atomic Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Cześć, Potrzebuję Waszej rady Chciałbym zrobić taki zestaw pod szczupaka, który będzie odzwierciedlać mój stary spinningowy, coś w granicach 5-25g Tylko mam 2 milutki: Abu Revo LT Shimano chronarch 201e7 z plecionką ok 30 lbs Który z nich wybrać? Lepszy wydaje się abu, ale tam mam cieniutka żyłkę na pstrąga i musiałbym przewijać gdy będę polować na szczupaka. Jakbyście to rozwiązali? Jeszcze mam pytanie o kija. Głównie miałby być do woblerow i blach, ale żeby też jakoś nim gumę poprowadzić, czyli jaką powienien mieć akcje? Ugięcie na pewno progresywne, a akcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Chronarch jednak bardziej pasuje choć możesz mieć problem z zejściem na 5g (polujesz na szczupaka z pięciogramowymi przynętami?)Ja LT6 używam w zestawie UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Obrotówki rozmiaru 3 typu Veltica potrafią ważyć po 6 gram, a jak jeszcze korpus nie jest przeciążony to tym bardziej... Czyli chronarch byłoby ok? 8 gram da radę na nim? Szpula jest standardowa, nie tuningowama. Aż tak gruba plecionka nie będzie przeszkadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 pomine aspekt lowienia szupaków w tym zakresie.natomiast jezeli chodzie o młynki, to dolny zakres na stockowej szpulce z odpowiednim kijem jest możliwy, ale jak chcesz łowić bezstresowo zainwestuj w availa.mam taki zestaw który używałem na irlandzkie łososie. kij na blanku st croix scV 9' ( blank muchowy którego oceniam na 12lb) do tego curado e7 z availem i plecionką 15lb.lata z tego wszystko na sensowne odległości od 4-5g wzwyżnie wypowiem się na temat abu bo tego młynka nie miałem w ręku.pozdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 a jaka długość kija z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 a jaka długość kija z brzegu?To już kwestia indywidualna. Zależy czy biegasz po krzakach urwiskach, zarośniętych brzegach.Zależy to również od predyspozycji indywidualnych. Ja lubię krótsze kije długości 2.03 -2.3 m Inny powie że poniżej 2,7 nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 a jaką akcje polecicie jeśli przede wszystkim ma to być kij do woblerów i blach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 MF / F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jeśli przeznaczenie to będą głównie jeziora czy miejsca dobrze dostępne to jak podjeść do kwestii długości? W spinningu używałem długości ok 2.7m, ale kija castingowego najdłuższego miałem ok 2.1m Co Wy o tym myślcie? Jaką długość stosujcie na wodach gdy macie swobodę rzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Do 2m, bo takie kije są bardzo poręczne i dobrze wyważone. Niska masa zestawu i wyważenie powoduje, że można rzucać wiele godzin bez przemęczenia nadgarstka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 6'6" - 7'2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi