woblerwz Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Na wklejki łowić nie lubię ale ze dwa razy w roku mnie najdzie więc kupiłem Jaxon Perseus 210 do 17g. Wędka miała być tania, znam ten blank i wiedziałem że się nad nim poznęcam. Przesyłka błyskawiczna no i teraz to co w kąciku humoru wylądować powinno 1.Krzywo wklejone przelotki na szczytówce, nie jest źle bo tylko dwie ale po ok 20 stopni odchyłki mają.2.Zbyt mocno zeszlifowany lakier na dole szczytówki na pasowaniu do dolnika, szczytówka wchodzi w dolnik z 10 cm za dużo3. Niedolakierowany blank przy pierścieniu foregripu, lakier kładziony techniką rozbryzgową w każdym praktycznie miejscu.4.Nieprzyklejony foregrip do blanku i do uchwytu. Uchwytu jeszcze nie szarpnąłem ale widzę że się rusza. Jako iż wzmiankowany wyrób wędkopodobny miał być bazą do drobnej przeróbki to jest ok, nie muszę łupać foregripu, i męczyć się z uchwytem. Reszta mnie też nie załamuje. Natomiast gdyby ktoś liczył na zakup WĘDKI za kwotę 115 PLN z przesyłką, zresztą błyskawiczną to może się rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Dramatyczne Takie wedki to odpady produkcyjne. To powinno isc na przemial a nie trafiac do klientow. Gratulacje importerze JAXONA Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 do kolegów ze zlotu Ire, jak to leciało?Jaxon jakość bez kompromisów miałem tylko jedna wedke jaxon oddałem wujaszkowi,a on komus dalej znam i serwis J gdy sie uchwyt odklei od bkanku to wkrętem go mocują zeby sie na blanku nietelepał.jeden z naszych forumowiczów sie o tym przekonał.masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 mam tylko jedną wędkę Jaxon'a - Selection 2000 - bat 9metrów. W sumie jestem zadowolony bo złamał mi się tylko raz . Wysłałem do serwisu i przysłali naprawionego, od tamtego czasu (albo 2002 albo 2003) działa tak jak powinien.Ja bym tę wedkę odesłał, zadzwonił i jeszcze zjeb*ł jak psa, żeby sobie nastepnym razem jaj nie robili. Podaj dane sprzedawcy, żeby inni się nie nacieli.Kupowałem jakiś czas temu dla kolegi wklejankę, za podobną cenę, ale wybrałem mu mikado (niestety nie przypomnę sobie modelu), ale ja miałem możliwość podotykania jej w sklepie więc wybrałem taką, która sprawaiła wrażenie solidnie wykonanej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Podaj dane sprzedawcy, żeby inni się nie nacieli.A czy to wina sprzedawcy, że dolna pólka kijów jest robiona bez kontroli jakości? W każdym sklepie Jaxon jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Podaj dane sprzedawcy, żeby inni się nie nacieli.A czy to wina sprzedawcy, że dolna pólka kijów jest robiona bez kontroli jakości? W każdym sklepie Jaxon jest taki sam. Ale nie każdy Jaxon jest robiony tak samo i nie zawsze jest to chłam. Prawdą jest, że jak się chce kupić taki kijek należy go obejrzeć i tyle. Ogólnie dostępne w każdym sklepie, w całym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Kijki nie są dostępne w każdym sklepie, w trzech które miałem pod ręką ich nie było. Identyczny mam w domu, łowi moje młode i jest ok poza średnim wykończeniem bez rażących błędów. Stąd decyzja o zakupie przez net. Do sprzedawcy nie mam pretensji. Około 20 000 komentarzy, sprzęt u mnie 20 godzin po zakupie, więc zdaję sobie sprawę z tego że jedyne co sprawdzono to czy patyk jest w dwóch częściach czy jedenastu. Tu raczej kwestia podejścia importera do masówki i rzetelności jego dostawcy.Tym razem padło na Jaxona problem dotyczy jednak wszystkich naszych wielkich i nie tylko najniższej półki. Jako przykład Dragon i serie Tornament i Hornet gdzie na 4 kije 3 to śmieć z wadami szczytówki. Jeden Tournament z pierwszej wzorcowej serii służy mi di dziś czyli z dwanaście lat.Team Dragony z kolei sztuk 2 także pękające w kilkunastu miejscach szczytówki. Do poważniejszego łowienia wolę blank z firmy z renomą i nie zawsze w firmowym zbrojeniu bo też babole się zdarzają. A chciałem mieć zabawkę na kilka razy to mam. Za stówkę można wyjść na kielicha z obiadem połączonym i wrócić trzeźwy - no prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Swoją drogą to gdyby te Jaxony, Robinsony, Kongery oferowany gołe blanki w cenie... no właśnie jakiej 30 - 50 zł? , to nie było by takie głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Swoją drogą to gdyby te Jaxony, Robinsony, Kongery oferowany gołe blanki w cenie... no właśnie jakiej 30 - 50 zł? , to nie było by takie głupie. Kijki do pomidorów są tańsze a blanki Batsona zaczynają się od bodaj 50 zł. Tyle że nie pisze na nich IM 998 High Modukus Graphite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A dlaczego nie kupiłeś Batsona za 50 zł tylko Jaxona za 100 do przeróbki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Batsonów mam w tej chwili 4. Na łowienie przy użyciu wklejki 2-3 razy w roku nie ma sensu przerabianie modelu IST 993 który się do tego nadaje. Kupienie Jaxona to jak zakup jednorazowego elektronarzędzia na przykład w markecie (to w związku z moją pracą). Po swój sprzęt tego typu mam jechać 100 km (czas i pieniądze) więc kupuję za 30zł w promocji, robię co mam zrobić i wyrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 W porządku , naszła mnie tylko taka refleksja, że niejeden użytkownik tego forum, z tego chrustu stworzyłby kijek jakiego nie uświadczysz w ofercie tych firm. No i byłby materiał dla początkujących budowniczych wędek, sam jakoś nie mam odwagi by bawić się z blankiem za kilka setek.Chyba kończymy OT o gołych Jaxonach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ale nie każdy Jaxon jest robiony tak samo i nie zawsze jest to chłam. I to jest chyba najwiekszy problem - nie wiadomo co o tym czyms sadzic. Gdyby 100% bylo odpadem, nie byloby tematu tego postu, a takze wielu innych - tu i gdzie indziej. A tak mamy odpad 90-95% i (niepotrzebny) temat do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Podaj dane sprzedawcy, żeby inni się nie nacieli.A czy to wina sprzedawcy, że dolna pólka kijów jest robiona bez kontroli jakości? W każdym sklepie Jaxon jest taki sam.Fakt, to nie sprzedawca wyprodukował towar, ale mógł sprawdzić co wysyła, zanim zakleił kopertę. Jeżeli, w jego mniemaniu, towar odstawał jakościowo to powinien go wysłać, ale do Jaxona, a klientowi coś co spełniałoby jego oczekiwania.Rozumiem, że to tania seria i nie jest wykonana z hiendowych materiałów, ale jeżeli decydują się wprowadzać go na rynek to niech chociaż będzie wykonany zgodnie z normami (chyba, że mają takie dziadoskie normy ). Nie zgodzę się też z twierdzeniem, że w każdym sklepie jaxon jest taki sam. Niektóre są bardziej spasowane, a inne mniej... jak brać to tylko tego, któremu ktoś nie przyklejał przelotek po pijaku . Oczywiście to nie zalezy od sklepu, a chyba od ... szczęścia, na jaki model się trafi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip0985 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A ja mam starego Jaxona Atlantisa 2,7m c.w. 10-30g, niezawodna wędka, łowiłem na nią szczupaki i belony Chyba kiedyś robili lepszy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finnczyk Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ja przez 2 lata mam wedke Jaxon XT PRO ( 270 cm)i bylem z niej zadowlony. Lapalem nawet metrowe szczupaki (2). Dzisiaj zlowilem szczupaka 93 cm i 5,5 kg wagi. Walczyl dzielnie, hamulec ladnie terkotal. Jak szczupak byl z 5 metrow ode mnie to zlamala mi sie wedka, ponizej 3 przelotki. Ale szczupaka wytargalem na brzeg. Co moglo byc przyczyna zlamania?. Jakas wada, zle prowadzenie i hol czy jeszcze cos innego? Czy moge jakos naprawic wedke np. skrocic ja wlasnie o te 3 przlotni i na koniec zalozyc przelotke czolowa. Wedka bedzie krotsza o okolo 20 cm ale bedzie mozna ja lowic. Czy tez takie skrocenie zakloci prace wedki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A ja mam starego Jaxona Atlantisa 2,7m c.w. 10-30g, niezawodna wędka, łowiłem na nią szczupaki i belony Chyba kiedyś robili lepszy sprzęt Ja mam już dobrych kilka lat kijek z serii Odeon i nie wliczając drobnych luzów przy uchwycie kołowrotka, to nie mogę mu nic zarzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ja posiadałem kiedyś Jaxon genesis, wklejaneczkę do 15 gram, spisywała się bardzo dobrze, bardzo dobra akcja. niestety pękła mi około 5 razy , najczęściej były to szczytówki , które skrupulatnie wymieniałem, aż do momentu gdy namierzyłem sandacze w żelbetonowej faszynie, jednego podciągnąłem do brzegu ( okazał się zbyt lekko zacięty) i odpłynął drugiemu postanowiłem nie darować i zaciąć mocnej, w konsekwencji kolejnego brania które okazało się żelbetonowym zaczepem wędka pękła w pół górna cześć złącza wpadła do wody i tak kijek sobie leży na szafie w dwóch częściach ot moje przygody z jaxonem. Kupiłem jeszcze kiedyś przez allegro matchówke jaxon orion, ale i ona się połamała, moim znajomym również kijki z tej serii popękały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Z posiadanych jeszcze Jaxonów Odeon 2,7 10-45g ok 6-7 lat bez poważnych problemów, zaczyna pękać lakier na omotkach ale kij używany bardzo intensywnie i bardzo agresywne prowadzenie ciężkich przynęt na pleciuchu 17 lb. Hol siłowy, sumki do metra nie wybierają plecionki. Odeon 3,0 10-45g po holu bolka 80+ na pleciuchu 15lb z zamurowanym hamulcem przy następnym rzucie pęka dolnik. Wymieniony na nowy - gwarancja pracował około 4-5 lat również mocno traktowany bez problemów. Obecnie używany przez kolegę z tego co wiem bez problemów. Perseus identyczny jak ten bublowaty używane przez me młode, bez problemów. Zaliczony hol w nurcie szczupłego ok. 75-80 cm plus inne drobniejsze.To nie jest tak ze cała ,,produkcja jest do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 do kolegów ze zlotu Ire, jak to leciało?Jaxon jakość bez kompromisów miałem tylko jedna wedke jaxon oddałem wujaszkowi,a on komus dalej znam i serwis J gdy sie uchwyt odklei od bkanku to wkrętem go mocują zeby sie na blanku nietelepał.jeden z naszych forumowiczów sie o tym przekonał.masakra He he, to w mojej wędce tak właśnie naprawili uchwyt, mimo że był to kij z najdroższej serii to jakość jego wykonania i późniejszego serwisu pozostawiała wiele do życzenia. Dopiero mail do producenta załatwił sprawę wymiany całego dolnika na nowy dzięki czemu jak najszybciej mogłem pozbyć się tego złomu. Od tamtego czasu unikam wszystkiego co jest sygnowane nazwą sraxon, nauczyłem się też że dużo lepiej jest pozbierać przez jakiś czas kasę i zrobić kij na zamówienie który posłuży spory kawał czasu niż kupować badziewie i stresować się później nad wodą jak przytrafi się jakaś niemiła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Bylo o tym ze 100 razy... Zeby byla taka namiastka, z sie nie powtarzam... ...znam goscia, ktory prowadzi dzialalnosc zwiazana z remontami...chodzi i kupuje do marketu najtansze elektronarzedzia, zwracajac uwage na warunki gwarancji.Jak mu sie zepsuje idzie i wymieniaja mu na nowe. Jest tylko kilka haczykow...robota musi byc tego rodzaju, zeby móc ja przerwac w celu pojechania po nowe narzedzia...jezeli nie trzeba miec kilka narzedzi tego samego rodzaju (dochodza problemy z pilnowaniem faktur, wozeniem i targaniem zapasow) W przypadku dalszych wyjazdow i odpowiedzialnych robot ten styl pracy odpada. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekk Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Dokładnie @Józek Ktoś kto się czepia i lubi to robić, znajdzie niedoskonałości w każdym, nawet markowym sprzęcie. A jaxon...no cóż...mają i lepsze, i gorsze kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jak sie pisze A to wypada napisac tez B. Mysle, ze wszyscy chetnie sie dowiedza, ktora to pracownia puszcza nie przyklejone uchwyty do blankow. Natomiast naprawa poprzez przykrecenie srubki do blanku przez serwis f-my Jaxon jest faktem.Faktem jest rowniez szereg klopotow zwiazanych z tym sprzetem a zglaszanych przez forumowiczow.Osobiscie nie kupuje nic Jaxona, wlasnie z tego powodu, ze dnia ani godziny nie bylbym pewien. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 od około roku mam jaxon crystalis 2,7m 10-30 g. oprócz delikatnego luzu w dolniku wszystko w porządku. przelotki wklejone równo, wędka bardzo dobrze pracuje pod obciążeniem. jestem z niej zadowolony. a przeszła ze mną sporo. sporo brań zaciętych jako zaczep również jej nie uszkodziło. tfuu, tfuu tfuu... żeby nie chwalić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi