Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Jakiś czas temu , po latach rozłąki , trafiło w moje ręce małe co nieco z tegorocznej oferty Pacific Bay . Korki, uchwyty , przelotki muchowe ,nici itp . I miło mnie zaskoczył ten zakup ..Nie jest to może top topów , i rodbuildingowy nuworysz może kręcić nosem . Myślę jednak że przystępność cenowa , rozmiary oferty i niezła w sumie jakość , mogłyby wnieść nieco świeżości i odmienności . Osłabić monokulturę Fuji .. Choć to też China..Chyba tylko gwożdzie papowe nie mają naciągniętych ślepiów..Jest też doskonała kolekcja wrappers & dryers ( nieslangowo ; maszyna do robienia i suszenia omotek i innych thread'ów). Bardzo jestem zadowolony z nici , z Rodsmith . Nie gubią pod lakierem koloru , nie kurczą się nieprzewidywalnie . Na Gudebrodach parę niespodzianek mnie trafiło , co dało asumpt do poszukiwań . A metalic wprost się jarzy ..A już dla fanów flyfishing rod's eldorado prawdziwe ..Jest w tym osprzęcie nieco nieco radości , koloru , takiego poczucia luzu ..Trochę mniej na klęczkach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 No właście, PacBay jakby znikał z rynku ostatnimi czasy... chyba konkurencja w postaci Amtaka i Batsona robi swoje... Sławku, czy dobrze zrozumiałem że ściągałeś / ściągnąłeś wrappera z PB ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Nie . Jadę na starych klekotach . Ale Deluxe Chuck zawładnął moją wyobrażnią . Ma cechy trwałości i styl . Zona by mi też nie dokuczała , może by mnie nawet do kuchni wpuściła .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam,rodbuilding-em interesuję się już od dłuższego czasu i lepiej nie mogłem trafić-jerkbait.pl jest no.1 wsród polskich stron www i tu mam prośbę do starych wyjadaczy.Jak w temacie,buduje wrapping machine,podpowie ktoś jaki silnik najlepiej by się do tego nadawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Polecam użycie zasilacza kolejki z regulatorem. W zależności od przełożenia można sobie płynnie regulować obroty od kilku do kilkudziesięciu oraz kierunek obrotów, a wydatek rzedu 20zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Tu jest sporo do obejęnia. Do poczytania też sporo. http://www.rodbuilding.org/photopost/showgallery.php/cat/508 /page/1/perpage/12/what/allfieldsWiększość to w miarę profesjonalnie zrobione sprzęty, ale proste domowe pomysły też są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Cyżby wszyscy kręcili wędki na kartonowych pudełkach??? To jak zbuduje porządnie swoją maszyne to ją Wam pokaże na forum.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ja kupowałem silnik na allegro (sa dostępne 5; 10; 15 itp obrotów)szkielet to pozioma 2 metrowa deska + 4 podpórki na blank + urządzenie do kontroli naciągu-Thread Tension Device.Wszystko składane, prosta tania konstrukcja.Zajrzyj tu: http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Parts PS. @modesty wand czekamy niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 A od maszyny do szycia chyba byłby najlepszy na pedał regulowane obroty.Takie coś właśnie majstruję.Jak zrealizuje wstawię foto może i z wędką własnej koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoL Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 z silniczkami raczej nie ma problemu, np. Silnik z przekładnią 36 obr/min, 1,4 kg.cm,12 V wystarczy dołączyć potencjometr i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 W silniku od maszyny do szycia masz potencjometr w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoL Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 jeśli ma się do rozebrania maszynę do szycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam! chce zrobić maszynkę do lakierowania omotek...chciałbym prosić o wskazówki dotyczące silniczka....jaki silniczek się nadaje....skąd można go adoptować....????? i ile obrotów na minutę powinno być przy lakierowaniu( 10-15obr/min. ????) ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Silnik 20 obrotów / min. 230 Volt prosto z sieciallegro-27zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 dobry człowieku czy mógłbyś podesłac mi link bo dużo jest tego na allegro i nie wiem do końca o którym mówisz...???? czy do niego można podłączyć jakiś potęcjometr żeby regulowac obroty...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 http://aukcjewp.wp.pl/silnik-20-obrotow-min-230-volt-prosto- z-sieci-i1456791052.htmlnie wiem czy można podłączyć do niego jakiś regulator, mi przy mojej maszynie do suszenia omotek sprawdziło się 20 obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 @mi106 powiem tak - jak możesz to wstrzymaj się jeszcze ze dwa tygodnie nie mogę powiedzieć nic więcej w tej chwili - ale warto poczekać moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Wielkie dzięki!!!!! o coś takiego mi chodziło....skoro Tobie ta prędkośc wystarczy to i ja na tym poprzestane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 hmmmmm....może się wstrzymam skoro tak mówisz...w sumie mi się nie spieszy a i tak nie mam jeszcze całej reszty do tej maszynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Moim zdaniem - jak możesz, to poczekaj Za ok 2 tyg będzie jasne dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 KLIKNIJMoże z profesjonalizmem nie ma to za wiele wspólnego, ale na początek może w jakimś stopniu pomoże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja wybebeszyłem silniczek ze starej kuchenki mirkofalowej Ma chyba 5 albo 6 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Koledzy mam pytanie czy 20 obrotów bedzie ok do lakierowania czy lepiej coś wolniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja lakierowałem na 20 obrotach i było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snufkin Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam ja jeszcze zbieram park maszynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi