Skocz do zawartości

Sprzęt Kuying - opinie

i_de

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

ktoś to ściąga do kraju bo nigdy nie zamawiałem przez ali....?

Zamówisz raz to bedziesz zamawiał ciągle jakies duperele :D 

Ja sie całkowicie przestawiłem na sprzet z Aliexpress, wedka, multik, przynety, przypony :D 

Samo zamawianie to nic trudnego, strona jest dośc intiucyjna, ja zamawiałem niedawno tetona i przyszedł po 3 tygodniach bez dodatkowych opłat.

• 8 miesięcy temu...

Panowie, odkopuje. Przymierzam się do kupna TTS622SUL, czyli kijaszka do 3g, w związku z tym kilka pytań do użytkowników; jak wygląda górna granica CW, czułość przy jigowaniu najmniejszymi gumkami na czeburaszkach 1-2g, obrotówki 00? Moze UL będzie bardziej "uniwersalny" jeśli chodzi o małe/mikro przynęty?

Z góry dzięki,
Bartek 

A dlaczego polecasz koledze kija o całkiem innej charakterystyce? Sprawdziłeś o co pytał? Jeden to wklejka pod jigi a drugi to kil pod wobki.

Przyznam, że mnie trochę zaskoczyłeś z tą wklejką :blink:  Machałem Tetonem do 4 g jak i Parabellum i jakoś SG bardziej przypadł mi do gustu. 

teton to taka odkryta perełka...i to naprawdę doooobry kij...

Dokładnie, posiadam dwa modele i gdyby na blanku był napis innej znanej marki to kijek kosztowałby pewnie z dwa razy więcej.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neronhell
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Panowie, odkopuje. Przymierzam się do kupna TTS622SUL, czyli kijaszka do 3g, w związku z tym kilka pytań do użytkowników; jak wygląda górna granica CW, czułość przy jigowaniu najmniejszymi gumkami na czeburaszkach 1-2g, obrotówki 00? Moze UL będzie bardziej "uniwersalny" jeśli chodzi o małe/mikro przynęty?

Z góry dzięki,

Bartek

Mam tego tetona i trochę już nim pobawiłem. Nie jest to demon szybkości jednak mimo że lubię superszybkie kosy to i tak go polubiłem. Kijek raczej dobrze opisany przy 1-2 gr+ tanta gumki 2 cale daje radę. 2 gr czeburaszka to chyba taki złoty środek dla niego, w którym dobrze czuć opad i można zagrać dość agresywnie gumką. Na 1 gr opad już nie tak fajnie wyczuwalny a na 3gr zaczyna brakować mu mocy do agresywniejszej gry. Obrotówki 00-1 z P21 jest spoko tak samo z woblerami, jak yo-zuri beans czy P21 cheerful 34/40. Kijek czuły fajnie przenosi na łapę i mimo że to nie wklejka to szczytówka też fajnie pokazuje brania. Chyba mój ulubiony kijek, jeśli chodzi o zabawę z z mniejszymi okoniami. Edytowane przez Slig

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Mam tego tetona i trochę już nim pobawiłem. Nie jest to demon szybkości jednak mimo że lubię superszybkie kosy to i tak go polubiłem. Kijek raczej dobrze opisany przy 1-2 gr+ tanta gumki 2 cale daje radę. 2 gr czeburaszka to chyba taki złoty środek dla niego, w którym dobrze czuć opad i można zagrać dość agresywnie gumką. Na 1 gr opad już nie tak fajnie wyczuwalny a na 3gr zaczyna brakować mu mocy do agresywniejszej gry. Obrotówki 00-1 z P21 jest spoko tak samo z woblerami, jak yo-zuri beans czy P21 cheerful 34/40. Kijek czuły fajnie przenosi na łapę i mimo że to nie wklejka to szczytówka też fajnie pokazuje brania. Chyba mój ulubiony kijek, jeśli chodzi o zabawę z z mniejszymi okoniami.

Cześć,

czyli na lowienie bialorybu z brzegu bys tego kijka nie polecil?

1g glowka/czeburaszka laduje sie na jakas zadawalajaca odleglosc?

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Hejka Czy ta wersja Tetona 198cm 2-10. Pociągnie pstragowe woblery 5-6cm w rzeczce o małym uciagu i nie polegnie z pstragiem 40+ ? Bo widze tu wypowiedzi ze kij spokojnie rzuca większa gramaturami niz jest w opisie ale również opinie ze dużego pstraga tym kijem nie zatrzymam

Hejka Czy ta wersja Tetona 198cm 2-10. Pociągnie pstragowe woblery 5-6cm w rzeczce o małym uciagu i nie polegnie z pstragiem 40+ ? Bo widze tu wypowiedzi ze kij spokojnie rzuca większa gramaturami niz jest w opisie ale również opinie ze dużego pstraga tym kijem nie zatrzymam

To zależy jakiej techniki będziesz używał. Twicha raczej tak ale nie pod prąd. Kij ma zapas mocy ale przy pstrągach może byc problem jak będzie mało miejsca. Mam go już parę sezonow i największa ryba to szczupak 88 cm ale to nie pstrąg w rzece. Ja bym szukał czegoś do 15g. Nie zmienia to faktu że warto mieć ten kij pod lżejsze przynęty.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka