Skocz do zawartości

Wędki sandaczowe głębokie łowisko 25-30 metrów

przemyslaw_pajak

Rekomendowane odpowiedzi

Do zabawy na głębokościach 25-30m i do 60g u mnie najlepiej sprawdza się TX736. Oczywiście jeżeli chodzi o spady to się nie zdarzają, zacina wszystko, przy rybach małych nie ma szczególnej satysfakcji z holu. Z takich głębokości ryby wypada podnosić wolno, a kij się nudzi. Jednak wynagradza tym, że nie wymaga siłowego szarpania by nadać agresywną pracę tak ciężkich przynęt. Szczyt pracuje, jednak nie "zostaje", nie musowo siłowo "nadrabiać", żeby przynęta "robiła".

Wprawdzie w moim przypadku nie w tytanach, jednak daje duży komfort.

• Like 3

Nie miałem w rękach tego batsona więc ciężko mi porównać. 
Nie wiem też co rozumiesz przez odpowiednią pracę, na rybie czy przynętą.
W/w Stc łowiłem na 12 metrach główką 42 gr + fatty 4' i nie było problemu z zacięciem ryby czy prezentacją przynęty...

Chodziło mi o odpowiednią prezentację przynęty.Jak na sandaczowego hot shota sporo stracił przy tak ciężkiej przynęcie.Jednak zrozumiała sytuacja bo kijem łowi się idealnie max 30 gr plus guma a nie 50 gr plus guma,aczkolwiek dawał radę z zacięciem i holem sandacza ze sporej głębokości.

To weź MB 843-2, ja taki blank posiadam i nie ma problemu z podaniem lekkiego i ciężkiego wabia, woblery na wieczornego też ogarnia bardzo dobrze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie wprowadzaj w błąd. Ukręciłeś raptem bodaj dwa patyki na klasowych blankach, w tym na wymienionym, lecz nie nadaje się on do tytułowych przynęt. Jego komfortowa granica rzutowa kończy się na na dolnej wyznaczonej. Czyli 35g+4" guma, potem jest już za ciężko. Wiem doskonale bo też go miałem i nie ważne że rzucało się czasem sporo więcej. Do tak ciężkiej orki trzeba coś sporo mocniejszego. Szkoda iż Autor nie podał budżetu bo jest sporo dobrych mocnych konstrukcji do takiego jigowania.

Edytka: powinno być "Czyli 35g+4'' guma".

Edytowane przez Tomas81

A co ma piernik do wiatraka? Przecież nie wychodzę z pozycji eksperta. Temat nie jest o tym ile patyków ukręciłem i na jakich blankach. Dla mnie 843-2 nadaje się do obsługi wyznaczonego zakresu przynęt, ale wiadomym jest iż każdy pisze o swoich subiektywnych odczuciach a jak to mawiali w amerykańskich reklamach " results may vary" [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk