Skocz do zawartości

Sprzęt Kuying - opinie

i_de

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar na dniach zamówić taki kijek w cast: http://s.aliexpress.com/Zz2y6FV7. Może znajdzie się chętny na wspólne zamówienie 2szt (spin albo inny model od tego sprzedawcy)? Koszt wysyłki rozłoży się na dwie osoby i można jakieś 5 dyszek zaoszczędzić :-)

W razie co na priv

Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Górny skład i część dolnego pokryte są chyba wyjątkowo cienką warstwą lakieru (przesuwając palcem wyraźnie czuć granice zwojów oplotu węglowego).

Dzisiaj dotarły do mnie 662l i 632ul i jest tak samo ;). Generalnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością tych kijków. Jak za tą cenę są naprawdę ok.  

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Wczoraj dotarł i do mnie Kuying Teton TTC-632ul. Pierwsze wrażenie i testy na trawniku bardzo pozytywne. Miny sąsiadów widzących wędkarza na trawniku - bezcenne :) . W połączeniu z Scorpionem 1001XT z fabryczną szpulką obrotówka rozmiar 1, twisterek na 2g główce czy 2g woblerek latają spokojnie na kilkanaście metrów. Dokładnie nie mierzyłem. Muszę z powrotem wyczuć multik (odzwyczaiłem się od hamulca odśrodkowego) i powinno być jeszcze lepiej. Wirujący ogonek spinmad 4g to już rakieta.

• 2 tygodnie później...

Kolego sq1gym napisz coś więcej o tym ul do 4 gr bo mam ochotę go kupić i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć jaka akcja, jaki komfortowy górny i dolny cw no i co tam jeszcze możesz

Witam. Pewnie, że mogę. Ryby jeszcze na niego nie złowiłem, ale pierwsze wrażenie po zakupie i teraz po testach rzutowych bardzo pozytywnie. Dokręciłem do niego multik Shimano Scorpion 1001 xt w wersji fabrycznej bez żadnych ulepszeń z plecionką PowerPro, grubości nie pamiętam ale jedna z najcieńszych. Testowałem wszystko na wodzie stojącej, nie w nurcie. Co do odległości osiąganych lekkimi przynętami to ma wpływ, że odwykłem od hamulca odśrodkowego, ostatni rok łowiłem multikiem z magnetykiem i raczej ciężko. Przy odrobinie ćwiczeń i przypomnienia jeszcze ze 2-3 metry pewnie by się dało dołożyć.

Paproch na główce 1,5g lata na kilkanaście metrów, kij bez problemu się ładuje przy rzucie. 2g to już spokojnie się rzuca na oko około 15-16m (zawodowo często zajmuję się pomiarami, miarę w oku raczej mam ;) ). 4g wirujący ogonek to rzutowo już rakieta. Co do prowadzenia przynęt to wirujący ogonek 6g ze skrzydełkiem nr 2 też można jeszcze prowadzić, kija nie przeciąża.

3-4-5 cm woblerki, ten największy 5 cm z niezbyt dużym sterem też spokojnie się prowadzi.

Z gumek najciężej próbowałem główka 5g + 5 cm guma i jest ok.

Statyczne obciążenie 250g podnosi się spokojnie na kiju. Butelka z wodą 0,5l czyli około 0,5 kg miałem stracha ale dał radę :) . Jak będę miał dłuższą chwilę wojną od pracy to postaram się zrobić fotki ugięć i wrzucić na forum.

Generalnie jak na razie uważam, że zdecydowanie warto było kupić i gdyby nie moje PZW, które na wodach blisko mojego domu gdzie teraz można coś połapać ustanowiło zakaz spinningowania w marcu i kwietniu, to pewnie bym już coś na niego złowił. A dalej nie mam czasu jechać.

• Like 1

Totalnie szybki to on nie jest. Ale to moje odczucie subiektywne. Wydaje mi się, że w porównaniu z SG Parabellum CC do 5g jest minimalnie szybszy, pracuje trochę bardziej szczytem przy rzucie i minimalnie szybciej gasną drgania. Ponieważ zdjęcia warte więcej niż 1000 słów, Kuying Teton TTC-632UL vs. Parabellum CC 5g. Moja Parabelka jest około 4 cm krótsza od oryginalnej i ma wymienioną przelotkę szczytową, złamała mi się w transporcie. Parabelka, z papierkiem na szczytówce, jest bliżej obiektywu niż Teton. Wędek starałem się nie ruszać ale nie miałem możliwości umocować ich tak, żeby były cały czas dokładnie w takim samym położeniu względem siebie.

Obciążenie 1g

post-53244-0-64853200-1490525660_thumb.jpg

Obciążenie 2g

post-53244-0-75233300-1490525733_thumb.jpg

Obciążenie 4g

post-53244-0-48180000-1490525759_thumb.jpg

Obciążenie 5g

post-53244-0-85958500-1490525761_thumb.jpg

Obciążenie 8g

post-53244-0-36729900-1490525764_thumb.jpg

Obciążenie 12g

post-53244-0-77825300-1490525766_thumb.jpg

Obciążenie 25g

post-53244-0-18193100-1490525769_thumb.jpg

Obciążenie 40g

post-53244-0-96698100-1490525771_thumb.jpg

Obciążenie 50g

post-53244-0-65242900-1490525774_thumb.jpg

Obciążenie 90g

post-53244-0-59025500-1490525777_thumb.jpg

Mam nadzieję, że trochę pomogłem.

Edytowane przez sq1gym
  • Like 5

Dziś po 6-7 dniach przyszedł do mnie casting Kuying Snatch 15-30lb :) Miał służyć pod duże szczupakowe gumy i duże jerki. Opis do 2oz zdaje się nie mieć nic wspólnego z prawdą, 80-100g przynęty nie robią na nim wrażenia. Myślę, że sprawdzi się pod przynętami pod które go kupiłem.

Dziś po 6-7 dniach przyszedł do mnie casting Kuying Snatch 15-30lb :) Miał służyć pod duże szczupakowe gumy i duże jerki. Opis do 2oz zdaje się nie mieć nic wspólnego z prawdą, 80-100g przynęty nie robią na nim wrażenia. Myślę, że sprawdzi się pod przynętami pod które go kupiłem.

Tak szybko? Jaka wysyłka UPS? Bez dodatkowych "niespodzianek"?

Pozdrawiam nick

• 4 tygodnie później...