Tomas81 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 A co ma piernik do wiatraka? Przecież nie wychodzę z pozycji eksperta. Temat nie jest o tym ile patyków ukręciłem i na jakich blankach. Dla mnie 843-2 nadaje się do obsługi wyznaczonego zakresu przynęt, ale wiadomym jest iż każdy pisze o swoich subiektywnych odczuciach a jak to mawiali w amerykańskich reklamach " results may vary" [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA to ma piernik do wiatraka że jeszcze za mało połowiłeś różnymi blankami i w tym przypadku poleciłeś złą, nieadekwatną, konstrukcję pod ww. gramatury przynęt. Jest on po prostu za słaby i nie jest to żadne subiektywne odczucie a obiektywne. Przecież nikt go nie wymienił ale już mocniejszy brat MB844-2 był na świeczniku. I ten jako blank budżetowy też mógł bym ewentualnie polecić. Z droższych można skupić się na STC 4C68MHF ale topem dla mnie będą TX736 oraz Vegter Boron SS7025-1N. Choć przy tym ostatnim pełen 100% komfort rzutowy kończy się na 42g+4", potem już ciężkawo. Ale też waliłem nim 60g czeburaszką+4" kopyto co nie znaczy że było to w pełni komfortowe. I tak trzeba to rozróżniać, bezpieczeństwo i pełna kontrola a nie rzuty na granicy złamania patyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Nie wprowadzaj w błąd. Ukręciłeś raptem bodaj dwa patyki na klasowych blankach, w tym na wymienionym, lecz nie nadaje się on do tytułowych przynęt. Jego komfortowa granica rzutowa kończy się na na dolnej wyznaczonej. Czyli 35g+4" guma, potem jest już za ciężko. Wiem doskonale bo też go miałem i nie ważne że rzucało się czasem sporo więcej. Do tak ciężkiej orki trzeba coś sporo mocniejszego. Szkoda iż Autor nie podał budżetu bo jest sporo dobrych mocnych konstrukcji do takiego jigowania. Edytka: powinno być "Czyli 35g+4'' guma".Budżet to tak z 1300 max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi