Snufkin Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Silniczek z mikrofalówki jest za wolny jak dla mnie. Ja sprawdzałem już silniczki z odtwarzacza VHS, drukarka, xero. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Czy ma ktoś konkretny pomysł czym można by zastąpić profile bazowe od Power Wrappera? Zależy mi najbardziej na mocowaniu na tym Rod Standów i Suportu. A może można gdzieś w Polsce zakupić podobny profil i nie czekać na niego i nie płacić za cło itp.? http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Parts/Power-Wrapper- 4-Aluminum-Base http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Parts/Power-Wrapper- Rod-Stand-w-Rollerspozdrawiamkesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ja sam klecilem swoj rodwraper, czesc elementow zostalo zaadaptowanych z elementow roznistych. Profil-podstawe zrobilem z gotowych profili aluminiowych, ktore kupilem w specjalistycznym sklepie z wyrobami z metali niezelaznych (przy okazji monzna sie tam zaopatrzyc w blache mosiezna - wiadomo do czego ) Czesc elementow i od tego sie nie ucieknie trzeba kupic konkretnie do tego przeznaczonych - np. imadlo, ktore jest szczegolnej konstr, albo naciag do nici... Uklad kolek prowadzacych trzeba zrobic samemu bo inaczej sie robota nie oplaca - lepiej kupic gotowca. I tak z perspektywy czasu jestem pewien, ze lepiej bym zrobil, gdybym nabyl cos takiegoWowczas mozna bylo podobnego Flexcoata trafic ponizej 200$. Co, jak, dlaczego...no to chyba tylko zdjecia moga wyjasnic..moge podpowiedziec, ze problemy byly roznorakie, od skonstr. odpowiedniego przelozenia, dajacego odp. ilosc obr/ min....do ustawienia machiny w 1 linii.Oczywiscie wszystko mozna kupic, tylko wowczas chyba lepiej sie rozejrzec za niedrogim gotowym urzadzeniem. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Od jakiegoś czasu zbieram się do zmontowania pierwszego kija i już jakieś próby miałem lecz brakuje mi jednej niezbędnej rzeczy a mianowicie suszarki do omotek.Próbowałem zrobić lakierowanie bez niej-na starej części-lecz efekt wykończenia jest wysoce niezadowalający.Znalazłem silniczek lecz ma tylko pięć obrotów na minutę i myślę,że to stanowczo za mało ale oczywiście mogę być w błędzie.Czy ktoś z Was ma namiar na jakiś sklep gdzie można dostać silniczek zasilany bezpośrednio z sieci,który kręci się na jakieś 20/25 obrotów na minutę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 W tym wątku masz trochę o silniczkach: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=276031 msg_276031 20/25 obrotów na minutę może być trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Do suszenia taka prędkość w zupełności wystarcza.Co innego lakierowanie - ja potrzebuję do tego prędkości 15-20 rpm. Większej raczej nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 25 obrotów na minute to zdecydowanie za dużo. twój silniczek będzie w sam razpozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Dzięki za odpowiedzi Widzę,że w błędnym przeświadczeniu byłem.Idealnym rozwiązaniem byłoby kupienie silniczka który ma regulację obrotów i miałem jednego jegomościa na allegro który miał taki silnik lecz przepadł.Pozostaje szukać dalej albo złożyć dwa urządzenia-jedno do suszenia a drugie do lakierowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Tak, regulacja prędkości to świetne rozwiązanie, bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Dziękuje bardzo,pozostaje zamówić i kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Do suszenia taka prędkość w zupełności wystarcza.Co innego lakierowanie - ja potrzebuję do tego prędkości 15-20 rpm. Większej raczej nie polecam. Koledzy, są różne szkoły lakierowania, w tym i lakierowanie BEZ użycia silnika wolnoobrotowego. Kwestia odpowiednio cienkiej warstwy i umiejętnym rozłożeniu żywicy na omotce. Niektórzy twierdzą, że bez silnika omotka wychodzi ładniejsza. Podczas żelowania bez silnika nie działa nań siła odśrodkowa toteż omotki nie są „baryłowate”. Jak dla mnie rzecz gustu, więc bez dyskusji. pozdr.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Ze szkołami lakierowania nie dyskutuję, ale… siła odśrodkowa przy kilku rpm, jaka działa na pół milimetrową warstwę lakieru?... raczej pomijalna, w przeciwieństwie do grawitacji. Na płaskiej, nieruchomej powierzchni rozsmarowany lakier też ma tendencję do „zbiegania się”, a to, jak bardzo do tego „dąży” zależy od typu lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Mam dwa 20 i 10 0b/min na 220V z sieci ,chodzą po naście godzin ok 25zł, polecam http://www.discotech.pl/strona.php?lang=pol&dane=synchro Pozdro Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 jestem na etapie projektu takiej maszyny prosze o zdjecia waszych wynalazkow , bedzie mi to napeweno bardzo pomocne z góry dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 hej Panowie czemu nie chcecie sie podzielic waszymi patentami? mam problem ze znalezieniem nisko obrotowego silniczka do wrapping m. na 230v zato znalzazłem taki o to fajny silnicze do szuszarki, czekam na paczke moze http://allegro.pl/silnik-do-kuli-lustrzanej-do-2kg-kula-mm3p -i1905355698.html mysle ze na poczatek wykonam prosta hand/power wrapper cos takiego jak na zdjeciu powyżej . jednym z problemow jest regulacja obrotow , potrzebny byl by mi potencjometr , najlepeiej sterowany noga dokladnie taki jak w maszynie do szycia .nie moge tego nigdzie dostac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 ja do suszarki zakupiłem taki silniczek http://allegro.pl/silnik-10-obrot-min-230-volt-prosto-z-siec i-i1915140584.html natomiast omotki puki co kręcę ręcznie, ale zima idzie więc wrapping machine jakieś powstanie, w planach mam silnik od maszyny do szycia z pedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 A ja suszarkę kupiłem od Mekamila za śmieszne pieniądze (z działu K/S) z tego co kojarzeę 17 obr/min. Zgodnie z sugestiami kolegów z forum dwie warstwy lakieru I aby pokryć omotkę II na drugi dzień i ślwka się nie zrobiła (ale dopiero w temacie RB raczkuję) Co do Wrapping machine też kombinowałem z jakimiś silniczkami itp. Na początek w zupełności wystarczy prosty ręczny wraper (mi w każdym razie wystarczył) Warto dokupić coś takiego do regulacji napięcia nici (do tego doszedłem po kilku nieudanych próbach z naciągiem) http://fishingrod.pl/nici-i-akcesoria/napinacz-nici-flexcoat .html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 chej znalazlem ciekawa oferte na ebau http://www.ebay.com/itm/6-QUALITY-SEWING-MACHINE-MOTOR-220v- INTERNATIONAL-/320789355147?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=i tem4ab0891a8b zestawy do budowy wrapping machine a wlasciwie do budowy maszynki do lakierowania i suszenia sterownej pedalem! W pl tez mozna to kupic ale miysle ze drogo nowy pedal do sterowania maszyna do szycia to cos kolo 100zł+kabel+silnik 120zl Ma tez kuleczka lozyskowane i zwykle do rolkowych podporek, glowice do mocowania oraz gotowe power i hand wrapper ,suszarki , typ jest rzeczowy i proponuje zbiorcza wysylke w super cenie, przystosowane do naszego zasilania i wejscia sieciowego calos kolo 130-140usd z paypalm za 6 kpletow ! wiec koszt symboliczny naprawde (zobaczymy co z clem ale moze uda sie pogadac z panem sprzedawca.... ) wiec panowie szukam 5ciu ewentualnie 4 dwa kpl sam zagospodaruje. dadatkowao zanabede sobie koleczka łożyskowane i suszare. prosze wpisywac sie tutaj , jestem sklonny zorganzowac wszystko od strony technicznej , łacznie z odbiorem w uzedzie celnym i przeslania dalej do odbiorcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Witam wszystkich! Może komuś przyda się namiar na silnik 3-12V, 9,5 obr/min do stojaczka. http://allegro.pl/silnik-elektryczny-z-przekladnia-nowy-okaz ja-i2170018304.html Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 No i pięknie, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 witam,mam taki oto problem: mam to: chdzi mi o tależ, z koncówką pasującą na mój silnik,gdzie mogę coś takiego kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 dodam że już coś czeka żeby sę pokręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 W moim przypadku byla to czesc z meccano - dokladniej 19b: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=meccano+19b&_sacat =0&_dmpt=UK_Construction_Toys_Kits&_odkw=meccano& ;_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Dzięki Krystian,ciekawe czy na allegro znajdę... pozdro.Wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Wiele z nich sle tez do Polski: http://www.ebay.pl/sch/i.html?rt=nc&_nkw=meccano%2019b&a mp;_fln=1&_trksid=p3286.c0.m283 Moze cos wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi