lukastrance Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Mam zamiar na dniach zamówić taki kijek w cast: http://s.aliexpress.com/Zz2y6FV7. Może znajdzie się chętny na wspólne zamówienie 2szt (spin albo inny model od tego sprzedawcy)? Koszt wysyłki rozłoży się na dwie osoby i można jakieś 5 dyszek zaoszczędzić :-) W razie co na priv Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 http://m.aliexpress.com/item/32346360215.html to jest ten 2-10g 1.98m 3-8lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Tak, to ta. Sprzedawca ma jeszcze inne modele m.in. UL 1-4g - była opisana chyba nawet na forum i to pochlebnie Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Kupię tą do 10gr ale to wiosną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 10g + keitech easy shiner 3cale jak myślicie będzie to dla niego za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Tu jeszcze filmik z sandaczykiem 55 cm....przynęta jaxon intensa i 8gr główka https://youtu.be/SQ15nvrwwtY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Górny skład i część dolnego pokryte są chyba wyjątkowo cienką warstwą lakieru (przesuwając palcem wyraźnie czuć granice zwojów oplotu węglowego). Dzisiaj dotarły do mnie 662l i 632ul i jest tak samo . Generalnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością tych kijków. Jak za tą cenę są naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 https://pl.aliexpress.com/store/product/KUYING-THUNDER-176-5g-Light-weight-all-metal-Lure-fishing-Left-or-Right-handed-reel-baitcasting/1819350_32661190738.html?spm=2114.12010612.0.0.qKLYqvLowil kots jak lekko mozna rzucac z ta plytka szpulka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Wczoraj dotarł i do mnie Kuying Teton TTC-632ul. Pierwsze wrażenie i testy na trawniku bardzo pozytywne. Miny sąsiadów widzących wędkarza na trawniku - bezcenne . W połączeniu z Scorpionem 1001XT z fabryczną szpulką obrotówka rozmiar 1, twisterek na 2g główce czy 2g woblerek latają spokojnie na kilkanaście metrów. Dokładnie nie mierzyłem. Muszę z powrotem wyczuć multik (odzwyczaiłem się od hamulca odśrodkowego) i powinno być jeszcze lepiej. Wirujący ogonek spinmad 4g to już rakieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekA Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Kolego sq1gym napisz coś więcej o tym ul do 4 gr bo mam ochotę go kupić i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć jaka akcja, jaki komfortowy górny i dolny cw no i co tam jeszcze możesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Czy ktoś używał ciezszych castingów? Znalazłem takie do 2oz i jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Kolego sq1gym napisz coś więcej o tym ul do 4 gr bo mam ochotę go kupić i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć jaka akcja, jaki komfortowy górny i dolny cw no i co tam jeszcze możeszWitam. Pewnie, że mogę. Ryby jeszcze na niego nie złowiłem, ale pierwsze wrażenie po zakupie i teraz po testach rzutowych bardzo pozytywnie. Dokręciłem do niego multik Shimano Scorpion 1001 xt w wersji fabrycznej bez żadnych ulepszeń z plecionką PowerPro, grubości nie pamiętam ale jedna z najcieńszych. Testowałem wszystko na wodzie stojącej, nie w nurcie. Co do odległości osiąganych lekkimi przynętami to ma wpływ, że odwykłem od hamulca odśrodkowego, ostatni rok łowiłem multikiem z magnetykiem i raczej ciężko. Przy odrobinie ćwiczeń i przypomnienia jeszcze ze 2-3 metry pewnie by się dało dołożyć.Paproch na główce 1,5g lata na kilkanaście metrów, kij bez problemu się ładuje przy rzucie. 2g to już spokojnie się rzuca na oko około 15-16m (zawodowo często zajmuję się pomiarami, miarę w oku raczej mam ). 4g wirujący ogonek to rzutowo już rakieta. Co do prowadzenia przynęt to wirujący ogonek 6g ze skrzydełkiem nr 2 też można jeszcze prowadzić, kija nie przeciąża.3-4-5 cm woblerki, ten największy 5 cm z niezbyt dużym sterem też spokojnie się prowadzi.Z gumek najciężej próbowałem główka 5g + 5 cm guma i jest ok.Statyczne obciążenie 250g podnosi się spokojnie na kiju. Butelka z wodą 0,5l czyli około 0,5 kg miałem stracha ale dał radę . Jak będę miał dłuższą chwilę wojną od pracy to postaram się zrobić fotki ugięć i wrzucić na forum.Generalnie jak na razie uważam, że zdecydowanie warto było kupić i gdyby nie moje PZW, które na wodach blisko mojego domu gdzie teraz można coś połapać ustanowiło zakaz spinningowania w marcu i kwietniu, to pewnie bym już coś na niego złowił. A dalej nie mam czasu jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qsaq Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 A jaka jest jego akcja szybki czy raczej klucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Totalnie szybki to on nie jest. Ale to moje odczucie subiektywne. Wydaje mi się, że w porównaniu z SG Parabellum CC do 5g jest minimalnie szybszy, pracuje trochę bardziej szczytem przy rzucie i minimalnie szybciej gasną drgania. Ponieważ zdjęcia warte więcej niż 1000 słów, Kuying Teton TTC-632UL vs. Parabellum CC 5g. Moja Parabelka jest około 4 cm krótsza od oryginalnej i ma wymienioną przelotkę szczytową, złamała mi się w transporcie. Parabelka, z papierkiem na szczytówce, jest bliżej obiektywu niż Teton. Wędek starałem się nie ruszać ale nie miałem możliwości umocować ich tak, żeby były cały czas dokładnie w takim samym położeniu względem siebie. Obciążenie 1gObciążenie 2gObciążenie 4gObciążenie 5gObciążenie 8gObciążenie 12gObciążenie 25gObciążenie 40gObciążenie 50gObciążenie 90g Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Edytowane 26 Marca 2017 przez sq1gym 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dziś po 6-7 dniach przyszedł do mnie casting Kuying Snatch 15-30lb Miał służyć pod duże szczupakowe gumy i duże jerki. Opis do 2oz zdaje się nie mieć nic wspólnego z prawdą, 80-100g przynęty nie robią na nim wrażenia. Myślę, że sprawdzi się pod przynętami pod które go kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dziś po 6-7 dniach przyszedł do mnie casting Kuying Snatch 15-30lb Miał służyć pod duże szczupakowe gumy i duże jerki. Opis do 2oz zdaje się nie mieć nic wspólnego z prawdą, 80-100g przynęty nie robią na nim wrażenia. Myślę, że sprawdzi się pod przynętami pod które go kupiłem.Tak szybko? Jaka wysyłka UPS? Bez dodatkowych "niespodzianek"? Pozdrawiam nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Mój Teton też tak przyszedł. Zamawiałem w piątek rano. Po 6 dniach, w czwartek koło południa miałem go u siebie. Przysłany FedEx-em. Szybciej niż list pocztą z Krakowa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Mój Teton też tak przyszedł. Zamawiałem w piątek rano. Po 6 dniach, w czwartek koło południa miałem go u siebie. Przysłany FedEx-em. Szybciej niż list pocztą z Krakowa .Haracz płaciłeś?[emoji11] Pozdrawiam nick 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 U mnie ten sam kurier, coś tam za wysyłkę doplacilem ale i tak wszystko razem wyszło poniżej 300zl ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 A miał ktoś kontakt z kołowrotkami lub multiplikatorami Kuying? Bardzo mnie ciekawi ten temat, a nie chcę kupować w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Haracz płaciłeś?[emoji11] Pozdrawiam nickZa przesyłkę płaciłem. Innych opłat udało się uniknąć. Wysyłają inteligentnie i urząd się nie czepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Czy miał ktoś możliwość porównać te kije do np; serii Streeto Kongera? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 czy ktos wie czy teton do 10g bedzie szybszy ( i sztywniejszy) od parabellum do 7g ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 czy ktos wie czy teton do 10g bedzie szybszy ( i sztywniejszy) od parabellum do 7g ??????Jest szybszy. Mam Tetona 2-10 z pazurem i SG P do 7 w spinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi