Leśniak Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Dobra propozycja tylko że tydzień machania takim zestawem zmęczy. Kolega szuka do rzutów 10-40 gramów. Forsiak i BM swoje waży. Do trolla owszem. Ale do trolla wolę multiki.Poza tym zestaw w nirmalnych sklepach nieosiagalny a pytajacy ma 5 dni na zakupy w PL. Tyko ciekawe czemu się na to uparł? Nie może sobie przez neta do siebie zamówić? No przecież pisałem że tydzień tym nie macham,tylko trolluję, a to znaczna różnica.Fakt zestaw trochę waży i raczej trudny do zdobycia,a zwłaszcza jeśli chodzi o Forsiaka.A dlaczego się tak uparł ?- Sam nie wiem,może za dużo się naczytał i zgłupiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoafc Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Moge zamowic tylko chcialem pojechac i pomacac w jakims stacjonarnym sklepie. Obecnie sie zastanawiam pomiedzy beastmasterem a sg bushwhacker xlnt 2. W sklepie ktory sobie upatrzylem maja shimano tylko wersje cx 270cm 20-50 rozumiem ze to jakas nowa wersja ? Co o tym powiecie ? Czy lepiej poszukac tej 2.40 bx. Z kolowrotkow to zaciekawil mnie ten daiwa freams 3000. Ile taki zestaw spiningowy powiniem wazyc w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Wczoraj przy okazji wizyty w sklepie oglądałem kręciołek Okumy-Helios Gold FD35 i muszę przyznać, że "na sucho" robi bardzo dobre wrażenie, na pewno dużo lepsze spasowanie i praca niż Zauber, czy Red Arc, powiedziałbym, że porównywalne z Daiwą Freams. Do tego dochodzi cena, bo nówkę z 5cio letnią gwarancją można teraz wyrwać w na prawdę atrakcyjnej kasie, praktycznie takiej samej jak Zauber. Kwestia tylko czy może ktoś napisać coś o użytkowaniu tego kołowrotka w praktyce? Co do wagi zestawu, to oczywiście jest to kwestia indywidualna ale z regóły taki zestaw o c.w. do 35-40g żeby się nim komfortowo łowiło przez kilka godzin moim zdaniem 400-500g Edytowane 6 Września 2015 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Ja zaproponuje sportex black Pearl 2.7 w cw 20 (16-30) łowię nim niedługo ale często, kij dość szybki i o pięknym głębokim ugieciu, najlzej łowiłem 10 gr + guma 10cm najciężej 35 gr +guma 12 cm. Jeśli chodzi o woblery to nawet smuzakiem rzuciłem . Gwarancja na blank 10 lat. Dobrze wyważony. Lubię nim łowić, myślę że na szczupaki to świetna propozycja. Edytowane 6 Września 2015 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jeżeli chodzi o kołowrotek to rozważ jeszcze Fin Nor Lethal 40. U nas, ten producent jest zaskakująco mało popularny i ciężko znaleźć sprawdzone informacje, jak chcesz poczytać o tym kołowrotku, to tutaj znajdziesz opinię Alana Hawka. Cena jest porównywalna z Pennem, Spro i Daiwa. Ja rozglądam się właśnie za kołowrotkiem do ciężkiego spiningu, chciałem kupić Slammera 360, ale chyba zdecyduję się na tego Lethala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 W sumie ciekawa propozycja,tylko ciekawe jak sprawuje sie w praktyce,no i ta waga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Jeśli chodzi o Daiwe Freams, mój brat używa modelu 4000 i bardzo sobie chwali. Jak dla mnie ma za małe przełożenie ale to podobno plus jeśli chodzi o żywotność mechanizmu, tak przynajmniej twierdził sprzedawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Wlasnie przeczytałem cały temat o Ryobi Zuberze i chyba kategorycznie odrzucę ten kreciolek bo to co piszą forumowicze wydaje sie byc jakas kpina... Być moze kiedyś był to świetny kołowrotek biorąc pod uwagę jego cenę ale teraz chyba z tym starym wspólna ma tylko nazwę i wygląd i podejrzewam, ze taka Daiwa Freams za nie wiele większa kasę bije obecnego, pełnego luzów, grzechocacego i piszczacego Zaubera na głowę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi