Skocz do zawartości

Sprzęt Kuying - opinie

i_de

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jaki jest realny cw Tetona 2-10 w wersji cast?

Pociągnie 12-13g? Woblerki do 8/9 g i obrotówki roz. 3 (comet, aglia)?

Dzięki za pomoc

Przy bocznym troku z obciążeniem do 14 gram daje radę. Na większe woblerki i obrotówki 3 nie łowiłem. Może będę na rybach poza wodami PZW to sprawdzę.Na PZW nie mam jak, uszczęśliwili nas zakazem spinningu do maja.

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

A na szczupaka na lekko znajdzie się coś ciekawego z tej firmy? 

Kuying Superlite 2,58m c.w. 0.8-15g  - super  szybka szpada(takiej szukałem) spytaj hotpoint'a - też ma.

Całkiem inny niż Teton- droższy od niego ale i klasa wykonania wędki na wyższym poziomie.

https://www.youtube.com/watch?v=e81eLpW94d8&t=482s

https://www.youtube.com/watch?v=Sha6TTSfwPE&t=370s

występuje też w wersji castingowej

Pozdrawiam

​kesur

Edytowane przez kesur

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Dzięki za radę.

Napisał, że dolna sekcja 35$ + 22$ wysyłka lub sama dolna sekcja w tej samej cenie + cała nowa wędka i wysyłka free.

Samej sekcji się nie opłaca ponieważ z wysyłką wychodzi prawie tyle co nowa wędka.

Pisałem tam gdzie kupowałem tj. do sklepu "kuying Offical Store". Jest jeszcze "kuying Global Store" i się zastanawiam czy to faktycznie różni sprzedawcy czy ten sam sklep po dwoma nazwami, orientuje się ktoś?

Też przez przypadek złamałem dolnik w moim tetonie. Samej dolnej części nie opłacało się kupić więc kupiłem całą wędkę + dolną część z wysyłką za free. Nówka bez problemu poszła do ludzi po cenie zakupu a dolnik został u mnie i służy do dziś ;)

Ps. złamaną dolną sekcję oddałem tu na giełdzie za symboliczną "flaszkę" i powstała z niego fajna podlodówka w wersji cast ;)

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Tak się wypowiem o Tetonie 2-10 bo już trochę nim pomachałem. Kij jest świetny, ale najbardziej zadziwia mnie jego zapas. Opisany niby 2-10 i faktycznie z dołu zaczyna być dobrze od ok 3g łącznej pasy przynęty. Jeśli chodzi o górę rzucałem alga 1 (14g), Cannibalami 8cm + główka 10g (to łącznie jakieś 15g), meppsami nr3, nr4 i nr5. Nawet longiem 3. Fakt przy większej obrotowe czuć ten opór dość mocno, ale sporo też zależy od przełożenia w kołowrotku. Rzucałem też kilkoma przynętami ok 20g, tutaj już z lekkim zachowaniem ostrożności, na łódce daleko nie trzeba machać. Ale też patyk się nie złamał. Nie był to jednorazowy test, więc Teton na spokojnie daje radę.

Nie obawiam się przeciążeń, bo w razie złamania mam zapasową szczytówkę.

Edytowane przez Risso
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...