Fin333 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Witam Miałem jechać z towarzyszem wypraw, ale kolega odpadł. Może ktoś chętny na mały wspólny wyjazd? Szczegółami nie będę tutaj rzucał, ale ogólnie rzecz biorąc: Czechy, rzeka, można też zahaczyć o dopływ. Ładna górska okolica.Temat pod spinning. Co do ryb wiem, że w rzece jest dużo kleni, jazi, brzan, pstrągów, świnek, cert, zapewne też standardowo przyłów. Byłem tam niedawno z kobietą na krótkim odpoczynku, niestety nie połowiłem, bo okazało się na miejscu, że nie mają od ręki druków zezwoleń i trzeba im przyjazd zgłosić kilka dni wcześniej. Przepisowi są. U nas jest prościej, tam w zamian mają więcej ryb. Dzienne zezwolenie kosztuje, o ile dobrze zrozumiałem, 400 koron, czyli ok. 65zł. Do tego dochodzi wykupienie ich czeskiej karty (ok. 20zł) - bez tej karty ani rusz. Ze względów organizacyjnych wyjazd z Częstochowy, ewentualnie jeśli ktoś z okolic i może jechać przez Częstochowę.Czas jazdy licząc od Częstochowy: 3 godziny. Droga łatwa i szybka.Przy 3-4 osobach nie wyjdzie drogo. Wyprawa na dzień roboczy pomiędzy poniedziałkiem a piątkiem. Po wykupieniu zezwoleń łowienie przez resztę dniówki. Rzekę widziałem praktycznie w jednym miejscu. Na zachętę zdjęcie. Mocno prażyło słońce, fotka nie najlepsza, ale na powiększeniu chyba wystarczająco widać. Sztuki naprawdę konkretne: Szczegóły do ustalenia. Jeśli ktoś z kolegów będzie chętny na taki wyjazd - proszę pisać na priv. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jestem zainteresowany - wiadomość poszła na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Myślisz o wrześniu czy raczej październiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jechałbym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ja we wrześniu słabo (Szwecja, Japończycy z Wrocławia, Bieszczady) ale w pażdzierniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobaltus Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 gdybyś chciał rozszerzyć pobyt o do 2 a nawet 3 dni to jestem chętny (przyjadę intercity albo "spier...olino" z wawy do częstochowy- dowolnie wcześniej) lecz muszę mieć ze 3-5 dni wcześniej info to poukładam kalendarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Też jestem chętny jeżeli wyjazd byłby w drugiej połowie września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Na min. 2 dni to i ja bym chętnie poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Zaraz zrobi nam się z tego jesienny zlot jp.pl Jeżeli termin będzie mi pasował to mogę zabrać pasażerów, miejscowych lub przyjezdnych ( PKP/PKS Katowice lub Gliwice ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Fajnie, że chętnych nie brakuje. Znaczy panowie dogadamy się Terminem idealnym była końcówka sierpnia, ale i początek września powinien być terminem odpowiednim, póki nie poleci zimnem po plecach i wodzie. Plan to przyszły tydzień i żeby ten termin podtrzymać, trzeba by już w tym tygodniu zgłosić przyjazd. Ewentualnie okolice poniedziałku jeśli jechać pod koniec przyszłego tygodnia. Pogoda ma być przyjemna i wędkarsko korzystna. Ten pierwszy wypad to niejako rozeznanie, stąd propozycja szybkiego wyjazdu i jednodniowego łowienia. Zobaczymy co i jak, nic nie stoi na przeszkodzie, aby rzecz powtórzyć jesienią, może nastawić się także na typowe drapieżniki. Z tego co zdążyłem się zorientować, wskazana postawa no kill. Dbają tam o swoje wody i wygląda to zupełnie inaczej niż u nas. Widziałem okolicę, rzekę i ryby. Stan wody u sąsiadów niski, u nich też panowały susze. Ilość ryb w miejscu, które miałem okazję zobaczyć - lekko szokująca. Więcej trzeba będzie rozpracować samemu na miejscu. Możemy jechać na dwa samochody. Jeden z okolic Katowice / Tarnowskie Góry. Drugi z Częstochowy - tu niestety potrzebny ktoś z samochodem, bo ja nie dysponuję. Jeśli dołączy ktoś z innych okolic, będzie nas więcej. Ze swojej strony zajmę się formalnościami przed wyjazdem i na miejscu. Korony czeskie każdy we własnym zakresie. Piszcie, ustalimy temat na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jednodniowy wyjazd w poniedziałek lub środę mi pasuje. Dwie osoby mogę zabrać z ok. Bytomia, Zabrza, Tarnowskich Gór lub Gliwic ( jednego chętnego już mam, ale czekam na potwierdzenie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Woytec - jeśli można wstępnie przyrezerwuje jedno miejsce, jestem z Gliwic. Po południu postaram się potwierdzić Ubik - narzuć proszę konkretną datę, łatwiej będzie nam się zorganizować Do jakiej miejscowości się wybieramy i na jaką rzekę ? Trzeba zrobić internetowe śledztwo Edytowane 2 Września 2015 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloonstyle Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Yo Podaj potencjalny termin bo tez jestem zainteresowany i to nawet 5 dniowym wypadem PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ok ja mam zielone światło w pracy i w domu Jeśli chodzi o termin to się dostosuję, patrząc na prognozę pogody w Ostravie to wtorek/środa wygląda zachęcająco (temp <20). Jednodniowy wyjazd w poniedziałek lub środę mi pasuje. Dwie osoby mogę zabrać z ok. Bytomia, Zabrza, Tarnowskich Gór lub Gliwic ( jednego chętnego już mam, ale czekam na potwierdzenie ). Na chwilę obecną proszę mnie wpisać na listę pasażerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Pierwszy konkretny termin to środa za tydzień. Wyjazd jednodniowy.Na ten moment jest obsada z Katowic + okolice. Niestety nadal brakuje ekipy z Cz-wy, a jak by nie patrzeć do ludzi z tego miasta kierowałem propozycję w pierwszej kolejności. Oczywiście fajnie, że dołączyło kilka osób z innych terenów, ale temat wciąż otwarty dla kolegów z mojego rodzinnego miasta (lub pobliskich miejscowości).Ślę propozycje znajomym, jak na złość nikomu nie pasuje termin, więc temat wciąż otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 U mnie każda sobota i niedziela. Dysponuję autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) U mnie każda sobota i niedziela. Dysponuję autem. W wekend nie załatwicie karty węd.(rybarski listek),który załatwia się w czeskim urzędzie od pon. do pt.-roczny o ile dobrze pamiętam to 100koron, trzy lata 200 ,a dopiero z tym można zrobić opłatę za wędkowanie.W mojej okolicy 350 KCS-1 dzień,1500 KCS-miesiąc i 3000 KCS -za rok.Acha dodam jeszcze że warunkiem wydania karty w urzędzie jest posiadanie polskiej karty wędkarskiej + dow.os.(do okazania urzędnikowi),wypełniamy wniosek i tyle. Edytowane 2 Września 2015 przez rapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 W tym właśnie rzecz, dlatego termin w tygodniu. Zresztą mniejsze będzie obłożenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ja wyrobię sobie te kartę w tygodniu , lecz na ryby mogę jechać sob-niedz. Czyli drugi termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Tam sprawa jest bardziej skomplikowana. Rybarskich listoków na miejscu nie mają, trzeba wcześniej zamówić. Po jednorazowym wykupieniu kolejny wypad, choćby i w weekend, będzie mniej problemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 U mnie nie ma takich problemów,załatwia się to w 5 minut,a przy okazji zapisałem się do czeskiego koła i jest jeszcze trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Tu chyba mało ludzi z Częstochowy i czas uderzyć w inne forumowe rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Halo Częstochowa! Nikt nie chce połowić? Przecież na ryby nie szkoda urlopu:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Większość serwisów pogodowych przewiduje na środę opady w Czechach, jedziemy czy zmieniamy termin na czwartek lub piątek ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi