Kozi Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Witam, jestem ciekaw jakich gum używacie jesienią na szczupaki. Do tej pory uzywałem praktycznie tylko gum do 10 cm i niestety okazów żadnych nie było. W tym sezonie mam zamiar próbować na grubo oczywiście z rozsądkiem. Największą przynętę jaką mam na oku to węgorz od savage gear 20 cm. Na oku mam też canibale od SG, Shakery od lunkera, relaxy 4,5". Co możecie ciekawego jeszcze polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Moim jesiennym numerem jeden jest Relax Diamond Shad 5'' genialna praca nawet na lekkich kilkugramowych główkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kopyto Relax "5, mój sprawdzony kolor to złota perła z czarnym grzbietem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) używam SG Alien Eel v2 40 cm, SG Real Eel 40 cm, Relax kopyto 9", z ręki to trochę trzeba się namachać ale do trollingu jak znalazł Edytowane 1 Września 2015 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Moim jesiennym numerem jeden jest Relax Diamond Shad 5'' genialna praca nawet na lekkich kilkugramowych główkach Tak wiem, model 10 cm to jak do tej pory był mój faworyt. Wersja 5" jest duzo większa od 4"? Bo te cale to czasami dziwnie się przekładają na wielkość przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 używam SG Alien Eel v2 40 cm, SG Real Eel 40 cm, Relax kopyto 9", z ręki to trochę trzeba się namachać ale do trollingu jak znalazłTo już zdecydowanie za grubo. W moich łowiskach to szczupaki by raczej uciekały od takich przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Z filozofii drobiazgu w pogoni za szczupakiem po prostu trzeba się wyleczyć, czym szybciej tym lepiej, dobra terapia zawsze w cenie. Węgorek 20cm w offsecie dobry na trzcinowy narybek, 30cm z rzutu jest oki taki średniaczek co wszystko łyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 To już zdecydowanie za grubo. W moich łowiskach to szczupaki by raczej uciekały od takich przynęt widziałem 40cm szczupaka,kóry wystawał z pyska 70cm szczupaka, który pomimo tego zaatakował przynętę. Zobacz jak duży pysk ma taki 70+ to będziesz wiedział czy przynęta za duża czy nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ja przyznam że też przechodziłem przez to stadium psychozy zwanym "na ta duza przynete nic nie wezmie" i za szczupakiem próbowałem ganiać z kopytami max 3 cale Później przyszedł czas na twistery mannsa 12 cm i powoli powoli z niechęcią kupiłem węgorze z SG a nastepnie duze kopyta ( dla mnie ) do 15 cm i tak jak mowią koledzy ! Fobii wielkiej gumy należy wyzbyć się jak najszybciej w celu łapania czegoś wiekszego niż okołowymiarowe pistolety ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dolożyłbym do tego bass assasin sea shad 6". Moi faworyci to niebieski z brokatem i perła z brokatem i pomarańczowym ogonkiem. Super praca na lekkich główkach. Killer sprawdzony na kilku łowiskach. 15 cm można określić jako szczupakowy uniwersał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kopyto 6' od relaxa oraz shaker 6' lunkera na 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 SG Herring Shad 16-19cm jeszcze daje radę Duże Reno Killery od Dragona też już trochę rybek złowiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Również polecam herring shady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Tak wiem, model 10 cm to jak do tej pory był mój faworyt. Wersja 5" jest duzo większa od 4"? Bo te cale to czasami dziwnie się przekładają na wielkość przynęty.Tak, jest dużo większy. Wagowo na pewno ze 4 razy cięższy. Dużo grubszy, w długości też jest znacząca różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 U mnie numer 1 to SG soft4play 13cm w kolorze płoci lub fire tigre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Sandra Delalande - zapomniany killer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 OlsztyniakJak uzbrajasz S4P? Główką czy którymś z systemików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Koło 10 min. jest fajne zbrojenie dużych gum,warto spróbować bo guma zupełnie inaczej ,lepiej pracuje. Edytowane 2 Września 2015 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Bardzo fajny sposób tylko pytanie gdzie kupic takie wkręcane głowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 witam Moim jesiennym numerem jeden jest guma ze stajni Savage Gear Cannibal 8cm,10cm 12cm.Od 3 lat łowie z dobrymi efektami.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Bardzo fajny sposób tylko pytanie gdzie kupic takie wkręcane głowki? Nie będzie łatwo ,poszukaj w sieci schallow-screw , gdzieś widziałem.Ja sobie zrobiłem sam,bardzo łatwo i tanio. Wstawię fotkę w moim wątku. http://jerkbait.pl/topic/60584-seba-lures/?p=1731755 Edytowane 2 Września 2015 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 OlsztyniakJak uzbrajasz S4P? Główką czy którymś z systemików?Zależy od łowiska najczęściej jest to główka 5-7.5g, na płytkich łowiskach używam offseta i delikatnie go dociążam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Nie będzie łatwo ,poszukaj w sieci schallow-screw , gdzieś widziałem.Ja sobie zrobiłem sam,bardzo łatwo i tanio. Wstawię fotkę w moim wątku. Będzie łatwo nie tylko zrobić ale i kupić. Kolega @ledar pomoże... http://jerkbait.pl/topic/31640-ledar-moje-przyn%C4%99ty-g%C5%82%C3%B3wki-jigowe-tr%C3%B3jk%C4%85tnewiruj%C4%85ce-ogonkicykadywoblery-itd/page-11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 ...na płytkich łowiskach używam offseta i delikatnie go dociążam Jak z zacięciami na offsecie? Masz dużą skuteczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jak z zacięciami na offsecie? Masz dużą skuteczność?Wiesz co zdarzały mi się spadki ale nie było to zbyt częste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi