rychu1961 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ciekaw byłem kiedy poznacie czeskie realia a pstragi potokowe w czeskiej republice mozna łapac od 16kwietnia do końca sierpnia, natomiast tęczowe cały rok,na muche na wodach pstrągowych można łapac od 16 kwietnia do ostatniego listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 ,na muche na wodach pstrągowych można łapac od 16 kwietnia do ostatniego listopadaAle tylko lipaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Czesi na pewno wiedzą co się u nas wyprawia tak samo jak my wiemy jakie podejście mają do ryb za naszą wschodnią granicą. Ja też bym nie chciał żeby do mnie przyjeżdżali wędkarze którzy zeżarli swoje ryby i teraz mają apetyt na moje, tym bardziej że Polacy trochę zubaczy im z zaporówek powynosili. Nie ma co się oburzać że tak do nas podchodzą bo sobie na to zasłużyliśmy, a oni nie muszą wiedzieć że przyjeżdżają ludzie którzy wypuszczają ryby. Oceniają nas na podstawie tych gorszych kontaktów z wędkarzami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Oczywiście, że naszych znają, w rejonie przygranicznym (Cieszyn, Jastrzębie) sporo ludzi zrezygnowało z PZW i należy do czeskiego związku. Z tego co wiem, nie zmienili zwyczajów. Inna rzecz, że wszyscy Czesi też nie są aniołkami a ich wody to nie Szwecja. Nie ma co ich idealizować tylko dlatego, że mają o nas średnie mniemanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ok tylko co innego jak biorą swoi a co innego jak obce przyjeżdżają, często łowią więcej i zabierają ich ryby. Mnie też by trafiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 He, he, Czesi to pragmatyczny naród, nie łowią tego co nie zjedzą. Więc chyba do teraz myślą o co chodziło tej hordzie Hunów zza północnej granicy, która po pierwszym najeździe oddała im czyste rejestry połowów i ponownie uczyniła to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi