Nozo Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Witam szukam multiplikatora niskoprofilowego za cene do 400 zl chcialbym poradzic sie doswiadczonych kolegow z forum . Ogolnie posiadam juz kij 195 cm cw 20-70 g i multiplikator golden bella ale multiplikator mi nie odpowiada z wielu wzgledow . multiplikator ma suzyc do obslugiwania przynet takich jak slider 10 f/s fatso 10 f/s czy sweeler 14 na lince 0.20 , rozgladalem sie za wieloma multikami i czytalem sporo tematow na forum ale nic nie wybralem konkretnego ogolnie mysle nad zakupem okuma tormenta , okuma citrix, okuma calera czy tez okuma cerros prosil bym was o pomoc czy ktos moze ma ktorys z tych multiplikatorow i mogl bym cos powiedziec o nich lub dac przyklad fajnego multiplikatorka wytrzymalego . Nieukrywam ze w okumie kreci mnie te 5 lat gwarancji gdyz po wyzej wspomnianym goldenie zawiodlem sie gdy po kilku rzutach sie popsol a nie mialem na niego zadnej gwarancji poniewaz kupilem uzywany ; ) . przepraszam za pismo ale nie moge uzywac znakow polskich na niemieckim laptopie . Z gory dziekuje za kazda wypowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Cześć Patryk, moim zdaniem lepiej się rozejrzeć za jakąś sprawdzoną używką na giełdzie niż kupić któryś z w/w pod spore jerki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 siemka Masz tu forum b.dobry tylko dorzuć 150 zł albo potarguj http://jerkbait.pl/topic/62763-daiwa-tatula-100xsl-typ-r-nowa/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 gdybyś czytał forum to wszystko byłoby jasne.napiszę krótko-zapomnij o okumach kup shimano citica 201e lub curado g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wienio34 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Kolego powyżej ma racje dołóż 100-wke i poszukaj sprawdzonej konstrukcji na giełdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozo Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 dzieki koledzy a macie cos jeszcze godnego polecenia nawet uzywanego z dobrego zrodla ? ta citica bardzo fajna ale nie sta mnie jak narazie bo cene widze 600 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 bądź cierpliwy,szukaj aż znajdziesz.używkę trafisz za 3-4stówki.poczytaj trochę też o abu rewo.mi nie specjalnie przypadły do gustu ale to także sprawdzone konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 gdybyś czytał forum to wszystko byłoby jasne.napiszę krótko-zapomnij o okumach kup shimano citica 201e lub curado g.Okuma VS podobno daje radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Może namierzysz gdzieś Daiwę rojo? MI się tym świetnie rzuca.STX też spoko - mój pierwszy, na nim się uczyłem i sentyment pewnie zostanie. Polecam.Oba multiki dzielnie znoszą cięższe przynęty.Chłopaki polecają tatulę - masz oddzielny wątek o niej.Typ R powinien ogarnąć Twoje przynęty. Choć przełożenie wysokie. I cena. Napisałeś że niskoprofilowy chcesz.Ja dziś dostałem swój pierwszy okrąglak - bałem się bo w wielu opiniach nie leży tak dobrze ja niski.Tym bardziej przy dłoni niewielkiej.Na sucho super leży. Jeżeli masz możliwość weź do ręki od kogoś. Edit:Okuma VS - podobno gdzieś na forum jest parę słów o nim. Coś było o długości rzutów - ....że super Edytowane 4 Września 2015 przez Drac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 W istocie. to moim zdaniem zapomniany i mocno niedoceniany multik. a można go wyrwać w baaaardzo rozsądnych pieniadzach.... np za połowę budżetu któym kolega dysponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Kolego odłóż parę groszy i czekaj na okazje. Polecam Shimano Metanium mg 7 , zamiata aż miło, Shimano Curado 201e7 ten na pewno by spełnił Twoje oczekiwania 20 70 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Moja rada. Nie idź w Tatulę Typr-R. To wdzięczny multik, ale u mnie robi na kiju do 28 g i świetnie się sprawdza. Pewnie, można więcej, ale przegrał walkę z Procasterem na jednuncjowym Batsonie. Dla mnie Tatula Type-r to multik klasy M, do żadnych jerków przeznaczać jej nie będę. Szkoda go do tych poruczeń. Poczekaj kolego na jakieś ABU, albo Shimano używki.Daiwa, oprócz Procastera (ciężko go już dostać) jest droższa. No cóż, jest parę amerykańskich konstrukcji, ale nie sądzę, abyś chciał spróbować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Nieukrywam ze w okumie kreci mnie te 5 lat gwarancjiUwierz mi, że znacznie lepiej kupić sprawdzony multik bez gwarancji niż nowy z 5-cio letnią, bo w serwisie potrafią trzymać młynek po kilka miesięcy - a sezon w tym czasie ucieka. A czasem nawet jak wróci z serwisu to i tak nienaprawiony.A przy okazji: http://olx.pl/oferta/kolowrotek-multiplikator-okuma-vs-200lx-CID767-IDauzTt.html(tak, mój) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozo Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 dzieki koledzy pozostalo mi poszukac uzywki z wyzej wymienionych z dobrego zrodelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 O tej okumie też czytałem dobre opinie podczas poszukiwań.Po nieudanej przygodzie z stxem, odebrałem właśnie swój pierwszy multik. Procaster rojo. Testy od poniedziałku Na innym forum jest curado, scorpion i sx w Twoim budżecie, sam brałem je pod uwagę. ps. jest jakaś strona www gdzie mogę sprawdzić wymiary łoźysk w moim kołowrotku ? 3 zmierzyłem podczas smarowania, 4 nie jestem pewien, chyba coś źle zmierzyłem, a do piątego nie chciało mi się już dobierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 A co było nie tak z STX bo dla mnie multik pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Może nie doprecyzowałem. Dla mnie też i kiedyś jeszcze sobie go sprawię jeśli pójdę w casting (czego się obawiam ) Egzemplarz, który kupiłem był niekompletny, czego bardzo żałuję, bo w łapce leżał mi lepiej niż procaster. http://jerkbait.pl/topic/62226-revo-stx-2gen-pytanie-laika/#entry1725976 Edytowane 5 Września 2015 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Witam.Zycze pomyslnosci w poszukiwaniach napewno znajdziesz dobra maszynkę za te pieniądze ,nie zapomnij zwrócić uwagi na przełożenie bo jak kupisz tatule z przełożeniem takim jak z pierwszych postów to nie za bardzo spełni sie do twoich szczupakowych oczekiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozo Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Thug na jakim forum jest to curdado i scorpionek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 okuma vs to chyba wyjątek w który można by się zaopatrzyć,ale mimo wszystko lepiej się ze słabszych marek wyleczyć i pójść w konkrety.jeśli ci pomoże to zwróć uwagę że citica ma trochę mniejsze przełożenie niż curado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam, chciałbym nabyć w najbliższych dniach multik, w mojej klasie cenowej znalazłem 2 w tej samej cenie, do wyboru mam abu garcia orra sx lub dam quick effzett baitcasting. O multik dam`a nie znalazłem żadnej opinii ale ciekawie się prezentuje. Oba q cenie 400 zł. Nie chce pchać się w używki. Przyjęty do 50 g max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Jak nie używka to Abu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Nikt nie miał kontaktu z D.A.M.em ?? Nie wiem czy zaryzykować nowość ? Czy wejść w sprawdzona firmę. Nie wiem jak ORRA się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Orra sx zdecydowanie. Dam kreci dość płynnie ale sprawia wrażenie wydmuszki . A orra to sprawdzona konstrukcja i na początek bardzo dobra propozycja z magnetykiem . 400 zł za nówke też wydaje się przyzwoite Edytowane 8 Września 2015 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Dzięki za radę na pleciona.pl jest ORRA w promocji za 399 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi