Skocz do zawartości

Kołowrotek sumowy

Dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie jestem nowy na forum B) od paru lat chodzę z spiningiem za sumem na warcie.mam takie pytanko jaki młynek byście polecali na suma tak do 300zł wiem że w tej cenie ciężko dostać dobry sprzęt ale niestety nie stać mnie na nic droższego :( mój kij to cormoran red-pilk wyrzut do 120g.łowie głównie woblerami typu dorado lake lub czymś dużym z salmo.

Dawid posluchaj kolegow - roznica jest na prawde niewielka w kasie a jednak slammer to taki troche hammer :mellow:

Nie wiem jakie sumy masz w warcie.

Ale 360 tka z linka 30 / 40 lb pozwala nawiazac walke nawet z ryba 2.00

Jesli masz wieksze namierzone to bierz 460.

W innym wypadku do spiningu wskazana bedzie 360tka.

Poszukaj na forum w zasobach o slammerze (sporo bylo )

Guzu

Ja to sumom podziękuję :lol: przez dwa dni nie mogłem stracić odcisku na prawej dłoni od uchwytu

Mój Stradic 4000 którego otrzymałem w spadku od Jerzego-hzs spisywał się znakomicie przy 6,35h walce. Zapewne trwało to tak długo ponieważ dziadzia pewnie nie zorientował się co i jak, pływał od bardzo głębokiego narożnika (miejsce w którym nastąpiło branie) do dołka za warkoczem. :mellow: :lol:

Chyba już nigdy nie przeżyje dłuższej walki z rybą w swoim życiu. Szkoda że nawet nie zauważyłem przeciwnika, tylko 2 potężne zanurzanie beczki pod wodą :( Wkońcu dziadzia się zdenerwował i sobie powędrował na drugi brzeg Oderki :lol:

http://img143.imageshack.us/img143/5417/58687762.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/1148/24430540.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/1426/26734660.jpg

Oczywiście data na fotkach jest zła, wszystko odbywało się w roku poprzednim.

• Like 1

Haha to był zwykły kijaszek do 25g wyrzutu. Fotki był robione jak sumek był daleko od brzegu.

Hamulec był lużno ustawiony, żyłka 0,18, miałem nadzieje że może wkońcu się zmęczy :lol: Widocznie mojemu nie przyszło wcześniej na myśl aby miejsce zamieszkania ;)

To było moje pierwsze spotkanie z tak duża rybą! :D

Nie no fajnie ogólnie było, na początku stanie w wodzie po pas bo upał na to pozwalał, póżniej wielka ulewa, później grad. Noi na koniec jak już było całkowicie ciemno to czułem się jak jedna kostka lodu :lol:

Pewnie że nie wiedział, po tych 6h ruszył z prędkością F1 i po zabawie. Zaśpiewałem mu na pożegnanie niech mu gwiazdka pomyślności... :lol:

• 3 miesiące temu...