DawidW Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 na pewno sobie poradzi...bo łowiłem juz obrotówką nr 4 bez problemu to jest 12 g.... Dzięki, napisałem jeszcze prywatną wiadomość jak coś.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Poradzi, nie poradzi... nigdy brałem Tetona na pstrągi, nawet mi to do głowy nie przyszło. 40 cm okoń gnie kij po rękojeść, więc słabo widzę możliwość zatrzymania okazałego pstrąga przed ucieczką w zwalisko czy podmyte korzenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 szczupak 50cm wyjeżdża bez problemu...jest film jakie ryby na ten kij targają ..gosciu wyciąga metrowego suma..to o czy my mówimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 szczupak 50cm wyjeżdża bez problemu...jest film jakie ryby na ten kij targają ..gosciu wyciąga metrowego suma..to o czy my mówimyTo chyba inne tetony mamy. U mnie zapięty sum w Narwi (ok 65cm) powodował piękne wygięcie kija ale po samą rękojeść. Nie było to nawet śladem komfortu, tak samo jak obrotówka numer 4... Nie wiem, dla mnie to obrót 4 to na kije szczupakowe a nie nie do tetona Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam 3 kije Kuyinga, już po ilośći można wywnioskować że jestem mega zadowolony. Posiadam:Superlite 2,58 w wersji spin SAS 862 i 2 Leadershipy też w spinach : LSS 732L 2,19m 1,8-7g i LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g. Mogę udzielić info odnośnie tych zacnych patyków. pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Coś więcej o LSS 732L 2,19m 1,8-7g ......?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Oglądaliście dokładnie wkłady przelotek w waszych kuyingach? U mnie w Tetonie 2 największe z napisem fuji mają wyraźnie inną barwę od pozostałych, po zatym jak się ściąga przynętę to czuć że gładkości tam niema takiej jak na fuji przystało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 W moim tetonie wizualnie niczym się przelotki nie różnią. Co do gładkości to nie wiem, bo wędka wody jeszcze nie widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Sprawdź pod światło czy największe nie mają czasem granatowego odcienia coś jak alconite a pozostałe są wyraźnie brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Coś więcej o LSS 732L 2,19m 1,8-7g ......?.Mocny sprężysty kij dobrze opisany, ja używam go do pstrąga na mniejsze rzeki rzuca wszystkim od małych 1 g jigów do wahadełek 7-8 g obrotówki do rozm 3 , woblery pstragowe też ogarnia tak do 7cm, super jakość wykonania, osprzęt fuji wyglada extra przebija wiele kijów z pracowni. Sprawia wrazenie wędki nie do złamania! Polecam! Wysłane z mojego Active przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Filmik pokazuje wygląd kijków Kuyinga z serii Leadershiphttps://www.youtube.com/watch?v=4Mp0OmHGzL4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) Mocny sprężysty kij dobrze opisany, ja używam go do pstrąga na mniejsze rzeki rzuca wszystkim od małych 1 g jigów do wahadełek 7-8 g obrotówki do rozm 3 , woblery pstragowe też ogarnia tak do 7cm, super jakość wykonania, osprzęt fuji wyglada extra przebija wiele kijów z pracowni. Sprawia wrazenie wędki nie do złamania! Polecam! Wysłane z mojego Active przy użyciu TapatalkaCieszymy się razem z Tobą tym szczęściem Pozostanę jednak przy łowieniu tymi przebitymi i gorszymi kijami z pracowni. Edytowane 4 Lutego 2020 przez nyny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Też sie kolego cieszę że stać cie na kijki z pracowni, mnie też, w tym wątku jednak dyskutujemy chyba i przekazujemy opinie i informacje o sprzęcie malezyjskiego Kuyinga a nie o tym na co łowi i lubi kolega Przemek, pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Wygląda obłędnie ,..i coś mnie kusi.........w mordę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Mam 3 kije Kuyinga, już po ilośći można wywnioskować że jestem mega zadowolony. Posiadam:Superlite 2,58 w wersji spin SAS 862 i 2 Leadershipy też w spinach : LSS 732L 2,19m 1,8-7g i LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g. Mogę udzielić info odnośnie tych zacnych patyków. pzdrwCzy mógłbym prosić kolegę o kilka słów komentarza n/t modelu LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Mam tetona. Chętnie poczytam też o innych Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Czy mógłbym prosić kolegę o kilka słów komentarza n/t modelu LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5gTen kij jest dużo mocniejszy od 1-7, wędka ma mocny dolnik tak do 2/3 długości i bardziej uginającą się szczytową część (tak jak w delikatniejszym modelu zreszą też) . Całość jest jednak dość sprężysta rezonansowa. Moim zdaniem niedoszacowany. Moim zdaniem powinien byc opisany 5-20. Ja kupiłem go z myślą o pstrągach jednak okazał się przymocny na moje delikatne pstragowanie małymi przynętami (jigi, gumki) Używam go na sandacze i szczupaki z łódki na lekko tzn rzucam główkami w zakresie 3,5-15 g. Najczęściej Bardzo dobre czucie brań i ładnie się gnie przy dużych rybach. Wyholował 2 szczupy ok 90 bez zaająknięcia. Bardzo przyjemny w łowieniu, dobrze leci z niego plecionka ma fajne przelotki, skleiłem go z Daiwą 2500. Po doświadczeniach na łódce sprzedałem dotychczasowy droższy kij znanej i cenionej marki. Polecam szybko przychodzi z Ali koszt to chyba coś około 400 zł, mi nic niedoliczyli za żaden z kijków które kupiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Ten kij jest dużo mocniejszy od 1-7, wędka ma mocny dolnik tak do 2/3 długości i bardziej uginającą się szczytową część (tak jak w delikatniejszym modelu zreszą też) . Całość jest jednak dość sprężysta rezonansowa. Moim zdaniem niedoszacowany. Moim zdaniem powinien byc opisany 5-20. Ja kupiłem go z myślą o pstrągach jednak okazał się przymocny na moje delikatne pstragowanie małymi przynętami (jigi, gumki) Używam go na sandacze i szczupaki z łódki na lekko tzn rzucam główkami w zakresie 3,5-15 g. Najczęściej Bardzo dobre czucie brań i ładnie się gnie przy dużych rybach. Wyholował 2 szczupy ok 90 bez zaająknięcia. Bardzo przyjemny w łowieniu, dobrze leci z niego plecionka ma fajne przelotki, skleiłem go z Daiwą 2500. Po doświadczeniach na łódce sprzedałem dotychczasowy droższy kij znanej i cenionej marki. Polecam szybko przychodzi z Ali koszt to chyba coś około 400 zł, mi nic niedoliczyli za żaden z kijków które kupiłem.Dziękuję za rzeczowy opis !.Liczyłem jednak że będzie to patyk bardziej subtelny, obsługujący maksymalnie właśnie owe 10-12g.Zapas mocy o którym piszesz (20g) to już inna liga w stosunku do oczekiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 No właśnie ja najczęściej łowię główkami o masie 8-12 ale jeśli dodasz do tego wagę gumy to podejdzie razem pod te 15-20 gram, pzdrw Wysłane z mojego Active przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 ktoś to ściąga do kraju bo nigdy nie zamawiałem przez ali....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Też sie kolego cieszę że stać cie na kijki z pracowni, mnie też, w tym wątku jednak dyskutujemy chyba i przekazujemy opinie i informacje o sprzęcie malezyjskiego Kuyinga a nie o tym na co łowi i lubi kolega Przemek, pzdrwKwestii co na kogo stać nikt nie poruszał poza Tobą.Tak samo jak niepotrzebne było wtrącenie o kijach z pracowni przez Ciebie, a tylko przytoczone przeze mnie. Opinii w tym żadnej nie było, bo jakby taka miała być to byłoby inaczej napisane, niż w zacytowanym przeze mnie poście. To na co ja łowię to już kompletnie nie ma znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Mam 3 kije Kuyinga, już po ilośći można wywnioskować że jestem mega zadowolony. Posiadam:Superlite 2,58 w wersji spin SAS 862 i 2 Leadershipy też w spinach : LSS 732L 2,19m 1,8-7g i LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g. Mogę udzielić info odnośnie tych zacnych patyków. pzdrwO tym superlite jeszcze coś napisz jak chwilę znajdziesz. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 To są naprawdę dobre kije, ale kwota około 400 zł. pozwala na zakup nie gorszego kija w kraju i z gwarancją ... I dlatego popularnością cieszą się raczej budżetowe wersje. Osobiście posiadam casta i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Sprawdź pod światło czy największe nie mają czasem granatowego odcienia coś jak alconite a pozostałe są wyraźnie brązowe.Obejrzałem dokładnie z każdej strony ze światłem i pod światło. 2 pierwsze przelotki niczym się nie różnią(poza rozmiarem ) od pozostalych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 O tym superlite jeszcze coś napisz jak chwilę znajdziesz. Wędka superlite jest dobrze opisana jeśli chodzi o moc i ciężąr wyrzutu. Niewiem co miałyby tylko oznaczać litery MH w opisie napewno nie medium heavy, to wędka L lub ML. Jest to lekka wędka na sucho sztywnawa (wysoki moduł), lecz pod małymi nawet przynętami ślicznie się ładuje. Moim zdaniem to super wędeczka na jazie i klenie( choć dla niektórych preferujących długie kije może być przykrótka). Pięknie rzuca małymi woblerkami ,jigami ,mniejszymi wahadełkami czy wirówkami. Próbowałem ją także na pstrągach, sprawdza się extra na średnich i większych rzekach( z racji na długość, choć niektórzy i w krzakach też łowią dłuższymi kijkami). Wykonanie nie jest już takie wow jak w leadershipach choć też jest to ładna wędka.uchwyt kołowrotka zwykły Fuji a nie specjalny custom robiony dla kujinga .Ja mam wersję starszą z oliwkowo złotymi akcentami i pasiastą szorstkawą rękojeścią jak w niektórych tetonach. Nowsza wersja (widziana u kolegi na żywo) z różowymi ringami i czarną piankową rękojeścią wygląda moim zdaniem lepiej. pzdrw polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi