Andżej Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Podarowalem sobie decathlony i kupilem pros pro zobaczymy co bedzie jak przyjda. W miedyczasie okazalo sie, ze w decathlonie kolo mnie maja i 500 i 100 w najwiekszym rozmiarze. 500 maja za krotkie nogawki i sa ciut ciasne jak na mnie (mam inseam na bosaka okolo 88 90cm). 100 byly by nawet ok tylko mialy adnotacje, ze nie na bellyboat.Z opisu wersji 100" SKŁAD BUTÓWButy i podeszwy wtryskane z PVC bez ftalanów.Można używać na pływadełku." Ponoć w nawet miękkich kaloszach nie jest zbyt wygodnie, pewnie tej jesieni się przekonam (mam 500) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Moje problemy: mam problemy wkladac spiochy. Chodzi o wciskanie stopy do skarpety.a jeszcze wieksze by wsadzic spiochy w buty nurkowe a te pozniej do pletw. Z tych powodow gumowce mi sie wydaja lepsze od spiochow.Minusem moze bys slaba sztywnosc podeszw gumowcow (zgniatanie sprezynami od pletw).Dodatkowo mam problemy kupic spiochy z wystarczajaco dlugimi nogawkami do siedzenia. To zalatwia chyba spiochy w moim przypadku bo krzakow etc nie widuja niemal wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 doszly pros ze wzmocnieniami rozmiar 47. (jasno szare z ciemnymi kolanami). Wg opisu na stronie producenta maja miec dlugosc wewnetrzna 104cm. W prawdziwym swiecie maja moze 95cm wliczajac w to podeszwe gumowca, wewnatrz maja moze 93cm. Przy wewn nodze okolo 88 niemal nie dam rady w nich siasc nie spuszczajac kroku w kolana - z doswiadczenia wiem, ze beda podjezdzac do gory. gumowiec wielki jak na 47 (mam 45.5-46 i mam tam luzu lekko na paczke chusteczek Objektywnie wydaje mi sie, ze te z decathlonu byly dluzsze za to z "dotykowo gorszego" materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi