Skocz do zawartości

Woblery Salmo - ewentualne problemy i serwis reklamacyjny

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

A czemuz to ja miałbym je złowić?

To wiesz, domowy strugacz-globtroter mo?źe orzec, ?źe salmo czy inne to g..., bo on był i tu i tu i tu i ryby na swoje koszmarki połowił?

Działają, robią, nierozpadają się. Kilkukrotnie pomogła zmiana ze slidera własnie. Ale - co ja tam mogę wiedzieć.

A co do skuteczności zalt?łw, jak wieśc niesie, nie trzeba Szanownego przekonywać

Kuba, dlatego ze zabrales glos w dyskusji i podales swoj typ. Zatem jesli podajesz typ i zabierasz glos, to powinienes wiedziec o czym piszesz. Jak wspomnial wyzej kolega Slider, mamy czasy internetu i tak samo mozna komus pomoc jak i zaszkodzic nieprzemyslana albo nieprawdziwa wypowiedzia. Powinny o tym zwlaszcza pamietac osoby prowadzace portale tematyczne. Znasz mnie troche i raczej dlugo, wiec wiesz ze najwazniejsze dla mnie jest trzymanie sie faktow we wszystkim co zwiazane jest z wedkarstwem. Zdjecia okazowych ryb zlowionych na Slidera mogly by zapchac serwer i to jest fakt. To ze odpada z niego lakier pod zebami ryb tez jest faktem. Zapytalem o przynete rownie skuteczna i tansza, a przy tym trwalsza od Slidera, a otrzymalem odpowiedzi, ktore mnie w zaden sposob nie przekonaly...

Pozdr,

Bigos

Bigos

Zapytałeś się o przynetę r?łwnie łowną, nawet dro?źszą i trwalszą

To ci odpowiedziałem.

Nie sądzę, bym bez akumulatora na jajkach był w stanie Ciebie przekonać do napisania na forum, publicznie - przyneta x lepsza jest od slidera. Mo?źemy się tak kiwac do usranej, zmieni to mało. Urwę ostatniego, kupię następne, zmienię k?łłka, zmienię kotwicę, jeśli odpadnie lakier się wkurwię... Kogo to obchodzi? Na pewno nie producenta, bo wydaje się ze zainteresowanie kończy się na pkt 2.

Wydaje się być to proste, choć pewnie drogą ja złowiłem więcej od Ciebie, więc jak śmiesz się odzywać moze coś wskurasz, choć nie wiem... Rozumiem, bardzo chcesz nam udowodnić, ze slider uber alees, nikt jednak temu nie przeczy, co wkurwia nas ujowe wykonanie.

Tak schodząc do ekstremy - myślę ze gnom 3 zabija ka?źdego slidera, w kwestii trwałości, obecności na rynku, ryb kt?łre na nie złowiono, taniości, powtarzalności i popularnosci.

Bigos przez miesiąc od nowości na fish arrow'a r?ł?źowego wyciągnąłem około 10 szczupłych takich po 50-70cm na mojej kału?źy. Niestety Fish Arrow jest drogi, ale tak szybko się nie niszczy, w zestawie dostajesz jeden lub dwa gumowe ogonki zapasowe

Nie przekonales mnie, bo ani nie polowiles ryb, ani przyneta nie jest tansza, ani niezniszczalna .

Uwaga do Kuby - ja nigdy nie moderuje swoich wypowiedzi kiedy z kims dyskutuje. Byloby dobrze gdybys tago nie robil gdy ze mna dyskutujesz publicznie. Wskaznik wiarygodnosci by Ci sie podniosl...

Pozdro,

Bigos

Uwaga do Kuby - ja nigdy nie moderuje swoich wypowiedzi kiedy z kims dyskutuje. Byloby dobrze gdybys tago nie robil gdy ze mna dyskutujesz publicznie. Wskaznik wiarygodnosci by Ci sie podniosl...

Pozdro,

Bigos

Bigos

Edytuję posty w 2 przypadkach:

-Mam coś do dodania i nie chcę klepać post pod postem. Jak w tym przypadku

-Dostaję rozpaczliwego priva

Nie usiłuj mnie brać za jajka i nie rozmawiajmy o wiarygodności. Nic tak nie psuje przyjaźni jak cięte riposty

A czemuz to ja miałbym je złowić?

To wiesz, domowy strugacz-globtroter mo?źe orzec, ?źe salmo czy inne to g..., bo on był i tu i tu i tu i ryby na swoje koszmarki połowił?

Działają, robią, nierozpadają się. Kilkukrotnie pomogła zmiana ze slidera własnie. Ale - co ja tam mogę wiedzieć.

A co do skuteczności zalt?łw, jak wieśc niesie, nie trzeba Szanownego przekonywać

Kuba, dlatego ze zabrales glos w dyskusji i podales swoj typ. Zatem jesli podajesz typ i zabierasz glos, to powinienes wiedziec o czym piszesz. Jak wspomnial wyzej kolega Slider, mamy czasy internetu i tak samo mozna komus pomoc jak i zaszkodzic nieprzemyslana albo nieprawdziwa wypowiedzia. Powinny o tym zwlaszcza pamietac osoby prowadzace portale tematyczne. Znasz mnie troche i raczej dlugo, wiec wiesz ze najwazniejsze dla mnie jest trzymanie sie faktow we wszystkim co zwiazane jest z wedkarstwem. Zdjecia okazowych ryb zlowionych na Slidera mogly by zapchac serwer i to jest fakt. To ze odpada z niego lakier pod zebami ryb tez jest faktem. Zapytalem o przynete rownie skuteczna i tansza, a przy tym trwalsza od Slidera, a otrzymalem odpowiedzi, ktore mnie w zaden sposob nie przekonaly...

Pozdr,

Bigos

Bigos

Zapytałeś się o przynetę r?łwnie łowną, nawet dro?źszą i trwalszą

To ci odpowiedziałem.

Nie sądzę, bym bez akumulatora na jajkach był w stanie Ciebie przekonać do napisania na forum, publicznie - przyneta x lepsza jest od slidera. Mo?źemy się tak kiwac do usranej, zmieni to mało. Urwę ostatniego, kupię następne, zmienię k?łłka, zmienię kotwicę, jeśli odpadnie lakier się wkurwię... Kogo to obchodzi? Na pewno nie producenta, bo wydaje się ze zainteresowanie kończy się na pkt 2.

Wydaje się być to proste, choć pewnie drogą ja złowiłem więcej od Ciebie, więc jak śmiesz się odzywać moze coś wskurasz, choć nie wiem... Rozumiem, bardzo chcesz nam udowodnić, ze slider uber alees, nikt jednak temu nie przeczy, co wkurwia nas ujowe wykonanie.

Tak schodząc do ekstremy - myślę ze gnom 3 zabija ka?źdego slidera, w kwestii trwałości, obecności na rynku, ryb kt?łre na nie złowiono, taniości, powtarzalności i popularnosci.

Kuba, Ciebie zupelnie niepotrzebnie ponosza emocje w kwestii, ktora jest banalnie prosta i emocji pozbawiona. Wiemy obaj ze wypowiedzi w takim stylu nic nei wnosza do dyskusji -poza zametem i zaslona dymna. Do czego od samego poczatku zmierzam? Nie do tego zeby bronic Slidera czy Salmo generalnie - jak pewnie wielu sadzi. Nie ma niezniszczalnych przynet i nie ma przynet doskonalych, ale sa przynety ktore moga sie pochwalic ,,dorobkiem zlowionych ryb'' duzo wiekszym od innych. Ze sa drogie? Ani Ty ani ja nie mam na to wplywu, co wiecej Salmo tez- bo nie zajmuje sie dystrybucja. Bluzgajcie na dystrybutorow i bedzie wtedy uczciwie. Kazdy ma wybor i nie musi niczego kupowac na sile. Taki Slider daje Ci gwarancje, ze jesli w wodzie sa ryby i maja ochote troszke wspolpracowac, to na bank cos zlowisz - oczywiscie jak potrafisz sie taka zabawka poslugiwac. Dlaczego pisze cos takiego ? Bo tysiace ludzi na calym swiecie to udowodnilo dziesiatki tysiecy razy i moga zatkac Ci usta faktami w postaci zdjec wielkich ryb zlowionych na Slidera. Czy juz lapiesz, ze tu nie chodzi o jakies personalne animozje czy konszachty, tylko o uczciwe opisywanie rzeczywistosci?

Pozdro

Trochę przypomina mi to sytuację lokalnych grup wędkarskich gdzie jak ryby naprawdę ruszą to wszyscy biorą urlop i opowiadają o bezrybiu. Je?źd?źą na ł?łdkę tylko kontrolnie dla sprawdzenia...hehehe.

Panowie!!! Ludzie głodni artykuł?łw a Wy cztery strony o jednej wadzie pt. pękający lakier???

Zr?łbmy podsumowanie:

- lakier pęka ale wobler dalej działa i skutecznie łowi ryby

- kotwiczki i k?łłeczka pomijam bo wszędzie nie są to ani gamakatsu ani owner-y a osobiście (i nie tylko ja) uwa?źam je za odpowiednie kiedy ruszam na rybę ?źycia i tak wymienił bym na taką okoliczność ka?źde seryjne

- producent slider-?łw nie robi ich z dmuchanego plastiku więc czas na ich utwardzenie, pomalowanie, lakierowanie i schnięcie wymaga długiego magazynowania, czasu i pracy a do tego ostateczna cena nie jest zale?źna od niego

Więc rym: Lakier mi pęka to jedyna udręka...

:lol:

Pozdro,

Bigos

Bigos

Nie usiłuj mnie brać za jajka i nie rozmawiajmy o wiarygodności. Nic tak nie psuje przyjaźni jak cięte riposty

Masz pretensje do grota, ktory sie odgina pod plecionka 30 lbs, czy do plecionki bo jest za mocna? Wiemy obaj ile kosztuje kotwica, ktora sie pod taka nie rozegnie. Doplacisz kolejna dyche, czy wolisz przygiac grot kombinerkami?

Problem polega na tym, ze polecialy slowa krytyki pod adresem jakiejs firmy, ale nikt nie przedstawil alternatywy. Kiedy pytam o przynety trwalsze, tansze i skuteczniejsze, to dlatego zeby pokazac druga strone medalu jesli istnieje. Ale jak wiadomo kazdy czyta tak jak mu pasuje, a na koncu i tak ja wyjde na psychola :D

Pozdro,

Bigos

Bigos

Masz pretensje do grota, ktory sie odgina pod plecionka 30 lbs, czy do plecionki bo jest za mocna? Wiemy obaj ile kosztuje kotwica, ktora sie pod taka nie rozegnie. Doplacisz kolejna dyche, czy wolisz przygiac grot kombinerkami?

Problem polega na tym, ze polecialy slowa krytyki pod adresem jakiejs firmy, ale nikt nie przedstawil alternatywy. Kiedy pytam o przynety trwalsze, tansze i skuteczniejsze, to dlatego zeby pokazac druga strone medalu jesli istnieje. Ale jak wiadomo kazdy czyta tak jak mu pasuje, a na koncu i tak ja wyjde na psychola :D

No niestety, chyba wyjdziesz :mellow:

Zalt Panie, w Zalcie siła. Foty jakie zaltowcy pokazywali, ryb ułowionych przed efftxem rok temu - dech zapierają, myślę ?źe tych ust by trochę trzeba zapchać nimi :mellow:

Alternatywa jest, tylko dro?źsza. Robią robotę, nawet i na zielonym ladzie...

Pozdro,

Bigos

Bigos

No niestety, chyba wyjdziesz :mellow:

Zalt Panie, w Zalcie siła. Foty jakie zaltowcy pokazywali, ryb ułowionych przed efftxem rok temu - dech zapierają, myślę ?źe tych ust by trochę trzeba zapchać nimi :mellow:

Alternatywa jest, tylko dro?źsza. Robią robotę, nawet i na zielonym ladzie...

I sam widzisz ze kolko sie zamyka. Ryby gryza przynety i beda gryzly. Przynety sie niszcza i beda sie niszczyly. Na to wszytsko raczej nie stanieja, wiec albo sie z tymi faktami pogodzimy, albo nie wiem co...Splawik i gotowany groch? :D

Poza tym przywyklem juz do tego ze wychodze na psychola, wiec sie jakos szczegolnie nie przejmuje. Kolumbowi tez mowili ze jest pierdolniety kiedy odbilaj z portu :D

A w Zalcie taka sila, ze kiedys jeden ,,zaltowiec''stal obok mnie z kocia geba i nie mozna powiedziec, ze tego dnia ryby slabo braly...A innego dnia ,,szwed'' zlapal wiecej od Slidera...Bo wedkarstwo to nie matematyka. Zalty tez sie niszcza, a wszelkie radykalne wypowiedzi w kwestiach wedkarskich sa zwyczajnym naduzyciem...

Kuba Bigos na piwo do pubu proszę a nie ściny prowadzić :lol: :lol: :lol:.

To jest dyskusja i wymiana pogladwo, a nie sciny. Przestancie ogladac polska telewizje ! :D

Poza tym znamy sie z Kuba jak lyse konie i mozemy sobie pozwolic na wiecej niz na przyklad z Toba :D

A skąd wiesz czy nie więcej jak z Kubą :lol: :lol: :lol:.

Kuba bardziej nerwowy ode mnie ;) .

A mnie tak naszło:

piszecie, ?źe Salmo nie ma wpływu na ceny,

-a jakby tak zaczęli prowadzić sprzeda?ź detaliczną? ;)

P.S. nie linczujcie mnie od razu :unsure:

Znam taką sytuację na przykładzie płytek ceramicznych z Tubądzina, ale w sklepie przy fabryce płytki są dro?źsze ni?ź w normalnych sklepach.

Po prostu teraz Salmo sprzedaje hurtownikom hurtowe ilości i na tym zarabia, więc nie le?źy w ich interesie umo?źliwienie tańszego zakupu bezpośrednio u producenta. To tylko moje zdanie.

Kolego @ral1n- pierwsza fotka ,a raczej zestaw do poławiania slider?łw m?łgł sprawić ?źe byłbyś w oczach stra?źy wzięty za kłusola ,a to ju?ź du?źo dro?źej kosztuje ni?ź sam slider....

Wiem, na szczęście był przy tym właściciel stawu, na kt?łrym akurat byłem.

B) :lol: ;)

Kotwy w salmiakach to totalnie BULLSHIT , za te pieniądze producent m?łgłby wystarać się o coś lekko ostrzejszego i mocniejszego

Z moich salmiak?łw ani lakier ani farba nie odłaziła i nie odłazi , tylko dziury, szpary , rysy itp po szczupaczych zębach . Teraz to ju?ź pewnie będzie ;)

Spy, te?ź właśnie o to mi chodzi. Producent m?łgłby wpłynąć na obni?źenie cen swoich wyrob?łw, ale nie ma w tym ?źadnego interesu. Ten, kto chce kupić salmiaka kupi go, kto nie chce nie kupiłby nawet za p?łł ceny.

P.S. Co do jakości kotwic to ja nie mam zastrze?źeń:

.

grot kotwicy thrilla, masakra, co się namęczyłem szczypcami ?źeby to cholerstwo obciąć to wiem tylko ja. Jakoś mi się udało, ale to najtwardsze kotwice z jakimi się spotkałem (swoje blaszki i wobki zbroję zazwyczaj gamakami treble13, albo ownerami 36).

Mam jakieś slidery 7-ki ale największe szczupaki jakie łowiłem miały do 80 cm, więc nie mogę się wypowiadać na temat jakości kotwic w tych wabikach.

post-2516-1348917869,9746_thumb.jpg

Ot?ł?ź to. Jak ktoś jest przekonany o skuteczności danej przynęty to ją kupi bez względu na cenę. Z kolei jeśli coś jest szajsem to nie da nawet 5 złotych i bardzo dobrze. Skuteczne, dobrze zrobione przynęty będą drogie, ale jeśli za coś płacimy musi być dobrej jakości. Jakoś sobie nie wyobra?źam ?źe sprzedaję woblery i potem jak odpadnie farba komuś m?łwię ?źe malowanie nie ma znaczenia bo najwa?źniejsza jest akcja. Owszem jest najwa?źniejsza, ale malowanie te?ź ma znaczenie. Jeśli salmo twierdzi ?źe nie ma, niech w og?łle nie maluje przynęt, będzie po problemie. Chyba jednak tak nie uwa?źa bo w przypadku slidera mamy z kilkanaście r?ł?źnych kolor?łw. Nieraz sam spotykałem się z sytuacją ?źe najlepszy danego dnia był slider okoń, gt, czerwony, albo płotka. Ceny salmiak?łw są takie same jak rapali i jakoś nie wyobra?źam sobie ?źe rapala m?łwi wędkarzom ?źe malowanie nie ma znaczenia, mogą łowić na odrapańce i będą tak samo skuteczne. Nie wyobra?źam sobie, bo takich sytuacji po prostu nie ma. Owszem mogą być przynęty zniszczone przez zęby drapie?źnika i to jest normalne, ale odpadający płatami lakier z farbą nie jest.

Kriss, a co Ci dało to obcinanie kotwicy? I tak musiałeś się przebić na wylot ?źeby ją wyjąć. Nie lepiej było się przebić i dogiąć zadzior?

pozdrawiam

wujek

Ot?ł?ź to. Jak ktoś jest przekonany o skuteczności danej przynęty to ją kupi bez względu na cenę. Z kolei jeśli coś jest szajsem to nie da nawet 5 złotych i bardzo dobrze. Skuteczne, dobrze zrobione przynęty będą drogie, ale jeśli za coś płacimy musi być dobrej jakości. Jakoś sobie nie wyobra?źam ?źe sprzedaję woblery i potem jak odpadnie farba komuś m?łwię ?źe malowanie nie ma znaczenia bo najwa?źniejsza jest akcja. Owszem jest najwa?źniejsza, ale malowanie te?ź ma znaczenie. Jeśli salmo twierdzi ?źe nie ma, niech w og?łle nie maluje przynęt, będzie po problemie. Chyba jednak tak nie uwa?źa bo w przypadku slidera mamy z kilkanaście r?ł?źnych kolor?łw. Nieraz sam spotykałem się z sytuacją ?źe najlepszy danego dnia był slider okoń, gt, czerwony, albo płotka. Ceny salmiak?łw są takie same jak rapali i jakoś nie wyobra?źam sobie ?źe rapala m?łwi wędkarzom ?źe malowanie nie ma znaczenia, mogą łowić na odrapańce i będą tak samo skuteczne. Nie wyobra?źam sobie, bo takich sytuacji po prostu nie ma. Owszem mogą być przynęty zniszczone przez zęby drapie?źnika i to jest normalne, ale odpadający płatami lakier z farbą nie jest.

Kriss, a co Ci dało to obcinanie kotwicy? I tak musiałeś się przebić na wylot ?źeby ją wyjąć. Nie lepiej było się przebić i dogiąć zadzior?

pozdrawiam

wujek

Chcilabym zauwazyc , ze nikt z Salmo nie pisal o tym o czym wspominasz. Ja wyrazilem swoja opinie uzytkownika tych przynet i opisalem reakcje ryb. Wydaje mi sie ze warto trzymac sie faktow, a nie manipulowac nimi .

Pozdro,

Bigos