherlak... Dokładnie to samo rozważam od nastania wiosny. W grę wchodziałby jeszcze wesja Winch 4,6:1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Witam ,proszę o opinie osób używających kołowrotek Mikado Amok.Dziękuje. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Alex71 spróbuj w tym temacie http://jerkbait.pl/topic/68155-sumy-na-co-i-czym/?fromsearch=1 - najpierw poczytaj, później pytaj.Nie zakładamy oddzielnych tematów gdy podobne już istnieją, takie zasady ☺<...>przyłączone Edytowane 2 Lipca 2019 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi