radmac5 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Jest szybszy. Mam Tetona 2-10 z pazurem i SG P do 7 w spinie.a probowales ciagnac obrotowke np nr 1 ??? szczyt sie nie poddaje zabardzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 a probowales ciagnac obrotowke np nr 1 ??? szczyt sie nie poddaje zabardzo ?Jak pytasz o tetona to odpowiem bo też go mam. Z 1,2 poradzi sobie bez problemu moim zdaniem 3 to górna granica. Pozdrawiam nick 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Witam,Ktoś posiada Kuying Thunder- użytkuje i jest w stanie podać jakieś informacje na temat w/w?Z góry dziękuję,Tomek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Witam.Ma ktoś z was Tetona 622 sul do 3,5g?Jak wypada w porównaniu z tym do 4g? jakie realne dolne i górne c.w? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Po kilku dniach od zamówienia Teton jest u mnie.Wybralem model do 3lb.Blank bardzo cieniutki...nie miałem z cieńszymi do czynienia.Wykonanie bardzo fajne,nic nie zaciapane klejem,lakieru nie jest nawalone na omotkach,choć napewna można było go mniej nałożyć.Przelotki Fuji w ramce K,uchwyt Fuji.Pierwsze testy może jutro po pracy...albo w najbliższej wolnej chwili.Po testach coś więcej naskrobie... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Napisz recenzje z boju. Bo, że fajnie wykonane to wiem. Chociaż ta rękojeść w wersji pszczoło-osa trochę kiczowata jak dla mnie. Ale zwróć proszę uwagę (zakładam, że łowisz gumkami), czy wędzisko ugina się szczytowo, czy dopiero w 1/4 - 1/3 swojej długości. Mnie to cholernie wkurza w wersji 1-4 g. Skrobnij swoje uwagi. Ciekawszy wg mnie jest Teton 2-10 g. Wrażenia czysto subiektywne wersji cast. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Napisz recenzje z boju. Bo, że fajnie wykonane to wiem. Chociaż ta rękojeść w wersji pszczoło-osa trochę kiczowata jak dla mnie. Ale zwróć proszę uwagę (zakładam, że łowisz gumkami), czy wędzisko ugina się szczytowo, czy dopiero w 1/4 - 1/3 swojej długości. Mnie to cholernie wkurza w wersji 1-4 g. Skrobnij swoje uwagi. Ciekawszy wg mnie jest Teton 2-10 g. Wrażenia czysto subiektywne wersji cast.Napiszę....A może ty coś napiszesz o swoim kijku do 4gram?Masz wersję cast czy spin? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) kuying teton 2-10 gr połamałem 2 czesci szczytowe 1 po delikatnym tescie ugiecia druga przy podbieraniu, dostałem zwrot kasy, poza tym przelotka druga od szczytu w pierwszej szczytowce krzywa wklejona, może miałem pecha...moze za wielki kąt.... a moze wysokie moduły nie dla mnie.. nie wiem pierwszy raz tak wedka mi strzeliłaprzerobiłem na wklejankę poszła do ludzi nigdy więcej. Edytowane 18 Października 2017 przez volfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Napiszę....A może ty coś napiszesz o swoim kijku do 4gram?Masz wersję cast czy spin? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaPiszę o wersji cast. Osobiście nie podoba mi się jego akcja. Przy podbijaniu (jak na moje oczekiwania) ugięcie jest przesunięte za daleko od szczytówki. Przez to podbicie jest spóźnione, jakieś takie leniwe . Znów się powtórzę. Ale jeśli chcę agresywnie podbijać przynęty 2,5 - 5 g, to wolę robić to mocniejszym Tetonem. I do tego wg mnie nadaje się super. Jak chcę delikatniej animować przynętę, to wolniej operuję korbką. Zalet tego delikatniejszego nie potrafię docenić. Edit. Ja połamać Tetona jeszcze nie dałem rady. Ale to rozważania na późniejszy okres. Trochę trza je poużywać. Edytowane 18 Października 2017 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Te kijki 3lb i 4 lb Maja akcje krowi ogon cos w stylu MJ trapary czy troszke szybsze mysle nad wersja spin 4lb pod lekki twitching i mini obrotoweczki woblerki czasem gumki ale raczej nie opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Widzę, że dla większości Kuying zaczyna i kończy się na Tetonie.Dobrze by było poczytać coś o innych kijach, by nie kupować w ciemno ( jak ja ). Posiadam:- spin - Super Lite 2,58 - 15 g - https://pl.aliexpress.com/store/product/Top-professional-straight-shank-2-1-2-28-meters-lure-rod-fishing-rod-fishing-rod-fuji/1819350_32346492143.html- cast - Conqueror 2,05 - 10,5 g - https://pl.aliexpress.com/item/hot-sales-The-conqueror-Lure-Rod-for-fishing-amateurs/32406020673.html?spm=a2g17.12010108.1000013.19.3eff3c7aUOplnM&traffic_analysisId=recommend_2088_10_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=97e15a5c-2689-4f45-833a-751c50db57de&tpp=1 Oba nie są wklejkami. Spinem wiele nie łowiłem, bo nie było okazji, ale cast jest świetnym, elektrycznym superszybkim kijem.Taki Kuying Xtreme Spasowany z Revo LT tworzy fajny zestaw.Jak znajdę chwilę to wstawię foty ugięcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 HotpointNapisz czy cw zgadzają się z opisem. Planuje inny kijek i zastanawiam się czy zaufać producentowi.Konkretnie o tych myślęhttps://pl.aliexpress.com/item/Lure-rod-fishing-rod-fishing-rod-fishing-tackle-ultra-light-shank-lure-set/32475464362.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.9DXPsKlubhttps://pl.aliexpress.com/item/1-98m-2-07m-2-0m-2-sections-Casting-Spinning-Carbon-Conqueror-Lure-Fishing-Rod-for/32618301340.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.9DXPsKwersja cast do 28Może ktoś je ma i napisze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Wg mnie opisane prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Witam, mam Rainforesta 240 7-28.Myślę, że fajny kijek nawet dobrze opisany, choć można śmiało przeciążać.Porównałbym go trochę so SG Bushwhacker xlnt. Podobny wygląd (2 sekcja) i akcja na sucho. Ogólnie uważam, że te kijki są bardzo fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Widzę, że dla większości Kuying zaczyna i kończy się na Tetonie.Dobrze by było poczytać coś o innych kijach, by nie kupować w ciemno ( jak ja ). Posiadam:- spin - Super Lite 2,58 - 15 g - cast - Conqueror 2,05 - 10,5 g Oba nie są wklejkami. Spinem wiele nie łowiłem, bo nie było okazji, ale cast jest świetnym, elektrycznym superszybkim kijem.Taki Kuying Xtreme Spasowany z Revo LT tworzy fajny zestaw.Jak znajdę chwilę to wstawię foty ugięcia.Na Tetonie świat się nie kończy, ale jeżeli za Conquerora mam dać ok 650 PLN-ów, to zdecydowanie wolę coś kupić w Polsce. Na jerkbaitowej giełdzie za taką kasę, to już można super perełkę zakupić. Edytowane 22 Października 2017 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Nikogo do niczego nie namawiam. Mam STC Xtreme 5/8 oz, który w pewnych sytuacjach jest za mocny i szukałem czegoś lżejszego o podobnych parametrach.Kupiłem Conquerora i nagle mój Xtreme zbladł w moich oczach bo 1640 zł vs 500 zł ciężko pogodzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Masz tego 3.5-10 g w spinie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Cast do 10.5 jednoczęściowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pytanie do kupujących z dostawą przez FedEx. Wiem jaka jest deklaracja wartości wpisana- jest ok. Czy jak widzę że jest wędka już w Warszawie to mam coś sam z siebie FedEx przesyłać czy poprostu czekam na kuriera? Trochę sprzedający zbił mnie z tropu bo napisał żeby pomóc firmie FedEx w odprawie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pytanie do kupujących z dostawą przez FedEx. Wiem jaka jest deklaracja wartości wpisana- jest ok. Czy jak widzę że jest wędka już w Warszawie to mam coś sam z siebie FedEx przesyłać czy poprostu czekam na kuriera? Trochę sprzedający zbił mnie z tropu bo napisał żeby pomóc firmie FedEx w odprawie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaJa nic nie robiłem...czekałem na kuriera i wędka doszła.Ale doliczyli jakieś podatki 40zł..i kurierowi trzeba było zapłacić. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Doszedł i mój Teton 2-10. Małe nadlewki na 2 przelotkach, trochę dziwna ta chropowatość blanku na nie lakierowanej części, u nas takiego czegoś nie widziałem. Po zaimpregnowaniu korek ściemniał i już nie jest taki "pszczeli" Sprawdzimy go w praniu przy najbliższej okazji. Blank jest szybki, bałem się tego ze będzie niegasnący krowi ogon ( nie lubie) ale nie jest. Płynne piękne ugięcie. Wysyłany bardzo rozsądnie. Zero dopłaty vatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Doszedł i mój Teton 2-10. Małe nadlewki na 2 przelotkach, trochę dziwna ta chropowatość blanku na nie lakierowanej części, u nas takiego czegoś nie widziałem. Po zaimpregnowaniu korek ściemniał i już nie jest taki "pszczeli" Sprawdzimy go w praniu przy najbliższej okazji. Blank jest szybki, bałem się tego ze będzie niegasnący krowi ogon ( nie lubie) ale nie jest. Płynne piękne ugięcie. Wysyłany bardzo rozsądnie. Zero dopłaty vatu.Napisz jakie przynęty obsłuży...mam chęć na kolejnego tetona. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Pytanie do kupujących z dostawą przez FedEx. Wiem jaka jest deklaracja wartości wpisana- jest ok. Czy jak widzę że jest wędka już w Warszawie to mam coś sam z siebie FedEx przesyłać czy poprostu czekam na kuriera? Trochę sprzedający zbił mnie z tropu bo napisał żeby pomóc firmie FedEx w odprawie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaMój Teton TTC-632UL też szedł Fedexem. Po prostu przyjechał kurier i dostałem przesyłkę do ręki. Żadnych dodatkowych opłat nie było. Teraz jedzie do mnie TTC-662L, tym razem kurier DHL. Zobaczymy jak będzie, ale z tego co słyszałem przy DHL raczej się od cła nie wymigam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Do mnie dojechał TTS632UL FedEx-em dopłata 31 pln-ów. Dostawa nie terminowa, FedEx awizował na piątek dowiózł we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Wcześniej kupowany TTC-632UL przyjechał FedExem. Tym razem dojechał do mnie TTC-662L kurierem DHL. I znów bez opłat dodatkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi