Skocz do zawartości

ICAST 2015

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.icastfishing.org/icast-2015-highlights/icast-2015-new-product-showcase-winners/

Zupełnie bez echa przeszły na najlepszym forum w Polsce, tegoroczne lipcowe targi sprzętowe. Nie tylko największe, także najważniejsze, trendsetterskie również ..

Niezainteresowanym bliżej , sprzętowym abnegatom,  z prawdziwym smutkiem doniosę,  że Beastmaster znów nie wygrał.. :o Ale też nie przegrał .. bo nie było na szczęście takiej takiej kategorii .. :)

Ofertę StC znam na wylot. Jednak pojawienie się pośród najlepszych Best of Show muchówki Mojo Bass Fly, jest dla mnie całkowitym zaskoczeniem. Nie widziałem, w ręku nie miałem.. nawet nie wiedziałem o jej istnieniu :blush: Może ktoś z zainteresowanych wie więcej ?

• Like 2

Przejrzałem ......, podobnie jak Andrzej skupiając się na "muchowcach". Bardzo ładniusi nowy Naultilus X, a najbardzej cieszy, że w szerokim asortymencie rozmiarów, od słodkowodnych do solankowych. Ta rama na bazie wielkiego "X" to chyba kopia patentu Loopa z jego wielkim "L". Drobne teoretyczne wątpliwości budzi jego potencjalna "linkoczepliwość" , ale w praktyce może się to okazać złudne. Nie wiem na ile to miarodajne, ale w jednym ze sklepów widziałem już cenę 275 $ za małe modele. Zapewne od stycznia zastąpi model FWX, który chyba do najbardziej udanych nie należy..., choć to opinia tylko zasłyszana. O zwycięskiej muchówce St Croix pierwszy raz usłyszałem.